Jakub1234 1 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 Napisalem skrypt, ale permisje nie dzialaja wszystko jest dobrze wytabowane uzylem if player have permission "punkty.all" oraz permission: punkty.all ale one nie działają i tak. Coś źle napisałem? Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 Teraz, Jakub1234 napisał: Napisalem skrypt, ale permisje nie dzialaja wszystko jest dobrze wytabowane uzylem if player have permission "punkty.all" oraz permission: punkty.all ale one nie działają i tak. Coś źle napisałem? Jak to naprawić? If player has permission "punkty.all": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub1234 1 Opublikowano 10 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 Nie działa i tka @Meksa Kod jest mniejwięcej taki: (fragment) command /punkty [<text>] [<player>] [<number>]: permission: punkty.all trigger: if arg 1 is "help" or "pomoc": if arg 2 is not set: if arg 3 is not set: if player has permission "punkty.all": send "&3====&f[&6Punkty Eventowe&f]&3====" send "&3/punkty wyslij <nick> <kwota> - Wysyla punkty graczowi" send "&3/punkty - Wyswietla ilosc punktow" send "&3/punkty przydziel <nick> <kwota>- Dodaje x punktow graczowi" send "&3/punkty wymien - Przy ilosci 120 punktow zamienia na Vip na 3 tygodnie" send "&3/punkty wyzeruj <nick> - Ustawia wartosc punktow gracza na 0" stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 5 minut temu, Jakub1234 napisał: Nie działa i tka @Meksa Kod jest mniejwięcej taki: (fragment) command /punkty [<text>] [<player>] [<number>]: permission: punkty.all trigger: if arg 1 is "help" or "pomoc": if arg 2 is not set: if arg 3 is not set: if player has permission "punkty.all": send "&3====&f[&6Punkty Eventowe&f]&3====" send "&3/punkty wyslij <nick> <kwota> - Wysyla punkty graczowi" send "&3/punkty - Wyswietla ilosc punktow" send "&3/punkty przydziel <nick> <kwota>- Dodaje x punktow graczowi" send "&3/punkty wymien - Przy ilosci 120 punktow zamienia na Vip na 3 tygodnie" send "&3/punkty wyzeruj <nick> - Ustawia wartosc punktow gracza na 0" stop Wytabuj to wszystko dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub1234 1 Opublikowano 10 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 Przecież wszystko jest chyba dobrze wytabowane @Meksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 Gdy linijka kończy się na : W kolejnej linijce daj taba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub1234 1 Opublikowano 10 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 Przecież jest wytabowane @Meksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 (edytowane) Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! zobacz Linki wstawiamy na code.skript.pl//Ewald Edytowane 11 lipca 2017 przez Ewald Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LordYu 296 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 if player has permission "punkty.all": To mnie nurtuje, u mnie śpiewająco działa Permissions mam 15 skryptów u siebie na serwerze które w szczególności opierają się na prawach z pex'a Wszędzie mam powpisywane permissions zamiast permission i o dziwo nigdy nie zdarzyła się opcja że permisja nie działa Możliwym błędem może być także to iż źle podajesz permisje w skrypcie i Pexie [różnią się literówką] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peridot 507 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 Mam pytanie, czemu sprawdzasz za pomocą permission: punkty.all tak normalnie ,a później za pomocą if'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) command /punkty [<text>] [<player>] [<number>]: permission: punkty.all trigger: if arg 1 is "help" or "pomoc": if arg 2 is not set: send "&3====&f[&6Punkty Eventowe&f]&3====" send "&3/punkty wyslij <nick> <kwota> - Wysyla punkty graczowi" send "&3/punkty - Wyswietla ilosc punktow" send "&3/punkty przydziel <nick> <kwota>- Dodaje x punktow graczowi" send "&3/punkty wymien - Przy ilosci 120 punktow zamienia na Vip na 3 tygodnie" send "&3/punkty wyzeruj <nick> - Ustawia wartosc punktow gracza na 0" stop Jak już to uprawnienia a nie "permisje" Edytowane 11 lipca 2017 przez esej edit code Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub1234 1 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Cały czas nie działa, nie mam pojęcia co jest. No cóż, do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 9 minut temu, Jakub1234 napisał: Cały czas nie działa, nie mam pojęcia co jest. No cóż, do zamknięcia To działa: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub1234 1 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 U mnie nie działa, zmieniłem plugin z PermissionsEx na GroupManager i nadal nie dziala. @Meksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 4 minuty temu, Jakub1234 napisał: U mnie nie działa, zmieniłem plugin z PermissionsEx na GroupManager i nadal nie dziala. @Meksa To nie wiem jaką masz wersje silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub1234 1 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 1.12 R0.1 Snapshot @Meksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) 7 minut temu, Jakub1234 napisał: 1.12 R0.1 Snapshot @Meksa Pobierz ten permissionsex: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Edytowane 11 lipca 2017 przez Meksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub1234 1 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 ten PermissionsEx, który mi podesłałeś crashuje mi serwer. Już chyba nic się nie da zrobić.. @Meksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Meksa 88 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Teraz, Jakub1234 napisał: ten PermissionsEx, który mi podesłałeś crashuje mi serwer. Już chyba nic się nie da zrobić.. @Meksa Wgraj ten permissionsex co ci podałem zrestartuj serwer i podaj logi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub1234 1 Opublikowano 11 lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! @Meksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lookas76 7 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 spróbuj pobrać ostatnią wersje pexa Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Jakub1234 1
Napisalem skrypt, ale permisje nie dzialaja
wszystko jest dobrze wytabowane
uzylem if player have permission "punkty.all" oraz permission: punkty.all ale one nie działają i tak.
Coś źle napisałem? Jak to naprawić?
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi