Anuk 13 Opublikowano 24 września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 września 2017 Witam, przeglądając ostatnio różne tematy o serwerach, propozycjach oraz różnorodnych pomysłach. Wszędzie widzę cały czas te same oklepane już tryby MiniGames - może i mało takich serwerów, ale jednak jakieś są RP - Słabo dopracowane, brakuje w nich zawsze kilku rzeczy FB/SV - takich serwerów jest masa, każdy oferuje w 80% to samo co inny serwer RPG - 90% tego samego na każdym serwerze, mimo różnorodności klas oraz mapy mamy cały czas taki sam schemat, m.in. walka, misje, walka EasyHC - tutaj nawet nie muszę wspominać, setki takich samym trybów które w 95% są takie same HC - oklepany temat, mimo małej ilości tych serwerów to nie cieszą się popularnością Przeglądając tematy doszedłem do takich wniosków jak wyżej podaję, oczywiście trybów jest więcej niż wyżej, ale są także już gdzieś wykorzystane, więc stratą czasu byłoby wymienianie tego wszystkiego. Uprzedzam że opis jest trochę długi al warto go przeczytać Siedząc i myśląc co by tutaj stworzyć, wpadłem na pomysł trybu RPG który posiadałby odłącznik od monotonnej walki i wykonywania misji, RPG który dałby nam troszkę nowego widoku na grę, bo w końcu ile idzie kopać kamień, walczyć i budować to samo na 5 różnych serwerach które praktycznie się od siebie nie różnią poza "właścicielami" którzy chcą zarobić jak najwięcej. OPIS Co mogę dodać nowego do trybu RPG aby był mniej monotonny? Tryb RPG jest moim ulubionym, daje ogromne pole do popisu pomysłowości i kreatywności działań, sama walka oraz wykonywanie misji to żmudna robota i potrafi znudzić gracza, zadania zazwyczaj kończą się na odebraniu czegoś, zabiciu kogoś, bądź zdobyciu przedmiotu. Zadania które Ja planuję wraz z kilkoma osobami są inne niż dotychczas spotkałeś, dzielą się na wiele rozdziałów, dzięki czemu jedno zadanie może pochłonąć nawet kilka godzin gry, przy czym najtrudniejsze zadania zaplanowane będą w sposób który będą wydłużały grę do kilku dni. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Lecz co prócz długich zadań możemy dodać aby serwer był inny? Jak każdy RPG oferuje, potężniejsze potwory, nowe umiejętności specjalne wrogich stworzeń, nasze hasła są takie same jak innych ofert lecz nie rzucamy ich na wiatr, zauważyłeś pewnie że wiele serwerów oferuje silniejsze moby, lecz co poza tym skoro dostajemy także lepsze przedmioty, czy myślałeś kiedyś żeby podczas walki z EnderMan'em zostać wyrzuconym w powietrze, prze teleportowanym w dziwne miejsce w pobliżu aktualnej walki, czy nawet zniknąć z pola walki? A co jeżeli powiedziałbym Ci że Zombie posiada siłę 10 mężczyzn i potrafi uderzeniem wbić Cię w ziemię tak że będziesz się dusił w blokach? Creeper który potrafi stworzyć wybuch swojej postaci w miejscu od siebie oddalonym, skopiować swoją postać aby utrudnić Ci walkę? Takie potwory spotkasz na GenesisRPG ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Potwory i zadania, a co z mapą? Nasza mapa zawierać będzie kilka miast, jak i expowisk gdzie zdobędziesz odpowiedni poziom postaci, znajdziesz także nasz dodatek którym chcemy się wyróżnić działki. W każdym mieście dostępnych będzie kilka działek, które można będzie wynająć i stworzyć tam swój własny dom, nie zabraknie także ruin, dungeonów czy osamotnionych terenów które będą ciekawym miejscem do zwiedzania, każdy krok na mapie może przenieść Cię do podziemnego labiryntu, królestwa czy nawet miasta opanowanego przez potwory. Na mapie poruszać będzie się można za pomocą koni, piechotą, oraz pociągiem, który będzie co określony czas przejeżdżał przez stacje kolejowe w mieście, nie spotkasz u nas komend teleportujących Cię do domu, przyjaciela, miasta czy na spawny. Wszystko będzie wykonywane za pomocą mechaniki zawartej w grze, konie po nakarmieniu specjalną paszą mogą przyspieszyć swojego tempa, dzięki czemu doświadczymy prawdziwego życia w grze, wpływ na prędkość twojego wierzchowca będzie miało także twój poziom doświadczenia, im wyższy tym szybciej koń będzie biegał, ma to za zadanie pokazać że wykonywanie misji z koniem trenuje jego prędkość ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ A co z postacią? U nas postać osiągnąć będzie mogła 50 poziom, na każdym poziomie będzie można dodać sobie specjalną umiejętność zaczynającą się od zwiększenia życia a kończąc na prędkości poruszania, sile czy mnożnikowi przedmiotów zdobytych z potworów. Poziom został ograniczony z powodu blokady maksymalnego wyboostowania postaci, dzięki ograniczeniowi Gracz nie osiągnie 100% we wszystkich umiejętnościach Gracz wyposażony będzie także w przydomek swojej postaci który definiować będzie jego Honor, jeżeli ten będzie Dobry bądź Neutralny Gracz będzie mógł spokojnie stąpać po miastach i królestwach, jeżeli będzie negatywny bądź zły, straż miejska będzie się starała ująć zbrodniarza, Gracz z negatywną karmą będzie musiał omijać miasta, starać się kupować przedmioty na czarnym rynku gdzie ceny są wyższe. Na serwerze dostępne będą także tereny które umożliwiać będą założenie Gildii, lecz aby taki teren zdobyć będzie trzeba najpierw zdobyć wymagane przedmioty jak i przywileje. Źli oraz Neutralni Gracze nie mogą założyć Gildii, aby założyć gildię potrzebny będzie ogromny wkład finansowy na uiszczenie opłaty za ziemię, oraz członków którzy będą musieli pomagać w opłatach ziem na których gildia stoi, jeżeli Gracz jest w Gildii otrzymuje specjalne bonusy które sa niedostępne dla zwykłej postaci Nawaliłem trochę tekstu ale ogólnie tak widzę RPG który chcę stworzyć, wszystko co opisałem zostało przemyślane 5x czy jest możliwe do stworzenia Jeżeli ktoś ma jakieś pytania odnośnie działania schematu proszę pytać, gdyż opisanie w 100% mojej wizji zajęłoby 10x więcej miejsca LloydPL 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21754-nowy-pomys%C5%82-na-rpg/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peridot 512 Opublikowano 24 września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 września 2017 O kurde, wreszcie jakiś pomysł daje ci 5 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21754-nowy-pomys%C5%82-na-rpg/#findComment-148157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordYu 296 Opublikowano 24 września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 września 2017 47 minut temu, McKoxu napisał: O kurde, wreszcie jakiś pomysł daje ci 5 5/10 haha A tak serio, opis masz zmontowany idealnie, uchwyciłeś jak myślę każdy szczegół, czytając nie zauważyłem żebyś pominąć jakiś kawałek trybu. Niepokoi mnie tylko pozyskiwanie surowców na budowę działki, będzie to normalne czy kupowane w sklepach? Jak dla mnie opis 9.8/10 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21754-nowy-pomys%C5%82-na-rpg/#findComment-148162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peridot 512 Opublikowano 25 września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 września 2017 13 godzin temu, JPablo napisał: 5/10 haha Co wy macie z tym 2/10, 5/10 itd. ? Mi chodziło o ocenę 5 w szkole a nie 5/10 (Wiem, to nie było jasne ) Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/21754-nowy-pomys%C5%82-na-rpg/#findComment-148180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi