Masloid 3 Opublikowano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2018 (edytowane) Witam! Otóż mam pewien problem... Od razu wlepię kod: I problem jest taki, że przy dekodowaniu pakietu ta 1 linijka zwraca mi tag. Natomiast 2, która powinna zwrócić mi tego stringa zwraca mi null'a. Proszę o pomoc! Z góry dzięki!! Edytowane 15 sierpnia 2018 przez LjayPL789 Zmieniam "klikalność" linka na "klikalny". Notatka dodana przez bludis Usunięty#18206 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2018 może po prostu spróbuj: final Packet packet = new ClientPluginMessagePacket("MC|PrList", "jakisString".getBytes()); handler.sendPacket(packet); a drugiego argumentu nie bedziesz dostawał w postaci stringa tylko tablicy byte, czyli sprobuj cos w stylu: player.sendMessage(new String(event.getPacket().getByteArrays().getValue())); //nie wiem jakie tam sa metody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Masloid 3 Opublikowano 14 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2018 Wysylanie jest w cliencie: Minecraft.getMinecraft().thePlayer.sendQueue.addToSendQueue(new C17PacketCustomPayload("MC|PrList", packetbuffer)); Chodzi mi o poprawne odebranie w pluginie. Łączę. Notatka dodana przez HeezQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 26 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2018 W dniu 14.08.2018 o 19:25, Masloid napisał: Wysylanie jest w cliencie: Minecraft.getMinecraft().thePlayer.sendQueue.addToSendQueue(new C17PacketCustomPayload("MC|PrList", packetbuffer)); Chodzi mi o poprawne odebranie w pluginie. no jak chcesz pobrac tą tablice byte'ow to uzywasz: packet.getByteArrays().read(0) w protocollibie, a to jak juz bedziesz nasluchiwal to bardzo prosto zrobic.. Cytat public class CustomPluginMessageListener extends PacketAdapter { protected final String PREFIX = ChatColor.YELLOW + "[CasualProtector] -> " + ChatColor.RED; //jakies fieldy public CustomPluginMessageListener(Plugin plugin) { super(plugin, ListenerPriority.HIGHEST, Client.CUSTOM_PAYLOAD); } } no i tylko tam gdzie przetrzymujesz protocolManager to dodajesz ten listener Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Masloid 3
Witam!
Otóż mam pewien problem...
Od razu wlepię kod:
I problem jest taki, że przy dekodowaniu pakietu ta 1 linijka zwraca mi tag. Natomiast 2, która powinna zwrócić mi tego stringa zwraca mi null'a.
Proszę o pomoc!
Z góry dzięki!!
Edytowane przez LjayPL789Zmieniam "klikalność" linka na "klikalny".
Notatka dodana przez bludis
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi