Witam, robiłem w skripcie "custom enchanty", których jest około 30, a na każdy jeden musiałem poświęcić około 10 linijek. Czy jest możliwość skrócenia tego?:
if player's tool is {@gem} with lore "{@atak3}":
if {gem:atak3:%player%} is true:
send "Masz juz aktywny enchant"
if {gem:atak3:%player%} is false:
set {gem:atak3:%player%} to true
send "Aktywowano enchant, nacisnij prawy." to player
Jedyne co się zmienia w każdym kolejnym enchancie to nazwa enchantu wyżej jest to atak3.
Próbowałem to zrobić taką funkcją:
function addEnchantment(t: text):
if player's tool is {@gem} with lore "{@%{_t}%}":
if {gem:%{_t}%:%player%} is true:
send "&aMasz juz aktywny enchant"
if {gem:%{_t}%:%player%} is false:
set {gem:%{_t}%:%player%} to true
send "&aAktywowano enchant" to player
Lecz, pojawiają się błędy:
Cytat
[14:28:17] [Server thread/ERROR]: undefined option {@%{_t} (testsk.sk, line 5: if player's tool is {@gem} with lore "{@%{_t}%}":') [14:28:17] [Server thread/ERROR]: There's no player in a function event (testsk.sk, line 5: if player's tool is {@gem} with lore "{@%{_t}%}":')
Z góry mówię, że nigdy nie używałem funkcji, a powyższą próbowałem stworzyć z czytania kodu innych D:.
Pytanie
Mrkogutmrkgt 7
Witam, robiłem w skripcie "custom enchanty", których jest około 30, a na każdy jeden musiałem poświęcić około 10 linijek. Czy jest możliwość skrócenia tego?:
if player's tool is {@gem} with lore "{@atak3}": if {gem:atak3:%player%} is true: send "Masz juz aktywny enchant" if {gem:atak3:%player%} is false: set {gem:atak3:%player%} to true send "Aktywowano enchant, nacisnij prawy." to player
Jedyne co się zmienia w każdym kolejnym enchancie to nazwa enchantu wyżej jest to atak3.
Próbowałem to zrobić taką funkcją:
function addEnchantment(t: text): if player's tool is {@gem} with lore "{@%{_t}%}": if {gem:%{_t}%:%player%} is true: send "&aMasz juz aktywny enchant" if {gem:%{_t}%:%player%} is false: set {gem:%{_t}%:%player%} to true send "&aAktywowano enchant" to player
Lecz, pojawiają się błędy:
Z góry mówię, że nigdy nie używałem funkcji, a powyższą próbowałem stworzyć z czytania kodu innych D:.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi