Skocz do zawartości

Współ-Pracownicy

LordYu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich skrypterów

Dziś pierwszy raz szukam kogoś do pomocy przy serwerze

Więc nie będę się rozpisywał.

Poszukuję odpowiedzialnych i rozumnych osób, jeżeli nie czujesz się na siłach to nawet nie marnuj swojego i mojego czasu, bo jest to po prostu zbędne

1. Skrypter - kilku, lecz maxymalnie wystarczy 3/4 osobowa ekipa
	Minimalny poziom skryptera ma być zaawansowany - minimum, nie chcę nikogo niżej.
Jeżeli potrafisz:
		1. Zapisywać dane do pliku, oraz je odczytywać
		2. Posługujesz się dodatkami typu Tuske, PirateSk które umożliwiają większą integrację w SK to jesteśmy w połowie
		3. Prawidłowo odczytywać błędy z skryptu, nie szukanie powodu na chybił trafił
		4. Musisz, powtarzam musisz - wykonywać polecenia dokładnie w 100% nie akceptuję żadnych odstępów od wytycznych
		5. Zlecone zadanie nie musi być na wczoraj, lecz nie za rok
		6. Jeżeli już zdecydujesz się dołączyć to nie na godzinę bo zadanie Cię przerośnie
	Na koniec, nie jestem typem który pozwoli zmienić już ułożony plan i tryb serwera, jeżeli zlecę Ci napisanie bądź dokończenie skryptu ma on zostać dokończony zgodnie z moją ideą i nikogo więcej.

2. Budowniczy - trzeba zbudować spawn bo nie ma go na serwerze
	Tutaj budowle mają nie być kwadratowe i jednolite, tylko tyle
	Nie mam extra wymagań
		Zbudowany obiekt ma zostać zapisany do .schematic i wysłany do mnie (serwer jest jeszcze (póki co) na moim kompie))
		Po uploadzie danych na serwer zostaniesz dodany do ekipy

3. Gościa od konfiguracji pluginów
	Tutaj tak jak w pkt 1 oraz 2 jeżeli nie znasz się na konfiguracji i szybko się nie uczysz to odpuść 
	Plugin edytujesz tak jak napizę, gotowy plik konfiguracyjny wysyłasz do mnie

Jeżeli za w.w prace liczysz na złotówki to możesz zamknąć, przez pierwsze miesiące nie licz na nawet 1zł 

Serwer musi wyjść na prostą, potem osoby które zasłużyły pracą mogą otrzymać małe gratisy

Ostatnie słowa, za prace Off-Line dostaniesz tylko podziękowanie, po załadowaniu plików na hosting/vps zostaniesz dodany do ekipy, po starcie serwera otrzymasz odpowiednią rangę (o ile wcześniej się nie wykruszysz)              

Temat został przeniesiony z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! > Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! do Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! > Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.

3 minuty temu, Brudassoda napisał:

Moge ci konfigurowac pluginy.

Coś więcej?
Każdy może ale Ja mam inne wymagania niż reszta

Tworzę serwer już sam 4 miesiące nie chcę nikogo kto się nie będzie znał na swojej robocie i inni z ekipy będą mieli przez niego dodatkowe zadania

Więc padną moje pytania (nie oznacza to od razu, że pragnę jakkolwiek aplikować, ale kto wi :V).
4 i 6

Skoro skrypty mają być w 100% owocem twojej wizji, to wszelkie propozycje odpadają (bo z tego co napisałeś, tak to wygląda) bez zastanowienia?

3

Spoiler

Czasami trzeba szukać błędów na chybił trafił, bo niestety komunikaty skripta nie w każdej sytuacji dają o sobie pełny wydźwięk (tj. składnia zgodna z dokumentacją nie w 100% przypadków działa; czasem jest to też błąd wersji lub zgrania pluginów (bo umbaska ma błędy w działaniu ze skelletem, itd.).

5

Z doświadczenia wiem, że terminy to zło konieczne; sam bardzo często nie dostawałem dead-line'u i zabierałem się za coś na ostatnią chwilę; warto narzucić coś, żeby jednak skrypter czuł presję (taka rada dla zarządzającego)

Po części w kodzie

- Co mogę zamknąć, jeśli liczę na złotówki?
- A co jeśli serwer wyjdzie na prostą po miesiącu, tj. Zarobki > Koszty?
- Skoro małe gratisy, to znaczy, że % z serwera odpada? Niezbyt wymierne, dla osoby, która może potencjalnie włożyć masę pracy w serwer...
- Czym jest prafa Off-line?

Edytowane przez PoweredDragon

Ale wymagania :3 Ja tam wolałbym sam zająć się własnym projektem, i nikomu nie dać nawet tyknąć palcem moich skryptów.
Niby tylko ktoś napisze Ci skrypt, ale ja tam wolałbym zrobić wszystko w 100% po swojemu.

No a co do tematu, to mogę pomóc co nieco, jeśli uważasz że "jestem godzien" no to napisz mi, a ja wyślę Ci wiadomość na PW.
Tylko od razu zaznaczam że nie będę w stanie poświecić Ci całego mojego czasu ponieważ sam jestem w trakcie prac nad własnym projektem.

ps. Użyj @PanNiedzwiadek gdy będziesz tutaj coś do mnie pisał, albo od razu napisz mi na PW

I tak, spełniam te śmieszne wymagania i jestem "zaawansowanym" "skrypterem" XD

I nie, nie jest to lekceważenie, po prostu podchodzę do twojej sprawy z dystansem i humorem - nie ma co się spinać ;)

Edytowane przez PanNiedzwiadek

10 minut temu, PanNiedzwiadek napisał:

Ale wymagania :3 Ja tam wolałbym sam zająć się własnym projektem, i nikomu nie dać nawet tyknąć palcem moich skryptów.
Niby tylko ktoś napisze Ci skrypt, ale ja tam wolałbym zrobić wszystko w 100% po swojemu.

No a co do tematu, to mogę pomóc co nieco, jeśli uważasz że "jestem godzien" no to napisz mi, a ja wyślę Ci wiadomość na PW.
Tylko od razu zaznaczam że nie będę w stanie poświecić Ci całego mojego czasu ponieważ sam jestem w trakcie prac nad własnym projektem.

ps. Użyj @PanNiedzwiadek gdy będziesz tutaj coś do mnie pisał, albo od razu napisz mi na PW

I tak, spełniam te śmieszne wymagania i jestem "zaawansowanym" "skrypterem" XD

I nie, nie jest to lekceważenie, po prostu podchodzę do twojej sprawy z dystansem i humorem - nie ma co się spinać ;)

Nie martw się, potrafię się śmiać z siebie :)

Mam to samo zdanie, to jest pierwsza prośba o pomoc, od 4 miesięcy robiłem go sam

Niechętnie chcę dać komuś dostęp do moich prywatnych skryptów, ale jeżeli mam mieć choć 10% mniej pracy i dzięki temu zajmę się poważniejszymi zadaniami zamiast konfiguracją czatu to jednak warto.

Dodatkowo mam pluginy które zawierają po setki linii konfiguracji, nie chce marnować czasu na takie małe rzeczy.

• Nieaktywny zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...