Witam. Otóż w kilku skryptach używane są u mnie zmienne czas, chciałbym, żeby po wykonaniu jakiegoś wydarzenia, np:
on rightclick on bedrock:
set {hour} to hour + 1
set {minute} to minute + 25
if {minute} is bigger than 59:
set {_c} to {minute} - 60
set {hour} to hour +1
set {minute} to {_c}
if {hour} is bigger than 23:
set {_h} to {hour} - 24
set {hour} to {_h}
set {day} to day + 1
Pytanie jest takie, czy da się to ułatwić? Konkretniej chodzi mi o to, że jeśli dzisiaj mamy (czysto teoretycznie) 31 stycznia, to żeby ustawiło się na nowy miesiąc a nie na 32 stycznia bo takiego dnia nie ma ;v. Nie chce robić żeby sprawdzało który jest miesiąc i zależnie od niego zmieniało na nowy, bo to za dużo linijek, mam nadzieję, że ktoś zna jakieś rozwiązanie.
Wracając, wiem, że jest taka opcja:
on rightclick on bedrock:
set {hour} to hour + 1
set {minute} to minute + 25
if {minute} is bigger than 59:
set {_c} to {minute} - 60
set {hour} to hour +1
set {minute} to {_c}
if {hour} is bigger than 23:
set {_h} to {hour} - 24
set {hour} to {_h}
set {day} to day + 1
if month is 1:
if {day} is bigger than 31:
set {day} to 1
set {month} to 2
if month is 2:
if {day} is bigger than 27:
set {day} to 1
set {month} to 3
...
Jak widać za dużo tego, szczególnie że tych wydarzeń potrzebuję użyć dużo razy. Z góry dzięki za pomoc
Pytanie
kubastion 52
Witam. Otóż w kilku skryptach używane są u mnie zmienne czas, chciałbym, żeby po wykonaniu jakiegoś wydarzenia, np:
on rightclick on bedrock: set {hour} to hour + 1 set {minute} to minute + 25 if {minute} is bigger than 59: set {_c} to {minute} - 60 set {hour} to hour +1 set {minute} to {_c} if {hour} is bigger than 23: set {_h} to {hour} - 24 set {hour} to {_h} set {day} to day + 1
Pytanie jest takie, czy da się to ułatwić? Konkretniej chodzi mi o to, że jeśli dzisiaj mamy (czysto teoretycznie) 31 stycznia, to żeby ustawiło się na nowy miesiąc a nie na 32 stycznia bo takiego dnia nie ma ;v. Nie chce robić żeby sprawdzało który jest miesiąc i zależnie od niego zmieniało na nowy, bo to za dużo linijek, mam nadzieję, że ktoś zna jakieś rozwiązanie.
Wracając, wiem, że jest taka opcja:
on rightclick on bedrock: set {hour} to hour + 1 set {minute} to minute + 25 if {minute} is bigger than 59: set {_c} to {minute} - 60 set {hour} to hour +1 set {minute} to {_c} if {hour} is bigger than 23: set {_h} to {hour} - 24 set {hour} to {_h} set {day} to day + 1 if month is 1: if {day} is bigger than 31: set {day} to 1 set {month} to 2 if month is 2: if {day} is bigger than 27: set {day} to 1 set {month} to 3 ...
Jak widać za dużo tego, szczególnie że tych wydarzeń potrzebuję użyć dużo razy. Z góry dzięki za pomoc
Edytowane przez kubastionOdnośnik do komentarza
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi