Skocz do zawartości

[SpectateHook] Kilka rzeczy związane z tym dodatkiem!

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! :)

Dzisiaj chcę wam powiedzieć co nie co o SpectateHook! Zacznijmy... :D

SpectateHook jest to wtyczka do Skript dzięki której możemy za pomocą sk zrobić jakiś skript :D

Tworzymy cmd:

command /ogladaj [<text>] [<player>]:	trigger:		if arg 1 is "on":			if arg 2 is set:

dodajemy do tego np. wiadomości

send "{@tag} &2Ogladasz gracza: &6%player-arg%" to playersend "{@tag} &2Gracz: &6%player%&2 oglada cie!" to player-arg

i teraz najważniejsze! Dodajemy "oglądalność"

make player spectate player-arg

Co teraz zrobiliśmy?

Dodaliśmy komendę przez którą wykonuje się wiadomość że oglądamy gracza ale też go zaczynamy oglądać dzięki make player.... No ale co jeśli chcemy zakończyć oglądanie :)

Dołączona grafika

if arg 1 is "off":	make player stop spectating	send "{@tag} &cPrzestales ogladac!"

Dołączona grafika

options:	tag: &9[&aSPECTATE&9]command /ogladaj [<text>] [<player>]:	trigger:		if arg 1 is "on":			if arg 2 is set:				send "{@tag} &2Ogladasz gracza: &6%player-arg%" to player				send "{@tag} &2Gracz: &6%player%&2 oglada cie!" to player-arg				make player spectate player-arg		if arg 1 is "off":			make player stop spectating			send "{@tag} &cPrzestales ogladac!"

Wiem, wiem poradnik krótki może ponieważ w dokumentacji nie ma tylu opcji :) i dla początkujących ale nie widziałem tego na forum tak więc napisałem :D Nieraz to może się przydać :D Ja to prawdopodobnie użyje w moim skrypcie FlappyCraft :) Nie piszcie komentarzy typu: "Ale krótkie (ale i tak wiem że krótkie xd)" itp.

Wymagania: SpectateHook i Spectate

https://skript.pl/temat/2418-spectatehook-kilka-rzeczy-zwi%C4%85zane-z-tym-dodatkiem/

• 1 miesiąc temu...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...