Skocz do zawartości
  • 0

Działki za złoto

Umbreon97

Pytanie

Witam,

Potrzebuję skrypt na kupywanie i sprzedawanie działek za złoto w minecraft

Przykłady: kupna : mam 100 złota (sztabek), działka kosztuje 50 złota, klikam w tabliczkę i zabiera mi 50 złota przypisując mi działkę, jak nie stać mnie na działkę wyświetla się komunikat ( nie stać cię na tą działkę)                              Sprzedaży : Klikam że chce sprzedać działkę, wyświetla się potwierdzenie: (Czy na pewno) klikam tak. Dostaje za działkę połowę jej wartości, a działkę tą może kupić inny gracz.

Skrypt oparty na działkach z worldguard na 1.12.2

Czy znajdzie się ktoś odważny kto zrobi mi taki skrypt?   :)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@SirGeorge Są błędy, na szczęście nie jest ich dużo, ale są :) 

Spoiler

[10:31:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: open chest with 1 row named "&0ZARZADZANIE DZIALKA" to player (wS4qKliM.sk, line 45: open chest with 1 row named "&0ZARZADZANIE DZIALKA" to player')
[10:31:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: format slot 4 of player with 1 bedrock named "&a&lSprzedaj dzialke" to close then run [execute player command "/sprzedajdziasgljasng"] (wS4qKliM.sk, line 47: format slot 4 of player with 1 bedrock named "&a&lSprzedaj dzialke" to close then run [execute player command "/sprzedajdziasgljasng"]')

• 0
1 minutę temu, XANT3R napisał:

@SirGeorge Są błędy, na szczęście nie jest ich dużo, ale są :) 

Ukryj zawartość

[10:31:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: open chest with 1 row named "&0ZARZADZANIE DZIALKA" to player (wS4qKliM.sk, line 45: open chest with 1 row named "&0ZARZADZANIE DZIALKA" to player')
[10:31:04 ERROR]: Can't understand this condition/effect: format slot 4 of player with 1 bedrock named "&a&lSprzedaj dzialke" to close then run [execute player command "/sprzedajdziasgljasng"] (wS4qKliM.sk, line 47: format slot 4 of player with 1 bedrock named "&a&lSprzedaj dzialke" to close then run [execute player command "/sprzedajdziasgljasng"]')

Jakie dodatki masz? Bo u mnie działa

• 0
2 minuty temu, XANT3R napisał:

@SirGeorge To jeszcze popraw tam jedną rzecz, mam 100 sztabek złota, klikam w tabliczkę i jest napisane że posiadam już działkę, ale nie przypisuje mojego nicku do cuboida :) 

https://code.skript.pl/2QxoduJP/

tu masz z cena

Edit, chwila bo błąd znalazłem

Teraz? https://code.skript.pl/2F3HXv5b/

Edytowane przez SirGeorge

• 0

@SirGeorge Błędów nie pokazuje, ale tej komendy na dodawanie do regionu nie wywołuje w konsoli i w sumie tylko ta jedna rzecz, do której można się przyczepić :) Po prostu po kliknięciu nie przypisuje do cuboida.

Edytowane przez XANT3R

• 0
3 minuty temu, XANT3R napisał:

@SirGeorge Błędów nie pokazuje, ale tej komendy na dodawanie do regionu nie wywołuje w konsoli i w sumie tylko ta jedna rzecz, do której można się przyczepić :) Po prostu po kliknięciu nie przypisuje do cuboida.

U mnie śmiga bez problemu, więc nie wiem dlaczego nie działa Tobie, może ktoś inny pomoże.

• 0

Wgrałem to wszystko prócz Umbaski, bo na 1.12.2 nie działa. Dalej nic, najprościej jak dasz paczkę serwerową na PW razem z silnikiem.

edit: na paczce też nie działa :/ Sprawa jest powoli jasna, skrypt powstał na 1.10 a nie 1.12.2, na 1.12.2 po prostu nie działa :/

Edytowane przez XANT3R

• 0

@SirGeorge jak Tobie to miało działać?

Ustawiasz linijkę 4 jako wolną: set line 4 to "&aWOLNA" (linijka 40),

a później sprawdzasz na linijce 3 czy jest wolna: if line 3 of clicked block is "&aWOLNA": (linijka 66).

I autor chciał żeby mu zabierało 50 sztuk złota, a wpisałeś, że zabiera mu 1: remove gold ingot from the player (linijka 75).

Tylko tyle wyłapałem błędów logicznych, bo nie chciało mi się bardziej tego kodu analizować.

Postaram się teraz napisać od 0 ten skrypt w miarę działający.

Mój zestaw:

Spoiler

Serwer: Spigot 1.12
Skript 2.2dev31c
SkQuery 3
WildSkript 1.7

Tyle powinno wystarczyć

Niedługo dam Edita

@Umbreon97 @XANT3R

//Edit: Napisałem skrypt, przetestowałem i działa.

Wymagane dodatki to: SkQuery 3, WildSkript 1.7 (podsyłam tutaj, bo na googlach cięzko znaleźć działającą wersję na 1.12)

WildSkript DOWNLOAD

WildSkript SKAN

Skrypt

Miłego użytkowania #Knugi

Aha i jeszcze jedno powiadomienie :P

Co do tworzenia tabliczek:

stawiasz tabliczkę na region z działką (gotowym cubboidem) i wpisujesz tak:

line 1: dzialka

line 2: pusta

line 3: cena (np: 1, 64, 300, 2500)

line 4: pusta

Edytowane przez knugi
Dodanie skryptu

• 0
Teraz, knugi napisał:

@XANT3R ale w takim stanie kod za każdą działkę zabierze 1 a nie tyle ile jest na tabliczce ustalone.

Przed tym jak autor mi napisał czy da się dodać koszt działki wszystko działało, potem się zepsuło, dlatego napisałem że wszystko działało.

• 0

@SirGeorge Pierwszy skrypt działał na 1.10 ale nie na 1.12.2 przy zainstalowaniu tych samych pluginów.

@knugi A jest jakiś sposób na to? Bo wymaga właśnie @Umbreon97 by takie ustalanie cen było i działało, nwm czy to wykonalne tylko. Chyba że @knugi... zrobisz o ... kilka szablonów tabliczek na każda cenę typu Dzialka1 Dzialka2, Dzialka3, Dzialka4 ustawisz tam kwotę 5 sztabek a on se to podmieni.

Edytowane przez XANT3R

• 0

okey ... łatwo to zmienić raczej .... ;p

@knugi 

Spoiler

[20:41:23 ERROR]: Can't understand this condition/effect: open chest with 1 row named "&6Zarzadzanie dzialka" to player (dzialki.sk, line 68: open chest with 1 row named "&6Zarzadzanie dzialka" to player')
[20:41:24 ERROR]: Can't understand this expression: inventory name of player's current inventory (dzialki.sk, line 75: if "%inventory name of player's current inventory%" contains "Zarzadzanie dzialka":')

Edytowane przez XANT3R

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...