jaku49 690 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Odwołanie; Moim zdaniem słowo pieprzyć nie jest wulgaryzmem, ponieważ przy niedzielnym objedzie pytasz członka rodziny "mogę pieprz? bo chce popierzyć" i nikt tego nie bierze za wulgaryzm, i nie jest to słowo typu "ku**a" za które słusznie można dostać warna. Już kilka razy dostałem warna za słowo "gówno" które też nie jest jakimś mega wulgaryzmem, w taki sposób mam już 4 punkty ostrzeżeń. Mam też warna za powielenie treści, a co w tym złego że napiszesz komuś "nie dodawaj obcych do administracji" chyba kilka osób może mieć taką samą opinie? Wiem że pewnie moje konto usunięte (albo nie wiadomo co się z nim stanie) za to odwołanie znając życie. Z poważaniem Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicku 126 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Godzinę temu, jaku49 napisał: Moim zdaniem słowo pieprzyć nie jest wulgaryzmem, No ale "pieprzyć" jest wulgaryzmem i nie można tego zaprzeczyć. Z kontekstu zdania od razu widać że chodzi o formę wulgarną, a nie o sypaniu sobie pieprzu do potrawy. To że uważasz to słowo za niewulgarne, nie znaczy że tak jest, może jest mniej ostry czy dosadny, ale wulgaryzmem nadal pozostaje. Jako moderatorzy musimy przestrzegać takich zasad, jeżeli słowo jest wulgaryzmem to należy się warn i nie ma znaczenia czy jest to ostre przekleństwo czy mały wulgaryzm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vylence Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 1 godzinę temu, jaku49 napisał: Już kilka razy dostałem warna za słowo "gówno" które też nie jest jakimś mega wulgaryzmem, w taki sposób mam już 4 punkty ostrzeżeń. Wspomniane słowo to wulgaryzm, widzę że trochę mylisz pojęcia więc podkreślę jeszcze, że wulgaryzm nie koniecznie musi być przekleństwem, a przytaczanie co do wulgaryzmów słów rodem słowa na K, mija się z celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1 602 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 2 godziny temu, jaku49 napisał: Odwołanie; Moim zdaniem słowo pieprzyć nie jest wulgaryzmem, ponieważ przy niedzielnym objedzie pytasz członka rodziny "mogę pieprz? bo chce popierzyć" i nikt tego nie bierze za wulgaryzm, i nie jest to słowo typu "ku**a" za które słusznie można dostać warna. Kwestia kontekstu. Słownikowo i w kontekście innym niż zmiana smaku potrawy jest to wulgaryzm. Regulamin w tej kwestii jest tak samo bezlitosny jak dla rzucania ku**ami (a obowiązkiem moderacji jest przestrzeganie regulaminu) i jako, że powstał on ze dwa lata temu wymaga nowelizacji która niedługo nastąpi. Dyskusyjna jest jedynie wysokość warna, ale tutaj moderacja również wykonuje swoją robotę poprawnie stosując się do taryfikatora. Ze względu jednak na niską szkodliwość uchylam ostrzeżenie co nie znaczy, że takie słownictwo (o "gównie" nie wspominając) jest dozwolone. jaku49 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi