_DemoNN_ 0 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 Wie ktoś może jak zrobić serwer pulpitowy na 1.8 ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaku49 691 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 Pulpitowy czyli jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _DemoNN_ 0 Opublikowano 21 stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 Na localhoscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 (edytowane) Przechodzisz do katalogu z silnikiem, uruchamiasz konsole i wpisujesz java -Xms1G -Xmx1G -jar twojsilnik.jar Edytowane 21 stycznia 2018 przez Ixidi Peridot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DreaMPL 19 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 (edytowane) Przedstawię ci jak postawić serwer mc na wersje 1.12. Jeśli chcesz na inne wersje to pobierasz pliki pod inną wersje. 1. Tworzysz folder gdziekolwiek chcesz. Stwórz bez polskich znaków. 2. Pobierasz minecraft_server. Starsze wersje znajdziesz na internecie. Najnowszą na głównej stronie MC. Link: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Jest to plik, który załaduje nam podstawowe pliki serwera. 3. Przerzucasz go do stworzonego wcześniej folderu i odpalasz. Najlepiej przerzucić do folderu gdyż po włączeniu stworzy się kilka plików. 4. Następnie wchodzisz na stronę i czytasz regulamin EULA: Link: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Żartuje, nikt tego nie czyta. 5. Wchodzisz do pliku eula i akceptujesz regulamin przez zmienienie zawartości linijki eula: false na eula: true 6. Następnie znów odpalasz minecraft_server i czekasz aż pokaże się wiadomość - DONE . Gdy się pojawi wpisujesz stop w konsoli 7. Następnie jeśli chcesz wgrać jakieś pluginy potrzebujesz odpowiedniego silniku. Ja sam polecam silnik Spigot Link: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! 8. Również po pobraniu przenosisz do folderu stworzonego w punkcie 1 i zmieniasz na prostą nazwę (niemusowe ale ułatwi nam to później). Powiedzmy, że nazwiesz ten plik po prostu Spigot 9. Następnie tworzysz zwykły plik tekstowy i wklejasz tam: @echo off java -Xmx2048M -jar Spigot.jar Xmx2048M z tego co się orientuje oznacza maksymalną przepisaną pamięć RAM. W tym wypadku jest 2048MB co daje nam 2GB. Spokojnie starczy Spigot.jar to nazwa naszego silniku, nazwa pliku jaką ustawiliśmy w punkcie 8 10. Plik ten zapisujesz jako plik z rozszerzeniem .bat np. start.bat i zmieniasz typ pliku na "wszystkie pliki" 11. Gdy to zrobisz możesz usunąć z folderu plik minecraft_server oraz nasz dokument tekstowy (Tekstowy-txt, nie .bat). Oczywiście proces niewymagany 12. Na sam koniec wystarczy odpalić nasz plik start.bat i poczekać chwilę. Dodam, że IP tego serwera to: localhost.pl //Samo localhost, bez pl ~Ixidi Poradnik pisany z głowy. Mam nadzieje, że niczego nie pominąłem. Zawsze możesz zostawić mi łapkę, jeśli pomogłem Edytowane 21 stycznia 2018 przez Ixidi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peridot 507 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 24 minuty temu, DreaMPL napisał: Przedstawię ci jak postawić serwer mc na wersje 1.12. Jeśli chcesz na inne wersje to pobierasz pliki pod inną wersje. 1. Tworzysz folder gdziekolwiek chcesz. Stwórz bez polskich znaków. 2. Pobierasz minecraft_server. Starsze wersje znajdziesz na internecie. Najnowszą na głównej stronie MC. Link: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Jest to plik, który załaduje nam podstawowe pliki serwera. 3. Przerzucasz go do stworzonego wcześniej folderu i odpalasz. Najlepiej przerzucić do folderu gdyż po włączeniu stworzy się kilka plików. 4. Następnie wchodzisz na stronę i czytasz regulamin EULA: Link: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Żartuje, nikt tego nie czyta. 5. Wchodzisz do pliku eula i akceptujesz regulamin przez zmienienie zawartości linijki eula: false na eula: true 6. Następnie znów odpalasz minecraft_server i czekasz aż pokaże się wiadomość - DONE . Gdy się pojawi wpisujesz stop w konsoli 7. Następnie jeśli chcesz wgrać jakieś pluginy potrzebujesz odpowiedniego silniku. Ja sam polecam silnik Spigot Link: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! 8. Również po pobraniu przenosisz do folderu stworzonego w punkcie 1 i zmieniasz na prostą nazwę (niemusowe ale ułatwi nam to później). Powiedzmy, że nazwiesz ten plik po prostu Spigot 9. Następnie tworzysz zwykły plik tekstowy i wklejasz tam: @echo off java -Xmx2048M -jar Spigot.jar Xmx2048M z tego co się orientuje oznacza maksymalną przepisaną pamięć RAM. W tym wypadku jest 2048MB co daje nam 2GB. Spokojnie starczy Spigot.jar to nazwa naszego silniku, nazwa pliku jaką ustawiliśmy w punkcie 8 10. Plik ten zapisujesz jako plik z rozszerzeniem .bat np. start.bat i zmieniasz typ pliku na "wszystkie pliki" 11. Gdy to zrobisz możesz usunąć z folderu plik minecraft_server oraz nasz dokument tekstowy (Tekstowy-txt, nie .bat). Oczywiście proces niewymagany 12. Na sam koniec wystarczy odpalić nasz plik start.bat i poczekać chwilę. Dodam, że IP tego serwera to: localhost.pl //Samo localhost, bez pl ~Ixidi Poradnik pisany z głowy. Mam nadzieje, że niczego nie pominąłem. Zawsze możesz zostawić mi łapkę, jeśli pomogłem Dlaczego ma pobierać jeszcze serwer minecraft z oficjalnej strony ? Wystarczy że pobierze spigota od razu a nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DreaMPL 19 Opublikowano 22 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2018 15 godzin temu, McKoxu napisał: Dlaczego ma pobierać jeszcze serwer minecraft z oficjalnej strony ? Wystarczy że pobierze spigota od razu a nie Zbytnio nie opisał jaki chce ten serwer. Poleciłem mu najpierw pobrać minecraft_server jeśli chce czysty serwer, bez pluginów. Źle trochę mu to opisałem ale pobierając minecraft_server nie będzie miał żadnych problemów tylko trochę więcej roboty. Sam takim sposobem tworzyłem i taki mu napisałem. @Ixidi Słuszna poprawa Dodam, że można również przez numeryczne IP się łączyć: 127.0.0.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
_DemoNN_ 0
Wie ktoś może jak zrobić serwer pulpitowy na 1.8 ????
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi