Czesc, postanowiłem, że teraz czas na argumenty i stworzyłem oto taki paskudny kod:
package me.neroos.rangi.cmd;import org.bukkit.Bukkit;import org.bukkit.command.Command;import org.bukkit.command.CommandExecutor;import org.bukkit.command.CommandSender;import org.bukkit.entity.Player;publicclassKomendyimplementsCommandExecutor{
boolean vip_14d =false;@Overridepublic boolean onCommand(CommandSender sender,Command cmd,String l,String[] args){Player p =(Player) sender;if(cmd.getName().equalsIgnoreCase("neroranga")){if(args.length >=3){
p.sendMessage("ZLA LICZBA ARGUMENTOW");}else{if(args[0].equalsIgnoreCase("vip14d")){StringGracz= args[1];if(Bukkit.getPlayer(Gracz)!=null){Bukkit.getServer().dispatchCommand(Bukkit.getServer().getConsoleSender(),"pex user"+ args[1]+"group set vip");
vip_14d =true;returntrue;}}}}if(cmd.getName().equalsIgnoreCase("ppranga")){if(vip_14d ==true){
sender.sendMessage("VIP NA 14 DNI: AKTYWNY");}else{
sender.sendMessage("VIP NA 14 DNI: BRAK");returntrue;}}returnfalse;}}
Generalnie ktoś kto się zna na javie pewnie będzie wiedział o co chodzi, ale dla tych co chcą wiedzieć to chodzi mi o to, aby po wpisaniu komendy neroranga vip14d [GRACZ], dalo rangę argumentowi 1. Niestety tak się nie dzieje tym razem proszę o wytłumaczenie, a nie podanie kodu. Z góry dzięki za pomoc
Pytanie
deusowy_yt 2
Czesc, postanowiłem, że teraz czas na argumenty i stworzyłem oto taki paskudny kod:
Generalnie ktoś kto się zna na javie pewnie będzie wiedział o co chodzi, ale dla tych co chcą wiedzieć to chodzi mi o to, aby po wpisaniu komendy neroranga vip14d [GRACZ], dalo rangę argumentowi 1. Niestety tak się nie dzieje tym razem proszę o wytłumaczenie, a nie podanie kodu. Z góry dzięki za pomoc
Zmieniam nazwę tematu.
Notatka dodana przez Nicku
https://skript.pl/temat/27615-problem-z-argumentami/Udostępnij na innych stronach
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi