Skocz do zawartości
  • 0

Dodanie Attribute

Szwagru
 Udostępnij

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

ja osobiście użyłem jakiegoś api nie wiedząc że taka metoda wgl istnieje w nowszych wersjach (lub już wcześniej istniała to się zalamalem) 

zapewne w pierwszym parametrze nazwa atrybutu (sprawdź czy istnieje jakaś klasa Attributes od bukkita, jak tak to pewnie tam siedzą statyczne stringi z poprawnymi nazwami) np. generic.attackDamage a drugi parametr to wartość czyli np.  1.4,potem musisz ponownie ustawić itemmete itemstackowi (niestety jestem na tel to nie przeczytam dokumentacji, a atrybuty nigdy mi potrzebne nie były, raz tylko zlecenie pisałem szgvkie) 

Edytowane przez yooniks

• 0
28 minut temu, yooniks napisał:

ja osobiście użyłem jakiegoś api nie wiedząc że taka metoda wgl istnieje w nowszych wersjach (lub już wcześniej istniała to się zalamalem) 

zapewne w pierwszym parametrze nazwa atrybutu (sprawdź czy istnieje jakaś klasa Attributes od bukkita, jak tak to pewnie tam siedzą statyczne stringi z poprawnymi nazwami) np. generic.attacmDamage a drugi parametrze to wartość czyli np.  1.4,potem musisz ponownie ustawić itemmete itemstackowi

hmmm: e55p2qubordw.png bez private static wywala błąd

Edytowane przez Szwagru

• 0
50 minut temu, Szwagru napisał:

hmmm: e55p2qubordw.png bez private static wywala błąd

rzeczywiscie, pomylilem sie, tak jak mowilem, bez dokumentacji slabo, teraz na komputerze jestem to ci nawet przyklad daje:

final ItemStack item = null;
    final ItemMeta meta = item.getItemMeta();
    final AttributeModifier attributeModifier = new AttributeModifier(UUID.randomUUID(), 
        "coolAttribute", 1.4, Operation.ADD_NUMBER, EquipmentSlot.HAND);
    meta.addAttributeModifier(Attribute.GENERIC_ATTACK_DAMAGE, attributeModifier);
    item.setItemMeta(meta);

Kazdy atrybut musi miec inne uuid (nie moze sie powtarzac, inaczej po prostu nie zostanie nadany) Atrybut dziala tylko w glownej rece  (w tym przykladzie)

Odsylam do dokumentacji po wiecej: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

@edit (itemstack dalem na null, tlyko dlatego ze to jest przyklad a potrzebowalem to zrobic w intelce, no a nie chcialo mi sie po prostu obiektu tworzyc, i tak nie musze tego testowac wiec dalem sobie nulla, zeby po prostu lapalo mi to jako itemstack)

Edytowane przez yooniks

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...