KrejzolekPRO 598 Opublikowano 8 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2017 Teraz, Libter napisał: @KrejzolekPRO kod gorszy od oryginału - błąd nadal istnieje, a dodatkowo Listener nie został zarejestrowany. Co do tematu - zamień: if (e.getItem().getType().equals(Material.GOLDEN_APPLE)); e.getPlayer().addPotionEffect(new PotionEffect(PotionEffectType.SPEED, 2000, 1)); e.getPlayer().sendMessage("Zjedzono coksa <3"); } na if (e.getItem().getType().equals(Material.GOLDEN_APPLE)) { e.getPlayer().addPotionEffect(new PotionEffect(PotionEffectType.SPEED, 2000, 1)); e.getPlayer().sendMessage("Zjedzono coksa <3"); } I następnym razem wypadałoby podać kod oraz opis błędu zamiast samego kodu. No tak, chciałem pomóc, a nie wiedziałem jak... A właśnie. bo sam sobie teraz coś napisałem i mam pewniem problem(nie chce zakładać kolejnego tematu) gdyż, mam kod: package me.krejzolekpro.antytnt; import org.bukkit.command.Command; import org.bukkit.command.CommandSender; import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class Main extends JavaPlugin{ @Override public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String label, String[] args) { if(cmd.getName().equalsIgnoreCase("sprawdz")){ if(args.length == 1){ if(sender.hasPermission("args[0]")){ sender.sendMessage("§aMasz permisje: §2" + args[0] + "§a."); return true; } else{ sender.sendMessage("§cNie masz permisjii: §4" + args[0] + "§c."); return true; } } else{ sender.sendMessage("§cO jakie uprawnienie Ci chodzi?"); } } return false; } } Prosty, sprawdzający czy masz dane uprawnienie - plugin działa, ale nie do końca. Zawsze pokazuję, że mam tą permisje, a nie wiem co jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Libter 1 602 Opublikowano 8 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2017 21 minut temu, KrejzolekPRO napisał: A właśnie. bo sam sobie teraz coś napisałem i mam pewniem problem(nie chce zakładać kolejnego tematu) gdyż, mam kod: Należy bezwzględnie tworzyć kolejny temat zamiast zaśmiecać inny wątek o innej tematyce, wydzielam. Co do tematu: Zamień if(sender.hasPermission("args[0]")){ na if(sender.hasPermission(args[0])){ Sprawdź czy podczas wywoływania komendy nie posiadasz przypadkiem uprawnień operatora lub *. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
KrejzolekPRO 598
No tak, chciałem pomóc, a nie wiedziałem jak... A właśnie. bo sam sobie teraz coś napisałem i mam pewniem problem(nie chce zakładać kolejnego tematu) gdyż, mam kod:
package me.krejzolekpro.antytnt; import org.bukkit.command.Command; import org.bukkit.command.CommandSender; import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class Main extends JavaPlugin{ @Override public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String label, String[] args) { if(cmd.getName().equalsIgnoreCase("sprawdz")){ if(args.length == 1){ if(sender.hasPermission("args[0]")){ sender.sendMessage("§aMasz permisje: §2" + args[0] + "§a."); return true; } else{ sender.sendMessage("§cNie masz permisjii: §4" + args[0] + "§c."); return true; } } else{ sender.sendMessage("§cO jakie uprawnienie Ci chodzi?"); } } return false; } }
Prosty, sprawdzający czy masz dane uprawnienie - plugin działa, ale nie do końca. Zawsze pokazuję, że mam tą permisje, a nie wiem co jest źle.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi