Skocz do zawartości

Dodanie ciemnego stylu wnioski.skript.pl

skript.pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkownik @bvcz dodał nowy wniosek:
Dodanie ciemnego stylu wnioski.skript.pl

Proponuję dodać ciemny styl. Przykładowy css: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Plusy:
- przyjazne dla oka
- kolorystyka podobna do forumowej
Minusy:
- nie widzę
- trzeba zaimplementować, aby dało się używać wybrany przez siebie styl(najlepiej zintegrowany z wyborem na forum)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Poniżej znajduje się dyskusja wniosku.

Zielone i czerwone(strzałki) proponuję odpowienio #0f0 i #f00
Co do etykiet to nie zmieniałbym ich kolorów(ew. troche jaśniejsze) ze względu na spójność styli

Zamiast inline-css w etkietach nie lepiej zrobić klasy, żeby lepiej stylować?[/spoier]

1 godzinę temu, bvcz napisał:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Ukryj zawartość

Zamiast inline-css w etkietach nie lepiej zrobić klasy, żeby lepiej stylować?[/spoier]

Kolory etykiet są definiowane w configu i wstawiane szablonem. Ale można zamiast tego do każdej etykiety przypisać klasę, a do klasy kolor w CSSie - przydałoby Ci się to do ciemnego stylu?

W dniu 2.12.2018 o 22:09, Libter napisał:

Kolory etykiet są definiowane w configu i wstawiane szablonem. Ale można zamiast tego do każdej etykiety przypisać klasę, a do klasy kolor w CSSie - przydałoby Ci się to do ciemnego stylu?

Jeżeli zmiana kolorów tych etykiet na ciemnym stylu wchodzi w grę znacznie ułatwiłoby edycję. Ew. można zintegrować cały css ciemnego stylu z tym 'silnikiem' wniosków.

• 5 tygodni później...
  • 4 miesiące temu...

ciemne motywy akurat są jedne z ważniejszych a ja tu widzę olbrzymie plusy dodania ciemnego motywu - bardzo przyjazny dla oka, a szczególnie w nocy, przy wyłączonym świetle, gdzie jedynym źródłem światła jest monitor... Takie jasne światło działa jak normalna latarka, i to tak, jakbyśmy patrzyli w latarkę kilka godzin dziennie.

14 godzin temu, 3meraldK napisał:

ciemne motywy akurat są jedne z ważniejszych a ja tu widzę olbrzymie plusy dodania ciemnego motywu - bardzo przyjazny dla oka, a szczególnie w nocy, przy wyłączonym świetle, gdzie jedynym źródłem światła jest monitor... Takie jasne światło działa jak normalna latarka, i to tak, jakbyśmy patrzyli w latarkę kilka godzin dziennie.

To akurat mogę potwierdzić. Sama wykorzystuję ciemny styl gdzie się da jako domyślny, milszy dla oka od jasnego. :) 

• 1 rok później...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...