Usunięty#22684 247 Opublikowano 14 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2019 (edytowane) Cześć, chciałbym wam zaprezentować świetną polską grę. Jest to zaawansowany symulator pociągów, co najlepsze, gra jest multiplayer, można zostać albo maszynistą albo dyżurnym (dyżurnym po przejechaniu 400km jako maszynista). Jako dyżurny musimy ustalać trasy dla pociągów, zmieniać światła w semaforach, dbać o to żeby wszystko było na czas, nie było wypadków, przestawiać tory itp. Jako maszynista prowadzimy pociąg, choć nie jest to łatwe, trzeba przestrzegać przepisów które obowiązuję w prawdziwym świecie. W grze jest mnóstwo pociągów i wagonów (tutaj lista: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!). W grze możemy poruszać się m.in jako pociąg osobowy zwykły, pociąg pośpieszny, ekspresowy, towarowy, ratunkowy, jest jeszcze więcej typów pociągów, ale nie chcę przedłużać wpisu. Najciekawsza gra jest w multiplayer, mamy tam różne scenerie które są tworzone przez dyżurnych i np. jeśli jesteśmy w Arkadii na start to tam dyżurny ustala nam trasę przez np. Blaczki, Jordanowo i stacja końcowa to Hel, co ciekawe w każdym z tych miast jest inny dyżurny który musi dbać o to żebyśmy dojechali do stacji końcowej. Tutaj macie rozpis scenerii: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Komunikacja w grze to podstawa, musicie znać podstawowe komendy takie jak np. oblot. Tutaj macie bardziej szczegółowy opis komunikacji w td2, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, a tutaj opis klawiszy Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. W grze multiplayer są rangi, które zależą od przejechanych km jako maszynista/wyprawionych pociągów jako dyżurny, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Tak jak napisałem, w grze obowiązują prawdziwe zasady, czyli instrukcja kolejowa, jest ona naprawdę długa, możecie poczytać tutaj: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Gra jest naprawdę trudna na początek, ale warto się nauczyć jak w to grać, gra moim zdaniem jest świetna. Jest pełno szczegółów też o których tutaj nie wspomniałem, ponieważ jest tego za dużo. tutaj macie oficjalne forum td2, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Gra jest DARMOWA, możecie ją pobrać tutaj: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, a tutaj gameplay z gry: To by było na tyle, dziękuję za przeczytanie! Edytowane 14 sierpnia 2019 przez ivall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 14 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, ivall napisał: zaawansowany symulator pociągów W porównaniu z MaSzyną wcale nie jest zaawansowany. Godzinę temu, ivall napisał: zmieniać światła w semaforach Ja nigdy nie zmieniałem i jeszcze wszystkie świecą Godzinę temu, ivall napisał: dbać o to żeby wszystko było na czas, nie było wypadków, przestawiać tory itp. Te wszystkie czynności następują wskutek ułożenia przebiegu. Nie ma opcji, żeby z winy dyżurnego wystąpił wypadek (przynajmniej w środku stacji; na szlaku może wystąpić ze względu na brak umiejętności korzystania z blokad liniowych). Wypadki mogą wystąpić jedynie przez mechaników nieznających instrukcji stosowanych na kolei ( Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ). Godzinę temu, ivall napisał: W grze jest mnóstwo pociągów i wagonów Pociąg – w transporcie kolejowym skład sprzęgniętych ze sobą wagonów lub innych pojazdów kolejowych . Chyba chodziło o elektrowozy, spalinowozy i wagony, lecz gra zawiera również Spalinowe oraz Elektryczne Zespoły Trakcyjne, takie jak EN57 lub SN81. Godzinę temu, ivall napisał: które są tworzone przez dyżurnych No nie do końca. Scenerię może stworzyć każdy, ale potem sceneria musi zostać sprawdzona przez administrację pod kątem spełnienia wymogów z m.in. Ie-4 ( Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ) i dopuszczona do ruchu. Godzinę temu, ivall napisał: W grze możemy poruszać się m.in jako pociąg osobowy zwykły, pociąg pośpieszny, ekspresowy, towarowy, ratunkowy, jest jeszcze więcej typów pociągów, osobowy osobowy przyspieszony pospieszny express luz służbowy zdawczy roboczy ratunkowy Godzinę temu, ivall napisał: ustala nam trasę przez np. Blaczki, Jordanowo i stacja końcowa to Hel Blaszki; pamiętaj, że między stacjami nie ma stałych połączeń. Godzinę temu, ivall napisał: podstawowe komendy takie jak np. oblot Nie ma takiego czegoś. Odsyłam tutaj: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, rozdział drugi. Godzinę temu, ivall napisał: czyli instrukcja kolejowa, jest ona naprawdę długa, możecie poczytać tutaj: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Akurat tu wszystko jest tak skrócone, że po przeczytaniu tak naprawdę nabywasz minimalną wiedzę, która na długo ci nie starczy. Godzinę temu, ivall napisał: Jest pełno szczegółów też o których tutaj nie wspomniałem Między innymi lagi spowodowane tym, że jak zmieniała się ekipa, to każdy deweloper przy ładowaniu przepychał albo przez CPU, albo przez GPU i tym sposobem powstało "wąskie gardło tedeka", które spowodowało, że naprawdę dałoby się mieć dużo więcej FPSów - i z każdą aktualizacją próbują rozwiązywać ten problem wprowadzając duże ilości poprawek. Edytowane 14 sierpnia 2019 przez Rejszpat Impression 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi