ByczekTV 95 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 Cześć! Tworzę skrypt na topki, ale dwóch rzeczy nie wiem... ;v Czy mogę jakimś sposobem w gui odzwierciedlić komendę /ranking z funnyguilds? I jakim sposobem zrobię topkę CZASU ONLINE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HcLand 15 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 topka czasu (wyciagnieta z skryptu @eseja " every minute: loop all players: add 1 to {onlineTime::%loop-player%}" i w gui " if argument is "online": set {_s} to size of {onlineTime::*} loop {_s} times: loop {onlineTime::*}: if {_v.%loop-number%} is not set: set {_v.%loop-number%} to loop-value set {_n.%loop-number%} to loop-index if loop-value is bigger than {_v.%loop-number%}: set {_v.%loop-number%} to loop-value set {_n.%loop-number%} to loop-index remove {_v.%loop-number%} from {onlineTime::*} loop {_s} times: if loop-number is smaller than or equal to 5: send "&8» &6%loop-number% &8» &3&l%{_n.%loop-number%}% &6&l%{_v.%loop-number%}%" set {onlineTime::%{_n.%loop-number%}%} to {_v.%loop-number%} stop " resztę chyba sobie potrafisz dopisać,jeżeli nie to : Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 (edytowane) Musisz stworzyć własny system sortowania danych od najwyższej do najmniejszej. Informacje można wyciągnać, jak? To zależnie od tego czy w FunnyGuilds wybrałeś zapis danych flat czy MySQL. Jeżeli flat, to wystarczy pobierać informację z folderu, o ile dobrze pamiętam: data/players/%nick gracza%.yml. Jeżeli MySQL to wtedy otwierasz połączenie z baza danych i wykonujesz zapytania i dostajesz odpowiedzi. Edytowane 31 sierpnia 2017 przez KrejzolekPRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ByczekTV 95 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 13 minut temu, KrejzolekPRO napisał: Musisz stworzyć własny system sortowania danych od najwyższej do najmniejszej. Informacje można wyciągnać, jak? To zależnie od tego czy w FunnyGuilds wybrałeś zapis danych flat czy MySQL. Jeżeli flat, to wystarczy pobierać informację z folderu, o ile dobrze pamiętam: data/players/%nick gracza%.yml. Jeżeli MySQL to wtedy otwierasz połączenie z baza danych i wykonujesz zapytania i dostajesz odpowiedzi. No dobra, a jeśli flat... To jak ja mam pobrać dane z folderu, i je posortować? ;v Bo ja ogólnie chcę topke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 49 minut temu, ByczekTV napisał: No dobra, a jeśli flat... To jak ja mam pobrać dane z folderu, i je posortować? ;v Bo ja ogólnie chcę topke. No przecież @HcLand podał ci przykład. Istnieje coś takiego jak predykt, ale nie polecam. Lepiej zapisz do normalnej zmiennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ByczekTV 95 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 13 minut temu, KrejzolekPRO napisał: No przecież @HcLand podał ci przykład. Istnieje coś takiego jak predykt, ale nie polecam. Lepiej zapisz do normalnej zmiennej. ale to co zrobił @HcLand to jest co innego. On dał tylko topkę czasu. Jakbym miał robić topkę zabójstw, to bym to zrobił w 1m. Po prostu ja muszę pobrać z folderu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 26 minut temu, ByczekTV napisał: ale to co zrobił @HcLand to jest co innego. On dał tylko topkę czasu. Jakbym miał robić topkę zabójstw, to bym to zrobił w 1m. Po prostu ja muszę pobrać z folderu. Nie potrafisz zapisać informacji z pliku do zmiennej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ByczekTV 95 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 Teraz, KrejzolekPRO napisał: Nie potrafisz zapisać informacji z pliku do zmiennej? Nooo w sumie sam nie wiem lol, nigdy tego nie robiłem. Ale to bym musiał wszystkie pliki wypisać, i do zmiennych przypisać? ;v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2017 26 minut temu, ByczekTV napisał: Nooo w sumie sam nie wiem lol, nigdy tego nie robiłem. Ale to bym musiał wszystkie pliki wypisać, i do zmiennych przypisać? ;v Nie. Masz na forum poradniki pliki yml skQuery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ByczekTV 95
Cześć!
Tworzę skrypt na topki, ale dwóch rzeczy nie wiem... ;v
Czy mogę jakimś sposobem w gui odzwierciedlić komendę /ranking z funnyguilds?
I jakim sposobem zrobię topkę CZASU ONLINE ?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi