Skocz do zawartości
  • 0

Wyłączenie Wybuchu TNT na czas nocny

JutkowskY

Pytanie

Witam jakiś czas temu zapodałem skrypt na rozwalenie tnt obsydnianu i źródełek wody, jednak myślę że ciekawsze byłoby gdyby zostało dodane jeszcze Całkowite wyłączenie TNT od Godziny 24:00 do godziny 08:00. Podsyłam skrypcik, wynagradzam propsami :)

on explode:	loop blocks in radius 5 of event-location: #zasieg wybuchu		loop-block is water or stationary water or lava or stationary lava or obsidian:			if chance of 30%: #szansa na rozwalenie				set loop-block to air

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
at 24:00:    set {tnt.serwer} to false at 8:00:    set {tnt.serwer} to true on explode:    if {tnt.serwer} is true:        loop blocks in radius 5 of event-location: #zasieg wybuchu            loop-block is water or stationary water or lava or stationary lava or obsidian:                if chance of 30%: #szansa na rozwalenie                    set loop-block to air

• 0

Nie, czas jest mierzony czasem minecraftowym.

Jeżeli chcesz czas rzeczywisty to zrób coś takiego:

every 30 seconds:    set {_x} to text from "http://nicc0.pl/skript/godzina.txt" parsed as integer    replace all ":" with "" in {_x}    if {_x} is greater or equal to 0000:        set {tnt} to false    else if {_x} is greater or equal to 0800:        set {tnt} to true    stop    on explode:    if {tnt} is true:        loop blocks in radius 5 of event-location: #zasieg wybuchu            loop-block is water or stationary water or lava or stationary lava or obsidian:                if chance of 30%: #szansa na rozwalenie                    set loop-block to air

Myślę, że to powinno działać. Nie testowałem jeszcze takiego sposobu.
Wymagany jest SkriptPlus.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...