Wiewi 7 Opublikowano 30 września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 Cześć mam do was pytanie dotyczące essentials. Czy da się usunąć jakoś komendę /v? Blokuje mi to komendę /v z jedego skryptu które jest lepszy od vanisha w esssentials. Z góry dzięki ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tusicotugu2007 16 Opublikowano 30 września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 Jak chcesz uzyc komendy z sk to wpisujesz /skript:v a jak z essentials to /essentials:v a jesli chcesz usunac komende w ogole, ale bez ingerencji w kod pluginu to wchodzisz w plik plugin.yml essentialsa i w sekcji commands i szukasz komendy vanish, masz tam aliasy z nich usuwasz "v" finalnie sekcja vanish powinna wygladac tak vanish: description: Hide yourself from other players. usage: /<command> [player] [on|off] aliases: [ev,evanish] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiewi 7 Opublikowano 30 września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 @tusicotugu2007 nie mam nigdzie takiego folderu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stefanik11 61 Opublikowano 30 września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 @Wiewi musisz otworzyć plik .jar pluginu Essentials np. WinRarem i tam znajdziesz plik plugin.yml tusicotugu2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiewi 7 Opublikowano 30 września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 Tylko że ja pobierałem z neta przetłumaczonego essentialsa i on był w winrarze a i tak tam nic nie widzę Dobra może inaczej. Da się tak żeby była ta komenda ale była wyłączona? Dobra poradziłem już sobie temat do zamknięcia Łączę. Notatka dodana przez Nicku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stefanik11 61 Opublikowano 30 września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 Bez ingerencji w ten plik niczego nie zdziałasz. Możesz jeszcze ew. Zmodyfikować skrypt i zamiast command /v: [...] dać on command "/v": potem usunąć trigger: dodać cancel event, wytabować a potem bawić się zmienną %arguments% i wyciągać z niej pojedyncze argumenty jeżeli takie są do skryptu potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiewi 7 Opublikowano 30 września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 Tylko jeszcze mam problem że jak wbijam na serwer z automatu mam /v z essentialsa. Da się to wyłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 30 września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 (edytowane) W configu essentials (linijki 84+) masz opcję wyłączania komend z tego pluginu. W configu essentials (linijka 309) silent join / quit ustawiasz na false. Edytowane 30 września 2018 przez ZiemniaQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stefanik11 61 Opublikowano 30 września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 Albo czekaj, czekaj znalazłem inne rozwiązanie. W konfiguracji pluginu Essentials masz taką sekcję jak "disabled-commands" dodaj do tej listy komendę vanish. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiewi 7 Opublikowano 30 września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 @LuckyPotato nie mam takiej opcji. Też zapomniałem wspomnieć że essentials jest na 1.8.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 30 września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 1 minutę temu, Wiewi napisał: @LuckyPotato nie mam takiej opcji. Też zapomniałem wspomnieć że essentials jest na 1.8.8 Ehhhh... no to jej poszukaj... tak ciężko ctrl+f wklepać i wyszukać dwie frazy? allow-silent-join-quit oraz disabled-commands? Jak ich nie masz to usuń cały folder essentialsa - wtedy wszystko wygeneruje ci się od nowa. ;__: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiewi 7 Opublikowano 30 września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 @LuckyPotato wiem że jestem wkurzający ale jak wyłącze allow-silent-join-quit to z kolei jak działały mi komendy ze skrypta to teraz nie działają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nicku 126 Opublikowano 30 września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 września 2018 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wiewi 7
Cześć mam do was pytanie dotyczące essentials. Czy da się usunąć jakoś komendę /v? Blokuje mi to komendę /v z jedego skryptu które jest lepszy od vanisha w esssentials. Z góry dzięki ;D
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi