Skocz do zawartości
  • 0

Dodawanie oraz usuwanie wartości w YML

PanNiedzwiadek
 Udostępnij

Pytanie

Witam, witam,

Mam problem z dodawaniem wartości w YML oraz kasowaniu ich. Używam skQuery fork'a autorstwa limeblockachyba (czyli wersja silnika 1.6-1.12)
Mój kod na dodawanie:

command /yaml [<text>] [<text>] [<text>]:
  trigger:
	if arg 1 is "add":
		if arg 2 is "cookies" or "cookie":
			set {_x} to yaml value "%player's uuid%.cookies" from file "testy.yml"
			set {_add} to arg-3
			set {_new} to {_x}+{_add}
			set yaml value "%player's uuid%.cookies" from file "testy.yml" to "%{_new}%"

I kod na usuwanie:

command /yaml [<text>] [<text>] [<text>]:
	trigger:
		if player is op:
			if arg 1 is set:
  				if arg 1 is "delete":
					if arg 2 is "cookie" or "cookies":
						set {_x} to player's uuid
						delete yaml value "%{_x}%.cookies" from file "testy.yml"
						send "&9Economy> &aYou have deleted your cookies data" to player

Generalnie oba kody w teorii powinny działać, jednak wygląda na to, że w drugim kodzie, coś jest nie tak z {_new}, a mianowicie wciąż wynosi ona 0 pomimo dodawania.
A co do drugiego kodu, prawdopodobnie również nie odczytuje {_x} jako zmiennej, a jako tekst ;-;

Za pomoc dam lajka, taniec erotyczny lub jakiś ładny traditional art szkic ;)

Edytowane przez PanNiedzwiadek

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1

Pozmieniaj <text> na odpowiednie zmienne, liczba 1 może być zarówno zdaniem jako 1 jabłko (jedno jabłko) oraz cyfrą 1 jabłko (1 jabłko jako ilość) dodawanie do siebie tekstu nie działa, więc <text> zamień na <integer> jako wartość liczbową

W drugim pytaniu masz to samo, odczytuje zmienną jako tekst bo tak ją stworzyłeś, zmień ją na odpowiedni typ zmiennych

Rysunku nie chcę bo umiem rysować :P taniec chętnie ale dziś tylko serduszko i tyle :v 

• 0
14 godzin temu, JPablo napisał:

Pozmieniaj <text> na odpowiednie zmienne, liczba 1 może być zarówno zdaniem jako 1 jabłko (jedno jabłko) oraz cyfrą 1 jabłko (1 jabłko jako ilość) dodawanie do siebie tekstu nie działa, więc <text> zamień na <integer> jako wartość liczbową

W drugim pytaniu masz to samo, odczytuje zmienną jako tekst bo tak ją stworzyłeś, zmień ją na odpowiedni typ zmiennych

Rysunku nie chcę bo umiem rysować :P taniec chętnie ale dziś tylko serduszko i tyle :v 

No mistrzunio! xD Dzięki. A co do tańca, to jakoś się dogadamy na PW :>ps. Szkicuję anime jak Bóg, przemyśl to. Bo tak szczerze mówiąc, to o tym tańcu to był tylko bejcik na napalonych homo-gimnazjalistów :>

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...