Talarek 8 Opublikowano 10 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 Napisałby ktoś skrypt dzięki któremu po naciśnięciu na blok mógł się teleportować 2 kratki w dół i 3kratki do góry? Jak ktoś pomoże to dzięki bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafep 3 Opublikowano 10 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 Odrazu mówię, że nie testowane. on click on block: set {_loc} to player's location set {_loc}'s y location to ( {_loc}'s y location - 2 ) teleport player to {_loc} wait 2 seconds # Czeka 2 sekundy. Nie uzasadniłeś jaki odstęp czasu ma być pomiędzy teleportami więc dałem 2 sekundy :P set {_loc} to player's location set {_loc}'s y location to ( {_loc}'s y location + 3 ) teleport player to {_loc} Misio12320 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Talarek 8 Opublikowano 10 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 15 minut temu, Rafep napisał: Odrazu mówię, że nie testowane. on click on block: set {_loc} to player's location set {_loc}'s y location to ( {_loc}'s y location - 2 ) teleport player to {_loc} wait 2 seconds # Czeka 2 sekundy. Nie uzasadniłeś jaki odstęp czasu ma być pomiędzy teleportami więc dałem 2 sekundy :P set {_loc} to player's location set {_loc}'s y location to ( {_loc}'s y location + 3 ) teleport player to {_loc} Chciałem żeby to blok się teleportował, a nie gracz. Jak pozmieniałem to nie było błędów, lecz nie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafep 3 Opublikowano 10 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 (edytowane) @Talarek Hm... Zobaczę, co da się zrobić... Napisałem skrypt. Wydawało mi się, że powinien działać, nawet wgrałem go na swój serwer, ale niestety nie działa... Przykro mi, ale nie umiem napisać skryptu, którego potrzebujesz Jak byś chciał zobaczyć, co tam napisałem to proszę, ale raczej wątpie, że Ci się przyda: on click on block: set {_block} to target block set {_loc} to target block's location set block at {_loc} to air set {_loc}'s y location to ( {_loc}'s y location - 2 ) set block at {_loc} to {_block} wait 2 seconds set block at {_loc} to air set {_loc}'s y location to ( {_loc}'s y location + 3 ) set block at {_loc} to {_block} Edytowane 10 stycznia 2019 przez Rafep Misio12320 i Talarek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Talarek 8 Opublikowano 10 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 6 minut temu, Rafep napisał: @Talarek Hm... Zobaczę, co da się zrobić... Napisałem skrypt. Wydawało mi się, że powinien działać, nawet wgrałem go na swój serwer, ale niestety nie działa... Przykro mi, ale nie umiem napisać skryptu, którego potrzebujesz Jak byś chciał zobaczyć, co tam napisałem to proszę, ale raczej wątpie, że Ci się przyda: on click on block: set {_block} to target block #jeśli wywala błąd to zmień na target block set {_loc} to target block's location set block at {_loc} to air set {_loc}'s y location to ( {_loc}'s y location - 2 ) set block at {_loc} to {_block} wait 2 seconds set block at {_loc} to air set {_loc}'s y location to ( {_loc}'s y location + 3 ) set block at {_loc} to {_block} Dzięki za chęci. Odrobinkę poprawiłem i jest cycuś glancuś. Dzięki bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafep 3 Opublikowano 10 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 @Talarek Czy mógłbyś podać mi poprawiony skrypt? Bo ciekawy jestem co tam źle było napisane Misio12320 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Talarek 8 Opublikowano 10 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2019 5 minut temu, Rafep napisał: @Talarek Czy mógłbyś podać mi poprawiony skrypt? Bo ciekawy jestem co tam źle było napisane A dałem po prostu tak, że blok na który ktoś kliknął stawał się powietrzem, a potem zamieniał się w blok którym był wcześniej . Misio12320 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Talarek 8
Napisałby ktoś skrypt dzięki któremu po naciśnięciu na blok mógł się teleportować 2 kratki w dół i 3kratki do góry? Jak ktoś pomoże to dzięki bardzo .
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi