Robię większy skrypt na zarządzanie serwerami. Oto część kodu:
command /serwerpvpoff [<text>] [<text>]: permission: serwery.by.kuba permission message: Nie masz dostępu do tej komędy. aliases: poff trigger: if {pvp} is false: send "{@t}Serwer PVP jest juz wylaczony." stop set {pvp} to false set {statuspvp} to "&lSerwer PVP jest teraz:&6&mOFF" send "{@t}Serwer PVP zostanie wylaczony za:" wait 1 second send "{@t}10..." wait 1 second send "{@t}9..." wait 1 second send "{@t}8..." wait 1 second send "{@t}7..." wait 1 second send "{@t}6..." wait 1 second send "{@t}5..." wait 1 second send "{@t}4..." wait 1 second send "{@t}3..." wait 1 second send "{@t}2..." wait 1 second send "{@t}1..." wait 1 second execute player command "/rg select serwerpvp" execute player command "//set 35:14" execute player command "/rg select pvp_vip" execute player command "//set 35:14" execute player command "/rg select pvp_gracz" execute player command "//set 35:14" execute player command "/hd setline pvp 3 &c&lOFF" execute player command "/hd setline serwerpvp 1 &u&lPVP (&c&lOFF&u&l)" execute player command "/hd addline serwerpvp &c&l%arg 1%" broadcast "{@t1}Serwer PVP zostal {@off} &9&lprzez %player% powód: %arg 1%" broadcast "{@t}Serwer PVP zostal wylaczony! Teleportacja na serwer glowny!" to "pvp" create timed bar with text "&c&lZostales TP na spawn." to player for 5 seconds loop all players in world "pvp": execute console command "spawn %loop-player%"
Czy da się zastąpić nazwy cuboidów zmienną?
Chciałbym stworzyć listę cuboidów, ale nie stety nie wiem jak to zrobić.
Aha i jeszcze jedno. Zaznaczanie cuboidów działa tylko na świecie gdzie cuboidy. Więc jeżeli mam te regiony ma świecie pvp to jeżeli jestem na spawnie wywala błąd, że nie może znaleść tego regionu.
Czy można zrobić to jakoś tak, aby działało na wszystkich światach? Jeżeli potrzebujecie cały kod piszcie.
Pytanie
jakubgross 3
Cześć.
Robię większy skrypt na zarządzanie serwerami. Oto część kodu:
Czy da się zastąpić nazwy cuboidów zmienną?
Chciałbym stworzyć listę cuboidów, ale nie stety nie wiem jak to zrobić.
Aha i jeszcze jedno. Zaznaczanie cuboidów działa tylko na świecie gdzie cuboidy. Więc jeżeli mam te regiony ma świecie pvp to jeżeli jestem na spawnie wywala błąd, że nie może znaleść tego regionu.
Czy można zrobić to jakoś tak, aby działało na wszystkich światach? Jeżeli potrzebujecie cały kod piszcie.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam, :)
jakubgross
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi