Witam, mam mały problem, ktory polega na blokowaniu wejscia na spawna gdy gracz jest podczas walki. Nie potrafię sprawdzić czy gracz próbuje wejść na spawna tyłem lub przodem.
@EventHandlerpublicvoid onEntry(RegionEnterEvent e){Player p = e.getPlayer();if(Main.combat.containsKey(p.getUniqueId())){if(e.getRegion().getId().equals("spawn")){
p.teleport(p.getLocation().add(p.getLocation().getDirection().multiply(-8)));}}}
Jeśli wejdzie przodem to logiczne jest, ze go przeteleportuje do tyłu, ale gdy wejdzie tyłem to wiadome, ze go przeteleportuje w strone spawna. Mógłby ktoś doradzić jak to można sprawdzić?
Pytanie
deusowy_yt 2
Witam, mam mały problem, ktory polega na blokowaniu wejscia na spawna gdy gracz jest podczas walki. Nie potrafię sprawdzić czy gracz próbuje wejść na spawna tyłem lub przodem.
Jeśli wejdzie przodem to logiczne jest, ze go przeteleportuje do tyłu, ale gdy wejdzie tyłem to wiadome, ze go przeteleportuje w strone spawna. Mógłby ktoś doradzić jak to można sprawdzić?
https://skript.pl/temat/32263-problem-z-eventem-regionenterevent/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi