Amigo 1 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2018 Cześć potrzebuję pluginu który będzie działał następująco: 1. Gracz Premium wchodzi pierwszy raz i automatycznie zostaje dodany do Whitelisty. 2. Gracz nonPremium nie może zostać dodany do whitelisty, ponieważ nie ma premium. 3. (chodzi oto, że serwer będzie dla premium i dla nonpremium jeśli gracz sobie wykupi taką opcje w sklepie) Chciałbym zrobić plugin ale nie wiem jak ustawić, że gdy grać ma premium to coś się dzieje może chociaż tyle mi ktoś pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JanekJaran 101 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2018 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2018 public class MojangAPI { public static AccountStatus getStatus(String name) { AccountStatus status = AccountStatus.CRACKED; try { final URL url = new URL("https://api.mojang.com/users/profiles/minecraft/" + name); final URLConnection conn = url.openConnection(); final BufferedReader reader = new BufferedReader(new InputStreamReader(conn.getInputStream())); if (reader.readLine() != null) status = AccountStatus.PREMIUM; reader.close(); } catch (Exception ex) { /*ex.printStackTrace(); do something? /* if (!AuthPlugin.isRateLimit) AuthPlugin.isRateLimit = true; status = AccountStatus.ERROR; } return status; } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Amigo 1 Opublikowano 17 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2018 Nie działa W dniu 16.04.2018 o 13:16, yooniks napisał: public class MojangAPI { public static AccountStatus getStatus(String name) { AccountStatus status = AccountStatus.CRACKED; try { final URL url = new URL("https://api.mojang.com/users/profiles/minecraft/" + name); final URLConnection conn = url.openConnection(); final BufferedReader reader = new BufferedReader(new InputStreamReader(conn.getInputStream())); if (reader.readLine() != null) status = AccountStatus.PREMIUM; reader.close(); } catch (Exception ex) { /*ex.printStackTrace(); do something? /* if (!AuthPlugin.isRateLimit) AuthPlugin.isRateLimit = true; status = AccountStatus.ERROR; } return status; } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 598 Opublikowano 17 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, Amigo napisał: Nie działa Bo to nie jest właściwy kod, a checker, resztę musisz dopisać sam: 1. sprawdź wejście 2. wykonaj metode MojangAPI.getStatus(event.getPlayer().getName()); 3. zależnie od tego co zwraca wpuść go, albo wyrzuć. Edytowane 17 kwietnia 2018 przez KrejzolekPRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Amigo 1
Cześć potrzebuję pluginu który będzie działał następująco:
1. Gracz Premium wchodzi pierwszy raz i automatycznie zostaje dodany do Whitelisty.
2. Gracz nonPremium nie może zostać dodany do whitelisty, ponieważ nie ma premium.
3. (chodzi oto, że serwer będzie dla premium i dla nonpremium jeśli gracz sobie wykupi taką opcje w sklepie)
Chciałbym zrobić plugin ale nie wiem jak ustawić, że gdy grać ma premium to coś się dzieje może chociaż tyle mi ktoś pomoże
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi