AfterProYT 7 Opublikowano 2 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2017 jak zrobić żaby serwer się wyłączył i włączył bo mam plugin na sky wars ale areny regenerują się po restarcie serwera i tam można komendę podać po zakończeniu gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 2 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2017 Godzinę temu, AfterProYT napisał: jak zrobić żaby serwer się wyłączył i włączył bo mam plugin na sky wars ale areny regenerują się po restarcie serwera i tam można komendę podać po zakończeniu gry? a może wystarczy zrobić /reload? Sprawdź to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepek1122583 0 Opublikowano 2 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2017 (edytowane) jezeli to maszyna na serwerze unixowym to wystarczy utworzyc plik.sh java -jar <nazwa_serwera.jar> <argumenty> bash plik.sh Przykład mojego pliku który nazywa sie skrypcik.sh java -Xmx4096M -Xms1024M -Xmn512M -XX:+UseConcMarkSweepGC -jar spigot-1.11.2.jar bash skrypcik.sh oraz za pomocą programu cron ustawić harmonogram lub za pomoca skript EDIT// Chyba dobrze pamietam jak nie to skrypt do poprawy bo skripta sie ucze every 1 real day: execute console command "/stop" Edytowane 2 lutego 2017 przez pepek1122583 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LordYu 296 Opublikowano 2 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2017 Prawie każdy server ma opcję automatycznego restartu o danej godzinie Jak nie sprawdź czy plugin nie ma opcji albo komendy do regeneracji aren (powienien mieć komendę) i wtedy zrób skrypt na tąkomendę np co 2h Ewentualnie włącz o ile masz opcję automatycznego restartu po crashu i stwórz skrypt który scraschuje Ci server Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 3 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2017 11 godzin temu, JPablo napisał: Entualnie włącz o ile masz opcję automatycznego restartu po crashu i stwórz skrypt który scraschuje Ci server To chyba najgorsze wyjscie... Podaj jaki masz plugin na skywars. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AfterProYT 7 Opublikowano 4 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2017 Dnia 3.02.2017 o 12:46, Ixidi napisał: To chyba najgorsze wyjscie... Podaj jaki masz plugin na skywars. Epic SkyWars można zrobić bez stop lecz czasami areny się nie regenerują Dnia 2.02.2017 o 16:35, pepek1122583 napisał: jezeli to maszyna na serwerze unixowym to wystarczy utworzycZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.sh java -jar <nazwa_serwera.jar> <argumenty> bashZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.sh Przykład mojego pliku który nazywa sie skrypcik.sh java -Xmx4096M -Xms1024M -Xmn512M -XX:+UseConcMarkSweepGC -jar spigot-1.11.2.jar bash skrypcik.sh oraz za pomocą programu cron ustawićZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! lub za pomoca skript EDIT// Chyba dobrze pamietam jak nie to skrypt do poprawy bo skripta sie ucze every 1 real day: execute console command "/stop" Gdy zrobię off serwera coś pisze .sh coś takiego ale nie idzie może nie ma czegoś. a pomożesz mi zrobić to jak pisałeś bo nie wiem gdzie to wgrać Łączę //xVendrome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AfterProYT 7 Opublikowano 4 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2017 Dnia 2.02.2017 o 16:35, pepek1122583 napisał: jezeli to maszyna na serwerze unixowym to wystarczy utworzycZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.sh java -jar <nazwa_serwera.jar> <argumenty> bashZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.sh Przykład mojego pliku który nazywa sie skrypcik.sh java -Xmx4096M -Xms1024M -Xmn512M -XX:+UseConcMarkSweepGC -jar spigot-1.11.2.jar bash skrypcik.sh oraz za pomocą programu cron ustawićZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! lub za pomoca skript EDIT// Chyba dobrze pamietam jak nie to skrypt do poprawy bo skripta sie ucze every 1 real day: execute console command "/stop" gdzie wgrać to java -jar <nazwa_serwera.jar> <argumenty> bash plik.sh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kraftowy 41 Opublikowano 4 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2017 spigot ma coś takiego jak /restart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AfterProYT 7 Opublikowano 4 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2017 (edytowane) Dnia 4.02.2017 o 13:24, Kraftowy napisał: spigot ma coś takiego jak /restart tak tylko jak pisze restart to nie idzie teraz zrobiłem działało ale 2 serwery padły i error JavaZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!(TM) 64-Bit Server VM warning: ignoring option MaxPermSize=128M; support was removed in 8.0 Loading libraries, please wait... [14:53:59 INFO]: Starting minecraft server version 1.8.6 [14:53:59 INFO]: Loading properties [14:53:59 INFO]: Default game type: SURVIVAL [14:53:59 INFO]: This server is running CraftBukkit version git-Spigot-044d928-e8c6403 (MC: 1.8.6) (Implementing API version 1.8.6-R0.1-SNAPSHOT) [14:54:00 INFO]: Server Ping Player Sample Count: 12 [14:54:00 INFO]: Using 4 threads for Netty based IO [14:54:00 INFO]: Debug logging is disabled [14:54:00 INFO]: Generating keypair [14:54:00 INFO]: Starting Minecraft server on 185.38.249.93:27542 [14:54:00 INFO]: Using epoll channel type [14:54:00 WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT! [14:54:00 WARN]: The exception was: java.io.IOException: Error during bind(...): Address already in use [14:54:00 WARN]: Perhaps a server is already running on that port? [14:54:00 INFO]: Stopping server [14:54:00 INFO]: Saving players Ciągle pisze to //Łączę ~ Edytowane 4 lutego 2017 przez AfterProYT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 idrizdi 1 Opublikowano 5 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2017 Zmien port ten juz jest uzywany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepek1122583 0 Opublikowano 5 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2017 (edytowane) 13 godzin temu, AfterProYT napisał: gdzie wgrać to java -jar <nazwa_serwera.jar> <argumenty> bash plik.sh w plikach serwera tam gdzie masz plik rozruchowy musisz utworzyć skrypt bash'owy Edytowane 5 lutego 2017 przez pepek1122583 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AfterProYT 7 Opublikowano 5 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2017 12 godzin temu, pepek1122583 napisał: w plikach serwera tam gdzie masz plik rozruchowy musisz utworzyć skrypt bash'owy Powiedz dokładnie co i jak mam zrobić nazwa silnika mojego to spigot_1.8.8 + Hosting Pukawka ja juz to wgrałem było dobrze chyba 5 razy się zresetował serwer lecz zaraz był error w konsoli z portem. zmieniałem i się ciągle zmieniał na ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepek1122583 0 Opublikowano 6 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2017 problem z portem to problem z hostingiem, co z tym idzie, musisz pisac do supportu ze twoj port jest zajmowany/zajęty to nie kwestia juz skryptu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AfterProYT 7 Opublikowano 7 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 Dnia 6.02.2017 o 15:26, pepek1122583 napisał: problem z portem to problem z hostingiem, co z tym idzie, musisz pisac do supportu ze twoj port jest zajmowany/zajęty to nie kwestia juz skryptu Administrator hostingu naprawił mi port ale jaki hosting polecasz z vps bo chcę auto restart albo czemu może plugin nie tworzyć areny plugin Duo sky wars nie ma erorów ale nie tworzy aren po stop i starcie zobacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CuttingChipset 355 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 Temat został przeniesiony z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! > Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! do Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! > Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! > Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
AfterProYT 7
jak zrobić żaby serwer się wyłączył i włączył bo mam plugin na sky wars ale areny regenerują się po restarcie serwera i tam można komendę podać po zakończeniu gry?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi