Skocz do zawartości
  • 0

Jak przełączyć graczy pomiędzy serwerami bungee za pomocą Skripta?

Nicku
 Udostępnij

Pytanie

Heja!

Mam problem z wykonaniem GUI z którego gracze będą w stanie połączyć się z serwerem Bungee. Samo GUI działa jednak komenda bungee "server <nazwa serwera>" po prostu nie chce działać w Skripcie, a więc linijka

format slot 4 of player with brick block named "Freebuild" with lore "Test" to run [make player execute "server freebuild"]

po prostu wywala błąd, że nie ma takiej komendy. Oczywiście jak gracz normalnie wykona komendę na serwerze to działa znakomicie.

Dodatkowy haczyk w tym wszystkim jest to, że jestem zmuszony siedzieć na spigocie 1.8, więc jakieś rozwiązania które nie będą działać na tej konkretnej wersji lobby niestety nie przejdzie. Aktualnie posiadam pluginy Skript i SkQuery-Lime. Wyczekuje waszych odpowiedzi ;)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
12 minut temu, Nicku napisał:

Heja!

Mam problem z wykonaniem GUI z którego gracze będą w stanie połączyć się z serwerem Bungee. Samo GUI działa jednak komenda bungee "server <nazwa serwera>" po prostu nie chce działać w Skripcie, a więc linijka

format slot 4 of player with brick block named "Freebuild" with lore "Test" to run [make player execute "server freebuild"]

po prostu wywala błąd, że nie ma takiej komendy. Oczywiście jak gracz normalnie wykona komendę na serwerze to działa znakomicie.

Dodatkowy haczyk w tym wszystkim jest to, że jestem zmuszony siedzieć na spigocie 1.8, więc jakieś rozwiązania które nie będą działać na tej konkretnej wersji lobby niestety nie przejdzie. Aktualnie posiadam pluginy Skript i SkQuery-Lime. Wyczekuje waszych odpowiedzi ;)

command /server_freebuild:
    trigger:
        send " &8» &aTrwa laczenie...."
        wait 5 tick
        bungeecord connect player to "freebuild"

Zmień sobie w gui na server_freebuild

Edytowane przez Blonix

• 0
15 minut temu, Nicku napisał:

[15:40:27 ERROR]: Can't understand this condition/effect: bungeecord connect player to "freebuild" (lobby.sk, line 14: bungeecord connect player to "freebuild"')

@Blonix no niestety 'bungeecord' widocznie nie jest w SkQuery :/

Bungee connect jest w wildskripcie. Lepiej użyć skllett do przełączania między serwerami . Pozdrawiam ;)

send "%player%" to bungeecord server "nazwa"

Edytowane przez Talarek

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...