Smoczek111 30 Opublikowano 7 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2017 Siema , pisze sobie Mini cora i koncze juz 2 klase ale tu napotkalem problem w pierwszym czyli leczenie siebie dodalem permije bez problemu a za to w 2 czyli tam gdzie jest lecznie gracza jakiegos nie wiem gdzie dodac uprawnienie prosciej xd if(args.length >= 1){ String pName = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(pName) !=null){ Player cel = Bukkit.getPlayerExact(args[0]); cel.setHealth(20); cel.setFoodLevel(20); cel.setFireTicks(0); cel.sendMessage("Zostales uleczony przez "+ sender.getName()); sender.sendMessage("Uleczyles gracza "+ cel.getName()); } else{ sender.sendMessage("§c§lNie ma takiego gracza na serwerze!"); } } return false; } } tu zaczyna sie tu gdzie chce dodac uprawnienie na dole caly kod . kod Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GotoFinal 195 Opublikowano 7 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2017 (edytowane) String pName = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(pName) !=null){ Player cel = Bukkit.getPlayerExact(args[0]); skoro już zrobiłeś pName to potem dalej tego używaj, tak samo nie ma sensu raz użyć getPlayer a raz getPlayerExact bo to zwraca inne wyniki, i już nie wiesz czy gracz będzie czy nie. EDIT: no i ogólnie nie pobieraj gracza niepotrzebnie kilka razy, daj do zmiennej i sprawdzaj czy ona jest nullem itd. A tak to permissions sprawdzaj na początku komendy if (! sender.hasPermission("...")) { // wyslanie info do użytkownika return true; } Edytowane 7 listopada 2017 przez GotoFinal Peridot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Superbizons 13 Opublikowano 7 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2017 Jeżeli sobrze rozumiem to powinieneś dać if(Bukkit.getPlayer(pName).hasPermission()) Wydaje mi się, że tak powinno być ale pewien nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 7 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2017 14 minut temu, Superbizons napisał: Jeżeli sobrze rozumiem to powinieneś dać if(Bukkit.getPlayer(pName).hasPermission()) Wydaje mi się, że tak powinno być ale pewien nie jestem skoro nie jestes pewien to po co komentujesz? co do tematu.. wystarczy player#hasPermission Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Smoczek111 30 Opublikowano 7 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2017 21 minut temu, GotoFinal napisał: String pName = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(pName) !=null){ Player cel = Bukkit.getPlayerExact(args[0]); skoro już zrobiłeś pName to potem dalej tego używaj, tak samo nie ma sensu raz użyć getPlayer a raz getPlayerExact bo to zwraca inne wyniki, i już nie wiesz czy gracz będzie czy nie. EDIT: no i ogólnie nie pobieraj gracza niepotrzebnie kilka razy, daj do zmiennej i sprawdzaj czy ona jest nullem itd. A tak to permissions sprawdzaj na początku komendy if (! sender.hasPermission("...")) { // wyslanie info do użytkownika return true; } tylko tu nie ma komendy xD } if(args.length >= 1){ String pName = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(pName) !=null){ Player cel = Bukkit.getPlayerExact(args[0]); cel.setHealth(20); cel.setFoodLevel(20); cel.setFireTicks(0); cel.sendMessage("Zostales uleczony przez "+ sender.getName()); sender.sendMessage("Uleczyles gracza "+ cel.getName()); } else{ sender.sendMessage("§c§lNie ma takiego gracza na serwerze!"); } } na poczatku kodu jest komenda ale do niej trzeba permisji ale do tego co jest up tez trzeba (zrobie zara tak jak mowiles poprawie ten kod xD) VixBoltPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Superbizons 13 Opublikowano 7 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2017 3 godziny temu, yooniks napisał: skoro nie jestes pewien to po co komentujesz? co do tematu.. wystarczy player#hasPermission Bo może to zadziała? Taki problem sprawdzić? Po za tym jeżeli zadziała to ma szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 VixBoltPL 1 Opublikowano 9 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 komentuje bo może lamusie String pName = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(pName) !=null){ Player cel = Bukkit.getPlayerExact(args[0]); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 9 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 Dnia 7.11.2017 o 19:36, Superbizons napisał: Bo może to zadziała? Taki problem sprawdzić? Po za tym jeżeli zadziała to ma szybką odpowiedź ALE PO CO WY UZYWACIE BUKKIT.GETPLAYER(NAME).HASPERMISSION?????? To sie nie trzyma zadnej kupy Godzinę temu, VixBoltPL napisał: komentuje bo może lamusie String pName = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(pName) !=null){ Player cel = Bukkit.getPlayerExact(args[0]); jest taka piekna opcja jak "cytuj", moze bys jej uzyl? I co to za kod? Nie no, czemu wy probujecie pomagac jak sami nic nie umiecie XD i jeszcze: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nic tylko smiech XDDDDDDDDDDDD Smoczek111 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Smoczek111 30 Opublikowano 9 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 49 minut temu, yooniks napisał: ALE PO CO WY UZYWACIE BUKKIT.GETPLAYER(NAME).HASPERMISSION?????? To sie nie trzyma zadnej kupy jest taka piekna opcja jak "cytuj", moze bys jej uzyl? I co to za kod? Nie no, czemu wy probujecie pomagac jak sami nic nie umiecie XD i jeszcze: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nic tylko smiech XDDDDDDDDDDDD smiech na sali xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 VixBoltPL 1 Opublikowano 9 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 (edytowane) pacz znalazł się od pluginów co używa BUKKIT.GETPLAYER(NAME).HASPERMISSION Edytowane 9 listopada 2017 przez Ewald Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 9 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 (edytowane) 4 godziny temu, VixBoltPL napisał: pacz znalazł się od pluginów co używa BUKKIT.GETPLAYER(NAME).HASPERMISSION nie wiem czy wiesz, ale pisze sie "patrz", a nie "pacz" a tutaj twoj piekny KOD XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD import org.bukkit.java.JavaPlugin; pubilc class Main extends JavaPlugin{ public void onEnable system.out.PrintLn("plugin został włączony") public void onDisable system.out.PrintLn("plugin został wyłączony") Public void oncomannd(CommandSender sender, command cmd, String lalbel, string[] args){ if(cmd.getName().equalsIgnoreCase."basic") p.sendMessage("script działa") return false; ) } - i sie pytasz czemu to nie dziala XDDDDDDDDD chetnie bym cie powyzywal dziecko, no ale nie chce warna, ups ;/ 4 godziny temu, VixBoltPL napisał: pacz znalazł się od pluginów co używa BUKKIT.GETPLAYER(NAME).HASPERMISSION wtf, gdzie ja napisalem ze tak robie? wez lepiej czytaj ze zrozumieniem Edytowane 9 listopada 2017 przez Ewald Smoczek111 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peridot 510 Opublikowano 9 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 (edytowane) Dnia 7.11.2017 o 15:19, Smoczek111 napisał: koncze juz 2 klase Pierwszą rzeczą jaką zobaczyłem było to i takie dla mnie wtf, kończysz 2 klasę (w szkole mi chodziło) A teraz tak na serio, dla mnie najlepszą odpowiedzią jest odpowiedź @GotoFinal Edytowane 9 listopada 2017 przez Ewald Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Smoczek111 30 Opublikowano 9 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2017 2 godziny temu, McKoxu napisał: Pierwszą rzeczą jaką zobaczyłem było to i takie dla mnie wtf, kończysz 2 klasę (w szkole mi chodziło) A teraz tak na serio, dla mnie najlepszą odpowiedzią jest odpowiedź @GotoFinal chyba mi sie ktos wlamal na konto bo nie pamietam zebym cos pisal o klasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Smoczek111 30
Siema , pisze sobie Mini cora i koncze juz 2 klase ale tu napotkalem problem w pierwszym czyli leczenie siebie dodalem permije bez problemu
a za to w 2 czyli tam gdzie jest lecznie gracza jakiegos nie wiem gdzie dodac uprawnienie
prosciej xd
}
tu zaczyna sie tu gdzie chce dodac uprawnienie na dole caly kod .
kod Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi