Usunięty#17393 1 Opublikowano 21 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2019 Witam ciebie Mam taki mały problem że nie chce mi działać ten kod: I nawet jak napisze /pc all 5 To mi wyśle że to nie jest liczba Wpisz np. 10 to i tak wyśle mi wiadomość że to nie liczba Chodzi mi o tą linię: " if arg-2 is a number: " Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1965 Opublikowano 21 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2019 21 minut temu, Szymon22432 napisał: Witam ciebie Mam taki mały problem że nie chce mi działać ten kod: I nawet jak napisze /pc all 5 To mi wyśle że to nie jest liczba Wpisz np. 10 to i tak wyśle mi wiadomość że to nie liczba Chodzi mi o tą linię: " if arg-2 is a number: " Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Ponieważ jest zapisany jako integer zamień integer w komendzie na number Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#17393 1 Opublikowano 22 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2019 Godzinę temu, xAxee napisał: Ponieważ jest zapisany jako integer zamień integer w komendzie na number Nadal nic W sensie teraz nie pisze mi mojej wiadomości tej "to nie liczba" Tylko to: - " 's' is not a number " - " Correct usage: /pc [<offline player>] [<number>] " Więc nadal nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 22 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2019 Dugim argumentem komendy jest integer - liczba naturalna A potem ty sprawdzasz w przytoczonej linijce czy jest liczbą rzeczywistą - number Czyli właściwie tłumacząc na polski ta linijka brzmi od razu widać że coś nie gra jeżeli (liczba bez przecinka) jest (liczbą z przecinkiem) Tobie powinno zależeć na takim kodzie: jeżeli (liczba bez przecinka - integer) jest (liczbą bez przecinka - integer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#17393 1 Opublikowano 22 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2019 (edytowane) W dniu 22.07.2019 o 06:05, LuckyPotato napisał: Dugim argumentem komendy jest integer - liczba naturalna A potem ty sprawdzasz w przytoczonej linijce czy jest liczbą rzeczywistą - number Czyli właściwie tłumacząc na polski ta linijka brzmi od razu widać że coś nie gra jeżeli (liczba bez przecinka) jest (liczbą z przecinkiem) Tobie powinno zależeć na takim kodzie: jeżeli (liczba bez przecinka - integer) jest (liczbą bez przecinka - integer) Zobacz to jest kod który mam teraz: I jak wpisze np. " /pc Szymus s " to mi pisze takie coś: - " 's' is not a number " - " Correct usage: /pc [<offline player>] [<number>] " A mi chodzi żeby pisało takie coś: - " to nie liczba" Edytowane 23 lipca 2019 przez HeezQ Usuwam formatowanie Notatka dodana przez HeezQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 23 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2019 (edytowane) Ehh wpisz text i parsuj na integera command (...) [<offline player>] [<text>]: if arg 2 parsed as integer is an integer: send liczba else: send nie liczba Edytowane 23 lipca 2019 przez ZiemniaQ Wrzucam w kod i tabuje Notatka dodana przez Nicku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Usunięty#17393 1
Witam ciebie
Mam taki mały problem że nie chce mi działać ten kod:
I nawet jak napisze /pc all 5
To mi wyśle że to nie jest liczba
Wpisz np. 10 to i tak wyśle mi wiadomość że to nie liczba
Chodzi mi o tą linię: " if arg-2 is a number: "
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi