Skocz do zawartości
  • 0

Wlasna Efekt Miksturki

Ellix

Pytanie

@Topic: Wlasny* Efekt Miksturki

Witam,
Nie wiem czy byl juz taki temat na forum (Jesli tak to przepraszam i prosze o link)
Chodzi mi o to czy jest mozliwosc zrobienia wlasnych efektow potki
Dla przykladu: Jump Boost na 45 sekund (Pitna)
Lub:

Nausea III na 30 sekund  + Blindness II na 10 sekund (Rzucana)

Bede wdzieczny za pomoc ;)
Pozdrawiam ;)

Edytowane przez Ellix

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Da się za pomocą pluginu Essentials :)

Najpierw dajesz sobie zwykłą pote z wodą (/give <nick> 373 1 name:np. Miksutra_Szybkosci lore:Daje_ci_speeda_100) - Jest to pota do picia (Nie wiem jakie jest id zwykłej poty z wodą do rzucania)

Następnie trzymając tą potę w ręce piszesz komendę:

/potion effect:<efekt jaki ma dawać pota> (gdy wpiszesz samo /potion będziesz miał napisany format tej komendy i wypisane nazwy efektów miktur) power:<moc, czyli wielkość np. jak w efekcie dasz haste (czyli szybkość kopania) i im większą dasz moc to tym bardziej szybciej będziesz kopał> duration:<czas, ile ma działać pota>

• 0

Da się za pomocą pluginu Essentials :)

Najpierw dajesz sobie zwykłą pote z wodą (/give <nick> 373 1 name:np. Miksutra_Szybkosci lore:Daje_ci_speeda_100) - Jest to pota do picia (Nie wiem jakie jest id zwykłej poty z wodą do rzucania)

Następnie trzymając tą potę w ręce piszesz komendę:

/potion effect:<efekt jaki ma dawać pota> (gdy wpiszesz samo /potion będziesz miał napisany format tej komendy i wypisane nazwy efektów miktur) power:<moc, czyli wielkość np. jak w efekcie dasz haste (czyli szybkość kopania) i im większą dasz moc to tym bardziej szybciej będziesz kopał> duration:<czas, ile ma działać pota>

Znam ta komende, na rzucana jest potion:16384

Tak wiec zadam inne pytanie. Czy jest mozliwosc dodania takiej miksturki jako craftowany item? Lub sprzedawany przez NPC?

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...