Skocz do zawartości

Co wprowadzić na serwer RPG i czy to wypali?

Rekomendowane odpowiedzi

Hah, toś mnie rozbawił :D idealne zakończenie dnia.

Powiem Ci tak, byłem w ekipie tworzącej RPG który wyglądał obiecująco.
Kilkadziesiąt lokacji, poziomy mobów, resp mobów w określonym miejscu, mnóstwo zadań z jakąś fabułą, mapa która zajęła budowanie 6miesięcy (i nie została oficjalnie ukończona).

Do tego dochodzą:

• Itemy
  • Unikalne itemy
  • Postacie
  • Fabuła
  • Wyposażenie miast i mapy
  • Zadania z ikrą a nie "Idź zabij i wróć" / "idź i przynieś"
  • Jakieś questy poboczne
  • Ukryte/dodatkowe lokacje
  • Dobry system umiejętności i statusów postaci
  • Dobre statusy i umiejętności mobów (bo nie mogą walczyć starym sposobem tylko jakieś inne ataki)

RPG to poważny temat, mimo iż zdobyłbyś tłumy ludzi, to z twoim doświadczeniem  i nastawieniem widzę że będzie klapa jak z MaRPG które miało setki wielbicieli a już umarło i słuch zaginął.

Pomyśl o tym że nie możesz stworzyć Survival + Questy, bo bierzesz się za RPG

https://skript.pl/temat/24118-co-wprowadzi%C4%87-na-serwer-rpg-i-czy-to-wypali/#findComment-161799

Dnia 27.12.2017 o 21:19, Deadlyo napisał:

RPG to poważny temat, mimo iż zdobyłbyś tłumy ludzi, to z twoim doświadczeniem  i nastawieniem widzę że będzie klapa jak z MaRPG które miało setki wielbicieli a już umarło i słuch zaginął.

Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd - projekt marpg żyje.

https://skript.pl/temat/24118-co-wprowadzi%C4%87-na-serwer-rpg-i-czy-to-wypali/#findComment-162319

Godzinę temu, keebe napisał:

Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd - projekt marpg żyje.

Podaj jakiś link, sprawdzałem na internecie, widziałem serwer w fazie testowej ale oficjalnego otwarcia już nie, sama domena MaRGP.pl nie działa.
Forum także zawiesili (info na forum lvlup) więc wyszedłem z założeniami iż pomysł upadł.

Ale skoro żyje podaj jakiś link bo chętnie sprawdziłbym postęp ich prac

#EDIT
Oficjalna nazwa to MaRPG.pl co nie oznacza że w adresie IP i pasku przeglądarki tak samo wpisuję, jest z małych, mimo wszystko strona informuje tylko minimalnie o tematyce serwera a reszta to promowanie Lvlup i info o forum

@keebe

Ok mój błąd, możliwe, mimo wszystko, jedyny błąd to o MaRPG, mimo to dalej temat RPG to potężny serwer, trzeba go zrobić dobrze, inaczej zamiast RPG jest Survival + Zadania @keebe

Edytowane przez Deadlyo
https://skript.pl/temat/24118-co-wprowadzi%C4%87-na-serwer-rpg-i-czy-to-wypali/#findComment-162330

1 minutę temu, Deadlyo napisał:

Podaj jakiś link, sprawdzałem na internecie, widziałem serwer w fazie testowej ale oficjalnego otwarcia już nie, sama domena MaRGP.pl nie działa.
Forum także zawiesili (info na forum lvlup) więc wyszedłem z założeniami iż pomysł upadł.

Ale skoro żyje podaj jakiś link bo chętnie sprawdziłbym postęp ich prac

bo nie ma czegoś takiego jak MaRGP.pl
jest marpg.pl :facepalm: 

1L6cs2ZmT7qcLcIQamn4Ww.png

Jeśli możesz, nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie wygaduj głupot. Bo gadasz, a nawet nie chce ci się zerknąć ;p 

9 minut temu, Deadlyo napisał:

#EDIT
Oficjalna nazwa to MaRPG.pl co nie oznacza że w adresie IP i pasku przeglądarki tak samo wpisuję, jest z małych, mimo wszystko strona informuje tylko minimalnie o tematyce serwera a reszta to promowanie Lvlup i info o forum

@keebe

chodziło mi o to że napisałeś RGP zamiast RPG :thonk: 
Na lvlupie masz specjalny wątek, tam nowinki i nie tylko. Radzę poszukać, potem pisać.

Edytowane przez Vylence
https://skript.pl/temat/24118-co-wprowadzi%C4%87-na-serwer-rpg-i-czy-to-wypali/#findComment-162331

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...