xFreku 100 Opublikowano 16 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 1) kod jak zombie mnie uderzy wtedy cos sie dzieje[ ja sobie dokoncze :D]2)Na licznik ile ludzi jest na serwerze [potrzebne do ScoarBoard]3)Na licznik ile bylismy minut na serwerze MINUT :) [potrzebne do ScoarBoard]4)Kod ze cos sie dzieje jak jest noc i jak jest dzien.5) kod na ochrone psa/konia.6)kod na licznik zabitych jakis mobów. Prosze nie zamykac tematu. ZA pomoc bede bardzo wdzieczny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 16 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 1on damage of player: attacker is zombie2.on join: add 1 to {gracze}on quit: remove 1 from {gracze}3.every 1 minute: loop all players: add 1 to {czasgry.minuty.%loop-player%}4.at night:at day:Co do ostatniego nie jestem pewien czy to zadziała. Wszystko co chciałeś jest w dokumentacji (wystarczy użyć mózgu) xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 dodane 2 jeszcze :P To 2 mi nie dziala ;pPisze mi caly czas 0 w tabelce. Mam variables {gracze.%player%}I zamiast graczy wpisalem to variables i caly czas jest 0 A 4 to jak zrobic jezeli [if] jest noc a dzien. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 16 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 (edytowane) Ciągle oczekujesz gotowców... 5.on rightclick on horse: player is holding diamond named "Oswajacz koni": set {oswojony.%clicked entity%} to true set {wlasciciel.%clicked entity%} to playeron rightclick on horse: if {oswojony.%clicked entity%} is not set: stop else: if player is not {wlasciciel.%clicked entity%}: cancel event send "To nie twoj kon"6.on death of zombie: attacker is player add 1 to {zombie.%attacker%}//EDIT:To 2 mi nie dziala ;p Pisze mi caly czas 0 w tabelce. Mam variables {gracze.%player%} I zamiast graczy wpisalem to variables i caly czas jest 0 :)Jak ma działać skoro masz w tabeli zmienną {gracze.%player%} a jest tylko {gracze}? Edytowane 16 marca 2014 przez _RaiZeN_ xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 No ale zamiast gracze wpisalem {gracze.%player%} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 16 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 No to utwórz zmienną {gracze.%player%}... ja podałem ci kod ze zmienną {gracze} i tak powinieneś wpisać w tabeli... xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 To z zombie nie rozumiem jakie mam dac varables ? :PA to w ScoarBoardmake score "&7&lTrupy" in board of loop-player to {zombie.%attacker%}Wogule mi nie pisze w tabeli xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 16 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 Używaj mózgu...{zombie.%player%}W evencie od tablicy nie ma attacker (atakującego)... xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 No dobra teraz pisze w tabeli Trupy ale ca czas 0 ;DMam tak:make score "&7&lTrupy" in board of loop-player to {zombie.%loop-player%}ion death of zombie: attacker is player add 1 to {zombie.%player%}Mam też ten kod na licznik graczy online jest to w tabelce i tez nie dziala :0make score "&7&lGracze" in board of loop-player to {gracze.%loop-player%}ion join: add 1 to {gracze.%player%}on quit: remove 1 from {gracze.%player%} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 16 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 on join: add 1 to {gracze}on quit: remove 1 from {gracze}Nie dodawaj player na końcu i w tabeli daj TYLKO {gracze}... A co do zombie to nie "%player%" tylko "%attacker%", bo dodajesz do zmiennej atakującego. xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 Teraz ani Trupy ani Gracze nie piszą w tabelce.Napisz mi gdzie mam napisać %attacker% i gdzie mam napisać {gracze} [czy w variables czy w czyms innym]Bo próbuje już 5 min i nie daje rany :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 16 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2014 Wszędzie gdzie chcesz dać graczy dajesz {gracze}, a co do zombie to "add 1 to {zombie.%attacker%}"... Dałem ci niemalże gotowca a ci dalej mało... Jebnij lajka chociaż -----------------> xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 17 marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 marca 2014 Ale z tym zombie to gdzie mam wpisac attacker a gdzie player bo w jednym poscie piszesz attacker w drugim player. A z tymi graczami mam make score "&7&lGracze" in board of loop-player to {gracze}i variables: {gracze} = 0 A jest w tabeli ale pisze caly czas 0 ;_; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sopher 418 Opublikowano 17 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2014 make score "&7&lTrupy" in board of loop-player to {zombie.%loop-player%}on death of zombie: attacker is player add 1 to {zombie.%attacker%} xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 17 marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 marca 2014 Mam to samo co napisal Sopher a pisze 0 ;_;W variables mam {zombie.%player%}I nadal 0 ;( Prosze o pomoc tez z tymi graczami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 theneuetimes 522 Opublikowano 17 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2014 Usun linijke "attacker is player" i zamiast tego daj np. Warunek sprawdzajacy czy attacker ma jakies uprawnienie aby zapobiec spamowi w pliku variables.csv. P.S. ciagle piszesz "zlecenie prosty kod" to czemu sam sie nie nauczysz? Bedziesz ciagle na forum pytalc sie o jakies pierdoły... xFreku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
xFreku 100
1) kod jak zombie mnie uderzy wtedy cos sie dzieje[ ja sobie dokoncze :D]
2)Na licznik ile ludzi jest na serwerze [potrzebne do ScoarBoard]
3)Na licznik ile bylismy minut na serwerze MINUT :) [potrzebne do ScoarBoard]
4)Kod ze cos sie dzieje jak jest noc i jak jest dzien.
5) kod na ochrone psa/konia.
6)kod na licznik zabitych jakis mobów.
Prosze nie zamykac tematu.
ZA pomoc bede bardzo wdzieczny ;)
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi