koxoskar16 4 Opublikowano 27 października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 października 2018 (edytowane) Witam mam pytanie jaki skrypt proponujecie mi zrobic oraz mojemu kuzynowi @albertinio . Prosimy o cos wykonalnego! Do kazdej odpowiedzi prosze pisac @koxoskar16 lub @albertinio Edytowane 27 października 2018 przez koxoskar16 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huert2007 50 Opublikowano 27 października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 października 2018 (edytowane) @albertinio @koxoskar16 Zrób skrypt na Gildie z sojuszem i wszystkimi podstawowymi funkcjami Wszystko jest wykonalne Edytowane 27 października 2018 przez huert2007 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/#findComment-197184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 27 października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 października 2018 Zróbcie: way pointy dla graczy w hologramach. pełną, konfigurowalną i działającą minigrę (ot. Chociażby sky wars) z uwzględnieniem dołączania do aren, klasami postaci, losowymi itemami w skrzynkach, ustawianiem punktów startowych, topkami i masą innych ciekawych rzeczy. zróbcie skrypt na działki (coś jak plotsquared) - z uwzględnieniem właścicieli, członków, punktacji za stawianie bloków, customowych schematów działek, przestrzeni pomiędzy nimi, automatycznego generowania całych światów z nimi, opcjami teleportów, permisji itp. Za zrobienie minimum jednego z powyższych w stanie bardzo dobrym (czyt. Optymalnym, działającym, w pełnej konfiguracji, z maksymalną ilością dodatków i funkcji) to forum obsypie was lajkami, chwałą, rozumem i godnością człowieka czy czym tam sobie jeszcze zażyczycie... Jeżeli nie jesteście jednak w stanie tego zrobić nawet w najmniejszym stopniu, to chyba raczej nie ma sensu takich postów pisać. Ave. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/#findComment-197185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1968 Opublikowano 27 października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 października 2018 Zróbcie skrypt na wymyślanie pomysłów 100% oryginalnych z pełnym configiem. koxoskar16 i Addiss9 1 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/#findComment-197186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaWiHsS 5 Opublikowano 27 października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 października 2018 (edytowane) Ło Cie Panie, jak o pomysły to daj mi moment 1. ContainerLock: Skrypt blokowania skrzynek, enchantów, hopperów i piecyków przed niszczeniem i otwieraniem/wyciąganiem dla użytku dla graczy, z opcjami na blokowanie Prywatne, i Drużynowe, też w taki sposób, by nie tworzyć konfigu dla każdego pojedynczego pojemnika, a tylko na stwierdzenie czy dany pojemnik ma być zablokowany Prywatnie, Grupowo, Publicznie, z możliwością tworzenia do 3 grup na użytkownika, z ograniczeniem do 5 użytkowników na grupę dla graczy z permisją dajmy np. Skript.ContBlock.group.size.member i do 8 dla *.vip. Jakby dokumentacja: -Bloki do blokady definiowane w opcjach lub variables, ew przez komendę -Komenda zablokowania pojemnika na który gracz się patrzy z przypisaniem, czy na prywatne, grupy (nazwa, max 3 grupy) czy publicznie (nie można niszczyć ale otwierać ok) [EDIT bo przypadkiem zapisałem xd] -Komenda stworzenia grupy (do 3 grup) i dodawania, usuwania, listowania użytkowników, do 5/8 użytkowników na grupę -Komenda listowania właściwości zablokowanego pojemnika -Przy próbie otworzenia/zniszczenia pojemnika stosowne ostrzeżenie -Automatyczne usunięcie blokady z konfigu, jeżeli pojemnik zostanie zniszczony przez właściciela -Lista konfiguracyjna na każdy blok: (przykładowo) [nazwa] {ContLock.Locked.%Właściciel%.%Lokalizacja%} [1] Właściciel (ten, który zablokował) [2,3,4] Udostępnione dla grup * 3, "%właściciel%" jeżeli prywatne, "0" dla nieokreślonego (nie brany pod uwagę), "all" dla publicznego -Grup: [nazwa] {ContLock.Groups.%Właściciel%.%Nazwa%} [1 lub wcale] Właściciel [1-5/2-6] Członkowie # Administracyjne: -Komenda usunięcia blokady z pojemnika, usunięcia grupy, upublicznienia za kare (czy co tam jeszcze wam przyjdzie do głowy xd) # Uwaga! - Hoppery innych właścicieli / bezpańskie nie mogą wyciągać z zablokowanych pojemników - Nie można zablokować już zablokowanego przez kogoś pojemnika - Po upublicznieniu karym, nie można zablokować pojemnika, ani niszczyć (o zniszczenie trzeba do administracji)[rozwiązaniem może być upublicznienie na właścicielu o nazwie <w tym miejscu walnij głową w klawiaturę> ] - Blokada przed wysadzeniem zablokowanych pojemników Mile widziana byłaby możliwość szybkiej re-konfiguracji w dziale options, jak nazwy zmiennych, ilość grup/użytk., ilość użytk./grupę. I oczywiście dokumentacja w komentarzach skrytpu, opcjonalna, ale mile widziana Pozdrawiam~ @albertinio @koxoskar16 PS.: Jeżeli wgl weźmiecie się za ten projekt, zostawcie odpowiedź lub coś, ew mam kilka pomysłów na prostsze skrypty jeżeli to za dużo xd Edytowane 27 października 2018 przez DaWiHsS EDIT1: Przypadkiem zapisałem niedokończone xd EDIT2: dodane tagi twórców Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/#findComment-197190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koxoskar16 4 Opublikowano 28 października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 października 2018 @DaWiHsS troche za trudne xd ale wykonalne bo kiedys takiego projektu sie podjelem @xAxee Nie @LuckyPotato Ten na dzialki pomysle sproboje @huert2007 za trudne Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/#findComment-197225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1968 Opublikowano 28 października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 października 2018 38 minut temu, koxoskar16 napisał: @DaWiHsS troche za trudne xd ale wykonalne bo kiedys takiego projektu sie podjelem @xAxee Nie @LuckyPotato Ten na dzialki pomysle sproboje @huert2007 za trudne Gildii są łatwiejsze od blokady skrzyń i działek xd (Moje zdanie) Pomysł: LogBlock: po kliknięciu drewnianym kilofem na blok pokazuje kiedy został postawiony / zniszczony jakiś blok na tej lokalizacji a gdybyś dał radę to wyciągnięte Ireny z skrzyń / hopperów Addiss9 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/#findComment-197235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaWiHsS 5 Opublikowano 28 października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 października 2018 (edytowane) W dniu 28.10.2018 o 11:48, koxoskar16 napisał: @DaWiHsS troche za trudne xd ale wykonalne bo kiedys takiego projektu sie podjelem :CCC Dobra, to coś łatwiejszego... (tak, wrzuciłem tam prawie każde stylowanie, łącznie z indeksami xd) W sumie ContLock można by łatwiej przez po prostu zablokowanie i ustalenie dla właściciela xD bez tych zabezpieczeń, obostrzeń i grup itp. Ostatnio zastanawiałem się nad mini grą Paintball: Tworzone są 2 drużyny, zbalansowanych pod liczbą (max przewaga drużyny to 1 gracz). Po wystartowaniu gry, drużyny spawnują się w swojej bazie z ochroną na 2-3 s, każdy gracz dostaje 50 dajmy śnieżek, klikając prawym, wystrzeliwuje ją, i przy trafieniu w sojusznika odbierany jest 1 pkt, a trafiony przeciwnik jest teleportowany do swojego spawna, odnawiany (ochrona i amunicja). Za zabójstwo dostaje się 10 pkt. W sumie tyle by wystarczyło xd W skrócie; paintball team deathmatch. Dodatkowe, co można w tym rozwinąć (w sumie należałoby do użytku publicznego xd) - Rangi strzelców, zdobywane od punktów - Zakupywanie w grze amunicji - Scoreboard, z punktami, rangą, zabójstwami, zgonami, punktami, K/D, wystrzelone, trafione, użyte inne bronie, celność, - Inne typy broni (granaty, air strike, sticki, rakiety) - Głosowanie na mapy - Wybór preferowanej drużyny ( Sowieci / Naziści / Obojętnie. A nie, bo teraz tak nie wolno. Kamień / Papier / Nożyce (3 drużyny??) / Ręka) W sumie też tak nie wiemy do końca na jakim poziomie jesteście, i co możemy wam dać xD Więc tak można sb szczelać i szczelać xd SkriptGuiGenerator (może być skomplikowane :l): W skrzynce ustawiasz przedmioty, które zostaną zapisane gdzieś, najlepiej yaml, po komendzie, naciśnięcie prawym danym itemem przypisze otworzenie gui tym itemem z układem jak w skrzynce. To taki pomysł na przypale, nie musicie się brać za to xD Kolejne pomysły mogę pisać na bieżąco Pozdrawiam ~ @koxoskar16 @albertinio Edytowane 30 października 2018 przez DaWiHsS Poprawa składni Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/#findComment-197245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
koxoskar16 4
Witam mam pytanie jaki skrypt proponujecie mi zrobic oraz mojemu kuzynowi @albertinio . Prosimy o cos wykonalnego!
Do kazdej odpowiedzi prosze pisac @koxoskar16 lub @albertinio
Edytowane przez koxoskar16Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/30064-jaki-skrypt-zrobic/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi