Skocz do zawartości
  • 0

Otwieranie gui "X" przez gui "Y"

D4LIFE
 Udostępnij

Pytanie

Czesc, mam problem z gui. Chcialem zrobic "panel gracza" i przez glowne gui panelu, chcialem zrobic otwieranie innego gui, to okazalo sie ze to nie dziala. komenda na to drugie gui dziala

command /menu [<text>]:
    trigger:
        open chest with 3 rows named "&9&lMenu" to player
        format slot 10 of player with ("%player%" parsed as offline player)'s skull named "&c&lTwoj profil" to close then run [execute player command "wadas"]
        format slot 12 of player with 1 of 175 named "&c&lCRsklep" to close then run [execute player command "adwdgw"]
        format slot 14 of player with 1 of 383:91 named "&c&lZamiana w zwierzeta" to close then run [execute player command "zwkmenu"]

ostatnia linijka

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
8 minut temu, Grabsky napisał:

Nie używaj GUI z SkQuery, wszyscy wiedzą o tym że są zbugowane. Jaką masz wersję serwera i Skript?

Ja tam używam z SkQuery, ale tylko do otwierania, formatuję już za pomocą samego Skripta :) 

Miło by było, gdybyś podał też kod z tej komendy zwkmenu choć zwolennikiem otwierania drugiego GUI poprzez komendę nie jestem. 

• 0
12 godzin temu, knugi napisał:

Ja tam używam z SkQuery, ale tylko do otwierania, formatuję już za pomocą samego Skripta :) 

Miło by było, gdybyś podał też kod z tej komendy zwkmenu choć zwolennikiem otwierania drugiego GUI poprzez komendę nie jestem. 

Moglbys powiedziec, jak zrobic otwieranie drugiego GUI inaczej niz przez komende?

oto kod ZWKmenu:

command /zwkmenu [<text>]:
    permission: vip.zamiana
    permission message: &9&lKomenda dostepna tylko dla rangi VIP!
    trigger:
        open chest with 4 rows named "&9&lZamiana w zwierzaka" to player
        format slot 10 of player with 1 of 383:90 named "&fZamiana w &9&lswinke" with lore "&7Kliknij aby zamienic sie w swinke!" to close then run [execute player command "disguise pig"]
        format slot 11 of player with 1 of 383:91 named "&fZamiana w &9&lowce" with lore "&7Kliknij aby zamienic sie w owce!" to close then run [execute player command "disguise sheep"]
        format slot 12 of player with 1 of 383:92 named "&fZamiana w &9&lkrowe" with lore "&7Kliknij aby zamienic sie w krowe!" to close then run [execute player command "disguise cow"]
        format slot 13 of player with 1 of 383:95 named "&fZamiana w &9&lwilka" with lore "&7Kliknij aby zamienic sie w wilka!" to close then run [execute player command "disguise wolf"]
        format slot 14 of player with 1 of 383:56 named "&fZamiana w &9&lghast'a" with lore "&7Kliknij aby zamienic sie w ghast'a!" to close then run [execute player command "disguise ghast"]
        format slot 15 of player with 1 of 383:54 named "&fZamiana w &9&lzombie" with lore "&7Kliknij aby zamienic sie w zombie!" to close then run [execute player command "disguise zombie"]
        format slot 16 of player with 1 of 383:50 named "&fZamiana w &9&lcreeper'a" with lore "&7Kliknij aby zamienic sie w creeper'a!" to close then run [execute player command "disguise creeper"]
        format slot 31 of player with 1 of 35:14 named "&c&lOdmiana" with lore "&7Kliknij aby odmienic sie!" to close then run [execute player command "undisguise"]

• 0

@D4LIFE W czym jest konkretnie problem? GUI się nie otwiera? Kliknięcie drugiego przedmiotu nie uruchamia komendy, a może jajka mobów nie wyświetlają się w GUI? Wciąż nie wiem z jakiej wersji korzystasz i czy masz jakieś błędy, jeśli masz - pomocne by było ich wysłanie w tym miejscu.

• 0
Teraz, Grabsky napisał:

@D4LIFE W czym jest konkretnie problem? GUI się nie otwiera? Kliknięcie drugiego przedmiotu nie uruchamia komendy, a może jajka mobów nie wyświetlają się w GUI? Wciąż nie wiem z jakiej wersji korzystasz i czy masz jakieś błędy, jeśli masz - pomocne by było ich wysłanie w tym miejscu.

Gdy wpisuje komende /menu, GUI sie otwiera. Problem jest z drugim GUI(ZWKmenu) otwierane przez pierwsze GUI(menu), to drugie GUI nie chce sie otworzyc

• 0
2 godziny temu, D4LIFE napisał:

Gdy wpisuje komende /menu, GUI sie otwiera. Problem jest z drugim GUI(ZWKmenu) otwierane przez pierwsze GUI(menu), to drugie GUI nie chce sie otworzyc

Czy mógłbyś wysłać błędy otrzymane przy przeładowaniu skryptu, o ile takowe są? Jeśli nie ma - sprawdź czy po kliknięciu tego przedmiotu pojawia się coś w konsoli.

• 0
1 minutę temu, Grabsky napisał:

Czy mógłbyś wysłać błędy otrzymane przy przeładowaniu skryptu, o ile takowe są? Jeśli nie ma - sprawdź czy po kliknięciu tego przedmiotu pojawia się coś w konsoli.

Problem zostal rozwiazany, postanowilem zrobic wszystko w chestcommands. Do zamkniecia.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...