Skocz do zawartości
  • 0

Lista bloków i itemów w skripcie i sk+

herhor67

Pytanie

Witam, znacie jakąś liste bloków i itemów, bo mając sk+ (dobrze wgrany, inne receptury działają) robiłem sobie nowe craftingi, uzywając angielskch nazw z mc.

on skript load:    register new shaped recipe for nether star using glowstone dust, redstone block, glowstone dust, quarz block, obsidian, quarz block, glowstone dust, redstone block, glowstone dust
i to cuś mi nie działa ;(

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie "quarz", tylko "quartz". Jak zmienisz to powinno zadziałać.

A listę bloków i ich nazw masz idąc od folderu z serwerem: pluginsskriptaliases-english.sk

Chociaż równie dobrze możesz ustawić sobie język angielski w mc i przeglądać to, co cię interesuje.

• 0

Możesz też kliknąć f3+h i najechać na jakiś item, id przepisać do skryptu. Jak zreloadujesz skrypta, pojawi ci się błąd, aby nie używać id, tylko nazwy i podadzą ci nazwę jaką chciałeś. Trochę zawiłe, no ale jak chcesz jakiś blok który ma dość dziwną nazwę, to się przyda

• 0

@all nie dziala, tworzy nawet receptury ktorych juz nie ma w skryptach! Co moze byc nie tak?

ostatnio pobralem gotowca i dziala:

register new shaped recipe for spawn egg named "&6Pokeball" using iron ingot, iron ingot, iron ingot, string, diamond, string, redstone, redstone, redstone

a sam zrobilem to

register new shaped recipe for nether star named "Nazwa_itemu" using gunpowder, gunpowder, gunpowder, gunpowder, diamond, gunpowder, gunpowder, gunpowder, gunpowder

i jak bym sie staral to nie dziala. Nawet robilem crafting dla stone z 9 dirtu i tez nie dziala :( Pomocy!

• 0

register new shaped recipe for stone using gunpowder, gunpowder, gunpowder, gunpowder, gunpowder, gunpowder, gunpowder, gunpowder, gunpowder

A to Ci działa? 9x proszek ułóż w craftingu i sprawdź, czy będzie stone. Jak nie = zainstaluj nowszą wersje skript lub skript+. :)

• 0

ok sprobuje potem bo juz jestem tylko na tel, ale to mnie dziwi, usunalem ze skryptow a craftng dalej dziala :( moze go jakos usunac przymusowo z configu?

edit

ok juz wiem czemu to zostaje, przeczytalem na buk***.pl ze trzeba caly serwer odcwiezyc zeby zniknal crafting :) zobaczymy

• 0

Spróbuj pobrać te wersje sk i sk+

SK: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/skript/files/77-2-0-2-jar-only/

SK+: http://dev.bukkit.org/media/attachments/47/155/SkriptPlus.jar

Mi te wersje działają i crafting też jest

Jak to nie zadziała to spróbuj np. zrobić komendę, która będzie dawała ten crafing i zobacz, czy działa

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...