Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jestem Szymon, mam 16 lat i po wakacjach wybieram się do szkoły średniej.

Wstęp

• od mniej więcej maja pracowałem nad panelem dla serwerów TeamSpeak. Może nie jest to jakaś nowość, ale na pewno przedstawiłem go w inny sposób niż dotychczas.
  • całość jest praktycznie skończona, ale jeszcze nie w takiej postaci jakbym chciał. Mam nadzieję, że do końca sierpnia dopnę wszystko na ostatni guzik, aby móc go udostępnić.

Jak to działa?

• z serwerem teamspeak połączone są dwie instancje - pierwsza wysyła pakiety do strony, a druga je odbiera i ewentualnie wykonuje, jeżeli jest taka potrzeba
  • wszystkie pakiety wysyłane są za pomocą socketów (szyfrowane i zabezpieczone hasłem)
  • w tym projekcie użyłem php i javascript

Funkcje:

• integracja z rankingami z aplikacji xbot bądź mbot, dzięki czemu na stronie wyświetlane są rankingi, gdzie użytkownik może sprawdzić swoją pozycję;
  • zmiana własnych rang na serwerze;
  • zarządzanie kanałem vip/premium;
  • zarządzanie swoim profilem: edycja danych, możliwość usunięcia konta, lista logowań;
  • rejestracja konta: użytkownik musi być na serwerze i musi posiadać rangę rejestracyjną;
  • automatyczne logowanie: jeżeli użytkownik jest dostępny na serwerze TeamSpeak, a uprzednio włączył w opcjach możliwość automatycznego logowania, to w zakładce z logowaniem pokaże mu się przycisk, który automatycznie zaloguje go na jego konto w panelu;
  • system zgłoszeń: skargi na innych użytkowników oraz prośby o odbanowanie (są dwie drogi: pierwsza, jeżeli użytkownik został zbanowany i miał konto w panelu oraz druga - dostał bana a nie miał konta w panelu  |  jeżeli ma bana i chciałby złożyć prośbę o odbanowanie, to przechodzi do odpowiedniej zakładki, gdzie może znaleźć swojego bana po adresie IP, bądź po unique ID i dzięki temu utworzyć nowe konto w panelu);
  • system wiadomości do administratora - jeżeli jest pilna potrzeba kontaktu z administratorem, można wysłać do niego wiadomość przez panel a wtedy otrzyma on tą wiadomość na swoją skrzynkę pocztową email;
  • opcje administratora: zarządzanie zgłoszeniami, zarządzanie botami muzycznymi sinusbot oraz zarządzanie użytkownikami;
  • system uprawnień: dla danej grupy serwerowej można ustalić permisje do opcji w panelu (przykład: niższe rangi moderatorskie mogą zatwierdzić odbanowanie, ale finalna decyzja należy do headadmina w górę itp.);
  • system sesji: pokazywanie aktualnie zalogowanych oraz zarejestrowanych użytkowników;
  • system newsów: wiadomości z życia serwera;
  • przywracanie hasła: jeżeli ktoś zapomni hasła do swojego konta, to wystarczy, że poda swój email i jeżeli będzie dostępny na serwerze TeamSpeak, to otrzyma wiadomość z przywracaniem;

Aktualna wersja: 0.8-beta

Lista ostatnich zmian:  

Spoiler

Od wersji 0.7-beta rozpocząłem dokumentację całej pracy.

23.08.2018 (wersja: 0.7-beta => 0.8-beta)

• System logowania, rejestracji oraz zmiany rang przepisany na AJAX;
  • Dużo zmian w panelu administratora (osobna zakładka, która przenosi do panelu administratora, jeżeli dany użytkownik posiada odpowiednią permisje);
  • System zarządzania kanałem premium ukończony w 40%;

24.08.2018 (wersja: 0.7-beta => 0.8-beta)

• Nowy system tworzenia konta, w panelu jeżeli ktoś ma zbanowane konto na TeamSpeak;
  • Jeżeli ktoś nie ma konta w panelu, przy połączeniu do serwera bot wysyła mu informacje o mozliwości rejstracji;
  • Rankingi nie pokazują już wszystkich wyników, tylko 50 najlepszych oraz wynik danego użytkownika;
  •  Poprawki optymalizujące pracę aplikacji w kodzie bota, który łączy się z serwerem;
  • Od teraz przywracając hasło można wybrać, aby kod był wysłany albo w wiadomości prywatnej na TeamSpeaku, albo na skrzynkę pocztową przez email;
  • Nowy system ticketów utworzony w 45%;

25.08.2018 (wersja: 0.7-beta => 0.8-beta)

• Zmieniono system edycji konta, już nie ma osobnej zakładki, pokazuje się tylko okienko dot. edycji wybranych danych;
  • System edycji danych konta przepisany na AJAX;
  • Całkowicie przepisałem core bota, gdyż było pisane pare miesięcy temu, więc wykorzystałem moją nabytą wiedzę przez ten czas i usprawniłem trochę rzeczy;
  • Naprawa poważnego błędu z botem w funkcji 'actions' - nie usuwał poprzednich zmiennych i czasami akcja, która miała być wykonana na innym użytkowniku była wykonywana na osobie, która właśnie się połączyła;

28.08.2018 (wydanie wersji 0.8-beta)

• Zaimplementowano wszystkie zmiany od wersji 0.7-beta (23.08.2018);
  • Nowy system ticketów został utworzony;
  • Przepisałem system ticketów na AJAX;
  • Zarządzanie ticketem przez administratora zostało zmienione na nowy system;
  • W opcji wysłania wiadomości, można zaznaczyć aby kopia trafiła na skrzynkę email;
  • Rozpoczynam prace nad zakładką "serwer" (podgląd serwera, lista administracji, profile użytkowników z serwera oraz ich szukanie);
  • System zarządzania kanałem premium ukończony w 50%;

Link:

Może mój projekt nie powala ilością funkcji, ale na pewno z czasem pojawi się ich znacznie więcej.

Nie będę wstawiał zdjęć, gdyż strona jest już udostępniona i każdy może ją zobaczyć.

Uwagi i oceny mile widziane! :)

Edytowane przez Szymoon202
https://skript.pl/temat/29006-panel-u%C5%BCytkownika-serwera-teamspeak/

Nie chciałem wstawiać zdjęć, gdyż każdy może raz się połączyć na serwer by zarejestrować konto w panelu.

Póki całość nie jest skończona do końca, to nie będę wstawiał zdjęć.

https://skript.pl/temat/29006-panel-u%C5%BCytkownika-serwera-teamspeak/#findComment-192415

• 2 tygodnie później...

Przepraszam, że tak zwlekam. Zacząłem nową, bardzo wymagającą  szkołę o profilu informatycznym, więc czasu na ten projekt jest mniej. Postaram się w końcu wziąć do roboty i wypuścić pierwszą, stabilną wersję już wkrótce.

https://skript.pl/temat/29006-panel-u%C5%BCytkownika-serwera-teamspeak/#findComment-193643

• 1 rok później...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...