Skocz do zawartości

CraftProtocol - API do tworzenia botów Minecraft.

Toranktto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wv9feiv.png

Jest to moduł w Pythonie 2.7 implementujący protokół Minecrafta i NBT. W pakiecie znajduję się też wielowątkowy submoduł (CraftProtocol.Client) pozwalający na proste tworzenie własnych botów za pomocą prostego, wysokopoziomowego API.

Cały projekt wykorzystuje jedynie standardowe moduły dostarczane domyślnie w każdej instalacji Pythona i znajduję się tu Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Przykłady użycia można znaleźć tutaj: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Projekt znajduję się w repozytoriach PyPi:

pip install --user CraftProtocol

Edytowane przez Toranktto
Aktualizacja 0.2.1

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dobra, ale o bocie w MC to jeszcze nie słyszałem... Wiem że jest bot do Discord i np. do YouTube lub Twitch, ale do MC?! Jak to ma działać? :P

Przypomnę że bot w większości ma zadanie dodawać komendy (np. !kick na Discordzie lub !subcount na YT) ale mc istnieje jakby system komend... Od dawnych wersji bety...

Więc, po co pobierać i jak tworzyć bota?

2 godziny temu, NorteX napisał:

Dobra, ale o bocie w MC to jeszcze nie słyszałem... Wiem że jest bot do Discord i np. do YouTube lub Twitch, ale do MC?! Jak to ma działać? :P

Przypomnę że bot w większości ma zadanie dodawać komendy (np. !kick na Discordzie lub !subcount na YT) ale mc istnieje jakby system komend... Od dawnych wersji bety...

Więc, po co pobierać i jak tworzyć bota?

Docelowo dzięki tej bibliotece będzie można tworzyć w pełni automatyczne boty grające za ciebie tj wydobywanie surowców, budowanie, zbieranie plonów (np podczas kiedy ty śpisz). Aktualnie jest na bardzo wczesnym etapie rozwoju, nie umożliwia wielu rzeczy ale z czasem się to zmieni. Tworzenie bota jest opisane w dokumentacji (również work-in-progress) na Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Edytowane przez Toranktto

3 minuty temu, Toranktto napisał:

Docelowo dzięki tej bibliotece będzie można tworzyć w pełni automatyczne boty grające za ciebie tj wydobywanie surowców, budowanie, zbieranie plonów (np podczas kiedy ty śpisz). Aktualnie jest na bardzo wczesnym etapie rozwoju, nie umożliwia wielu rzeczy ale z czasem się to zmieni.

Aha czyli pozwala tworzyć takie jakby NPCty tylko zaprogramowane żeby działały jak gracz? Tylko przez AI? :P

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...