gbgfgf 0 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 Witam, zrobiłem komende @napisz <tekst> <ile razy> i jak zrobić gdy wpiszę np. @napisz xdd 20 to pisze 20 razy xd na chacie, znaczy mam już komende, wiadomosc, tylko nie wiem jak zrobic by 20 razy to powtórzyło (jak coś nie bukkit api) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 myPlugin.getServer()getScheduler().scheduleSyncDelayedTask(myPlugin, new Runnable() { public void run() { getServer().broadcastMessage("Twoja wiadomosc");} }, 60L); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gbgfgf 0 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 Mówię że to nie jest w bukkit/spigot api, tylko robie "proxy" i tam ma być ta komenda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 To ja nie wiem niech @Ixidi lub @Wizzard Tobie pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 718 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 Jesli chcesz cos powtorzyc iles tam razy to dajesz: int times = 10 //ile razy for(int i = 0 ; i<times ; i++){ //Cos co sie ma wykonac. } rudyxd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gbgfgf 0 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 5 minut temu, Ixidi napisał: Jesli chcesz cos powtorzyc iles tam razy to dajesz: int times = 10 //ile razy for(int i = 0 ; i<times ; i++){ //Cos co sie ma wykonac. } Jak zrobić by powtarzało tyle razy ile pisze w argumencie 1 ( "vargs[1]" ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 718 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 (edytowane) Jeśli "vargs" to tablica Stringow, to musisz sprawdzic czy "vargs[1]" jest liczba, jesli jest to parsujesz go uzywajac Integer.parseInt(vargs[1]); Edytowane 23 sierpnia 2017 przez Ixidi rudyxd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gbgfgf 0 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 6 minut temu, Ixidi napisał: Jeśli "vargs" to tablica Stringow, to musisz sprawdzic czy "vargs[1]" jest liczba, jesli jest to parsujesz go uzywajac Integer.parseInt(vargs[1]); Integer.parseInt(vargs[1]); for(int i = 0 ; i<vargs[1] ; i++){ this.handler.currentSession.getPacketSender().sendPacket(packet); } Dobrze napisane bo i<vargs[1] jest na czerwono ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 718 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 Nie tak... Integer times = null; try{ times = Integer.parseInt(vargs[1]); }catch (NumberFormatException ex){ System.out.print("vargs[1] nie jest liczba.") return; } for(int i = 0 ; i<times ; i++){ } rudyxd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gbgfgf 0 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2017 32 minuty temu, Ixidi napisał: Nie tak... Integer times = null; try{ times = Integer.parseInt(vargs[1]); }catch (NumberFormatException ex){ System.out.print("vargs[1] nie jest liczba.") return; } for(int i = 0 ; i<times ; i++){ } Dziękii, mam jeszcze pytanie jak zrobić by wysyłało jakąś komende, np mam komende @calc i chce by to wpisywalo na serwerze komende np. "//calc (cos tam dalej)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 (edytowane) Używasz eventu AsyncPlayerChatEvent Sprawdzasz czy wiadomość rozpoczyna się od @calc, jeżeli tak to cancelujesz event, potem robisz Bukkit.dispatchCommand(sender, "komenda"); i masz. Edytowane 28 sierpnia 2017 przez KrejzolekPRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
gbgfgf 0
Witam, zrobiłem komende @napisz <tekst> <ile razy> i jak zrobić gdy wpiszę np. @napisz xdd 20 to pisze 20 razy xd na chacie, znaczy mam już komende, wiadomosc, tylko nie wiem jak zrobic by 20 razy to powtórzyło (jak coś nie bukkit api)
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi