czekotubka 3 Opublikowano 1 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 (edytowane) Witam dzisiaj przychodzę ze skryptem na /restart - jest to mój jeden z pierwszych skryptów i na pewno ma sporo błędów changelog - całość poprawiona przez @tazu options: tag: &c&lCLASH&f&lHC.EU czas1: 30 seconds czas2: 15 seconds czas3: 10 seconds czas4: 1 seconds command /restarcik: permission: restarcik.sk permission message: &c&lCLASH&f&lHC.EU &cNie masz dostepu do tej komendy! trigger: wait {@czas2} broadcast "{@tag} &cRestart serwera za &fminute!" wait {@czas1} broadcast "{@tag} &cRestart serwera za &f30 sekund!" wait {@czas2} broadcast "{@tag} &cRestart serwera za &f15 sekund!" wait {@czas3} broadcast "{@tag} &cRestart serwera za &f5 sekund!" wait {@czas4} broadcast "{@tag} &cRestart serwera za &f4 sekundy!" wait {@czas4} broadcast "{@tag} &cRestart serwera za &f3 sekundy!" wait {@czas4} broadcast "{@tag} &cRestart serwera za &f2 sekundy!" wait {@czas4} broadcast "{@tag} &cRestart serwera za &f1 sekunde!" wait {@czas4} broadcast "{@tag} &cRestart serwera się rozpoczął." wait 1 tick execute console command "kickall {@tag} &6- &aRestart serwera. &aPrzepraszamy!" execute console command "whitelist on" execute console command "/restart" Edytowane 3 maja 2019 przez Szifter Zmieniono code na czytelniejszy Notatka dodana przez Szifter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magiczny_Miki 29 Opublikowano 1 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 (edytowane) A po prostu /reload nie można wpisać? I taki skrypt mógłby być o wiele krótszy i mieć tylko 4 linijki. Pozdrawiam Edytowane 1 maja 2019 przez Magiczny_Miki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekotubka 3 Opublikowano 1 maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 2 minuty temu, Magiczny_Miki napisał: A po prostu /reload nie można wpisać? I taki skrypt mógłby być o wiele krótszy i mieć tylko 3 linijki. Pozdrawiam Wiem, jak wyżej wspomniałem był to jeden z pierwszych w moim wykonaniu skrypt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magiczny_Miki 29 Opublikowano 1 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 (edytowane) 13 minut temu, czekotubka napisał: Wiem, jak wyżej wspomniałem był to jeden z pierwszych w moim wykonaniu skrypt. Jak na jeden z pierwszych skryptów to nie jest, aż taki zły. Chociaż jest sporo niepotrzebnych linijek :). Edytowane 1 maja 2019 przez Magiczny_Miki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooniks 347 Opublikowano 1 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 restart to nie reload, loop jakiś by wystarczył a nie 30 linijek kodu od samego wyświetlania wiadomości i czekaniem Magiczny_Miki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazu 16 Opublikowano 1 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 Nic dziwnego, że nie działa. Jest domyślna komenda /restart bodajże od spigota albo essentials, zamieniasz ją swoją komendą "restart" i Skript to blokuje, jeżeli chodzi Ci o brak restartu. Magiczny_Miki i yooniks 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DemoN 15 Opublikowano 3 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2019 W dniu 1.05.2019 o 22:25, czekotubka napisał: execute console command "whitelist on" Wszystko ok, ale po co wlaczasz whiteliste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazu 16 Opublikowano 3 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2019 4 godziny temu, DemoN napisał: Wszystko ok, ale po co wlaczasz whiteliste? Miał jakiś delay chyba wcześniej, zapomniałem dopisać, że po 2 minutach jest off. DemoN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bvcz 439 Opublikowano 5 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2019 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominos52004 3 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Jak na początek dobry skrypt. Według mnie mało przydatny lecz jest ok. 6/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peridot 507 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 W dniu 1.05.2019 o 22:37, Magiczny_Miki napisał: A po prostu /reload nie można wpisać? I taki skrypt mógłby być o wiele krótszy i mieć tylko 4 linijki. Pozdrawiam Nie powinno się używać /reload :V Nawet w nowych spigotach jest informacja że nie powinno się tego robić i lepiej zrestartować serwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi