ejer 5 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Jak "nakarmić" naszego gracza np. 3 pkt jedzonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapirogal 0 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 komenda /feed <nick> lub /heal <nick> = leczy i "nakarmia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ejer 5 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) 7 minut temu, kapirogal napisał: komenda /feed <nick> lub /heal <nick> = leczy i "nakarmia" ...NP. 3 PKT. JEDZONKA Tak jak "heal player by 3 hearts" czyli DODAC graczu 3 serca. To chce mu DODAĆ 3 "mięska " P.S. Nie jestem głupi znam podstawowe komendy. Edytowane 11 lipca 2017 przez ejer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LordYu 296 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 17 minut temu, ejer napisał: ...NP. 3 PKT. JEDZONKA Tak jak "heal player by 3 hearts" czyli DODAC graczu 3 serca. To chce mu DODAĆ 3 "mięska " P.S. Nie jestem głupi znam podstawowe komendy. Opcja leczenia określoną liczbą serwer powinna być, gdzie chyba widziałem Ale nie spotkałem się z feed [ilość] Możesz zrobić tak iż nakarmisz go do syta/pełna, potem nadasz efekt głodu który zredukuje ilość do 3 jednostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ejer 5 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 8 minut temu, JPablo napisał: Opcja leczenia określoną liczbą serwer powinna być, gdzie chyba widziałem Ale nie spotkałem się z feed [ilość] Możesz zrobić tak iż nakarmisz go do syta/pełna, potem nadasz efekt głodu który zredukuje ilość do 3 jednostek Ale nie potrzebuje tylko 3 jednostek. Chcę sprawić że do już istniejących jednostek dodać 3 czyli jeśli mam np. 4 jednostki to doda mi 3 i będę mieć 7. (Np. Tak jak po zjedzeniu czegoś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Ewald Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Set player hungry level to 10 Spróbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ejer 5 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 5 minut temu, Ewald napisał: Set player hungry level to 10 Spróbuj Ehhhh.... nie chce mi się już całego tematu wklejać..... przez cały teamat się to toczy i o to chodzi w tym temacie nie potrzebuje pełnego jedzenia. Chcę sprawić że do już istniejących jednostek dodać 3 czyli jeśli mam np. 4 jednostki to doda mi 3 i będę mieć 7. (Np. Tak jak po zjedzeniu czegoś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LordYu 296 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) 8 minut temu, Ewald napisał: Set player hungry level to 10 Spróbuj Ejer prosił o dodanie poziomu food, twój kod ustawia a nie dodaje jedzenie, nie ważne czy Gracz miał 9, 1, 4 jedzenia po użyciu kodu będzie miał zawsze 10 Chcę sprawić że do już istniejących jednostek dodać 3 czyli jeśli mam np. 4 jednostki to doda mi 3 i będę mieć 7 Tutaj masz działającą opcję, jak masz 1 jednostkę jedzenia i wpiszesz /glod dodaje Ci 3 kolejne command /glod: trigger: set the player's food level to player's food level + 3 Możesz sobie zmienić komendę na event który potrzebujesz Oczywiście w eventach "damage albo death" musisz zmienić player's na attacker / victim Edytowane 11 lipca 2017 przez JPablo ejer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaol48s 211 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 command /nakarm [<integter>]: trigger: set {_feed} to player's food level+arg-1 set the player's food level to {_feed} ejer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ejer 5 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 5 minut temu, JPablo napisał: Ejer prosił o dodanie poziomu food, Chcę sprawić że do już istniejących jednostek dodać 3 czyli jeśli mam np. 4 jednostki to doda mi 3 i będę mieć 7 Tutaj masz działającą opcję, jak masz 1 jednostkę jedzenia i wpiszesz /glod dodaje Ci 3 kolejne command /glod: trigger: set the player's food level to player's food level + 3 Możesz sobie zmienić komendę na event który potrzebujesz Ok chodzi mi tylko o to: set the player's food level to player's food level + 3 Dzięki działa 4 minuty temu, kaol48s napisał: command /nakarm [<integter>]: trigger: set {_feed} to player's food level+arg-1 set the player's food level to {_feed} prostsze rozwiązanie prosto od JPablo set the player's food level to player's food level + 3 Ale dzięki za fatyge // Łącze w jeden @JPablo LordYu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaol48s 211 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 u mnie było dodawanie tyle ile wpiszesz w arg-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ejer 5 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 7 minut temu, JPablo napisał: Oczywiście w eventach "damage albo death" musisz zmienić player's na attacker / victim ok thx mi chodzi tylko o to żeby dało jedzonka jak sie kliknie przedmiotem 2 minuty temu, kaol48s napisał: u mnie było dodawanie tyle ile wpiszesz w arg-1 wiem thx też fajne może kiedyś wykorzystam ale narazie chodzi tylko o te 3 //Ponownie łącze, staraj sie edytować post aby nie robić spamu @JPablo obojgu lecą lieki jednemu za idealnie to co chciałem a drugiemu za fajny pomysł i fatygę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ejer 5
Jak "nakarmić" naszego gracza np. 3 pkt jedzonka.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi