xFreku 100 Opublikowano 21 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2014 Mam taki kod:on damage: damage is 2: attacker is player victim is player set {krwawienie.%player%} to true every 25 seconds: if {krwawienie.%player%} is true: damage by 1 heartI nie dziala. Prosze o poprawienie go i omówienie co w nim było zle :) Za pomoc strzałka w górę ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 21 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2014 Po pierwsze po każdym dwukropku w następnej linijce musi być tab. Część "attacker is player" jest zbugowana w najnowszej wersji skript (nie zawsze działa), i w 5 linijce jest błąd - W evencie "on damage" nie istnieje ktoś taki jak "%player%", jest tylko "%attacker%"(atakujący) i "%victim%" (ofiara). W evencie "every" musisz najpierw zapętlić wszystkich graczy, potem dopiero coś z nim zrobić. Tu masz poprawioną wersję.on damage of player: damage is 2: if attacker has permission "is.player": set {krwawienie.%victim%} to true wait 60 seconds clear {krwawienie.%victim%} every 25 seconds: loop all players: if {krwawienie.%loop-player%} is true: damage loop-player by 1 heart xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 21 marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 marca 2014 Dzieki za wytlumaczenie, a to bedzie dzilac jak np spadne zabierze mi 2 hp jak mnie uderzy zombie i zabierze 2 hp ? Bo nie dziala tak :o @EDITDobra zrobilem sobie sam :)~Do zamkniecia. @EDIT2Jak zrobic by dawalo ten efekt jak zabierze wiecej niz 2 hp :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 21 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2014 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Ten temat został zamknięty przez moderatora.Powód: upJeżeli nie zgadzasz się z tą decyzją skontaktuj się z moderatorem, który zamknął ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
xFreku 100
Mam taki kod:
I nie dziala. Prosze o poprawienie go i omówienie co w nim było zle :)
Za pomoc strzałka w górę ? :)
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi