Skocz do zawartości
  • 0

kubakot

Pytanie

Jak może wiecie pracuje nam zrobieniem serwera pvp na którym byłyby bronie (bez modów). Potrzebuje skryptu dzięki któremu na serwerze można byłoby zrobić dwie drużyny. Chcę zrobić tak, że jak ktoś wejdzie na serwer to automatycznie zostaje przydzielony do losowo wybranej drużyny (NIEBIESCY lub CZERWONI) i dopiero po ponownym wejściu tej osoby na serwer znowu zostaje przydzielona do losowo wybranej drużyny. Oprócz mapki głównej byłyby mapki dodatkowe (służące do walki). Każdy gracz po wejściu na serwer i wybraniu broni byłby teleportowany na mapkę do walki. Obie drużyny miałyby osobne miejsca w które zostawałyby teleportowane po wybraniu broni. Posiadam skrypt, który umieściłem poniżej, lecz nie jest taki jak bym chciał, ponieważ gracz po ponownym wejściu na serwer nadal jest w tej samej drużynie oraz nie ma ustawionego punktu w który gracze zostają teleportowani po wybraniu broni (muszą być 2 punkty dla obu drużyn). Skrypt którego szukam chciałbym żeby również uniemożliwiał bicie się graczy z tej samej drużyny.

on frist join:
set {grupa} to a random integer between 1 and 2
{grupa} is 1:
execute console command "/pex user %player% group set NIEBIESCY"
{grupa} is 2:
execute console command "/pex user %player% group set CZERWONI"

Jeśli jest taka możliwość proszę o zrobienie nowego skryptu, który by spełniał moje oczekiwania lub zmodyfikowanie tego. Z góry dziękuje.

Edytowane przez kubakot

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zrobiłem tak, jeszcze usunąłem słowo ,,first" w 1 linijce skryptu i wszystko wytabowałem, lecz po uruchomieniu serwera w konsoli pisze:

[08:18:12 ERROR]: [skript] can't understand this event: 'on join' (druĹźyny.sk, line 1: on join:')

[08:18:12 ERROR]: [skript] can't understand this event: 'on leave' (druĹźyny.sk, line 7: on leave:')

Wiem, że jest to spowodowane tym, że script nie potrafi rozpoznać słów ,,join" i ,,leave". Jeśli ktoś wie jakie słowa trzeba zamiast nich wstawić, żeby działało proszę o pomoc.

• 0

Zreinstalowałem scripta (inną wersję) i patrzyłem na innych wersjach bukkita i nadal to samo. Poniżej umieszczam cały kod skryptu. Jeśli ktoś wie dlaczego nie działa proszę o pomoc.

on join:set {grupa} to a random integer between 1 and 2{grupa} is 1:execute console command "/pex user %player% group set NIEBIESCY"{grupa} is 2:execute console command "/pex user %player% group set CZERWONI"on leave:execute console command "/pex user %player% group delete CZERWONI"execute console command "/pex user %player% group delete NIEBIESCY"
Edytowane przez kubakot

• 0
on join:	chance of 50%:		send "&bWylosowales druzyne niebieskich" to player		execute console command "pex user %player% group set niebiescy"	chance of 50%:		send "&cWylosowales druzyne czerwonych" to player		execute console command "pex user %player% group set czerwoni"on leave:	execute console command "pex user %player% group delete CZERWONI"	execute console command "pex user %player% group delete NIEBIESCY"
Jeśli nie wiecie nie nabijajcie postów.

• 0

Ponieważ kod w poprzedniej formie nie chciał działać wprowadziłem drobne zmiany w kodzie i tabowaniu i teraz działa, jednak zawsze po wejściu na serwer każdy jest przydzielany do drużyny CZEROWNI. Wie ktoś dlaczego?
Poniżej umieszczam aktualny kod:

on join:	    set {grupa} to a random integer between 1 and 2	    if {grupa} is 1:			    send "&8Wylosowales druzyne &bniebieskich"			    execute console command "/pex user %player% group set niebiescy"	    if {grupa} is 2:			    send "&8Wylosowales druzyne &cczerwonych"			    execute console command "/pex user %player% group set czerwoni"on quit:	    execute console command "/pex group czerwoni user remove %player%"	    execute console command "/pex group niebiescy user remove %player%"
Edytowane przez kubakot

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...