Skocz do zawartości
  • 0

Zmiany bloków

Neonek

Pytanie

Siema. Mógłby ktoś mi pomoc w sprawie zmiany bloków w sensie. Jak się ustala że blok kratke przedemną zamieni się z powietrza na kamień. Nie wiem zbytnio jak to zrobić próbowałem z tym:

set block 1 meter east to stone

Ale coś nie działa wyskakuje że 'block 1' is not a number/type.

Chodzi o to że po danym kodzie komendzie czy kliknieciu guzika myszki trzymajac patyk zamienia się przed graczem powietrze na kamien. 

Coś takiego:

G - Gracz

P - Powietrze

K - Kamień

G P       G K      (Ponieważ gracz jest dwukratkowy)
G P       G K 

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pewnie dlatego, że patrzysz na ten blok na dole, ale jest na to rada ;_;

on rightclick with stick:    set block in front of player's head to stone    set {_block} to block under player    set {_block2} to block above {_block}    set block in fron of {_block2} to stone

• 0

Heeh teraz tworzy tak:

P G K
K G P

Haha :p Jakos trzeba odwrocic :D

//EDIT

Działa już dobrze. A mógłbyś mi przedstawić jak to działa te liczenie kratek od gracza?! np. jak bym chciał zrobić że w kierunku east 3 kratki maja sie zamienic w stone'a. ? :)

Edytowane przez Neonek

• 0

No okej to jeszcze jedno mi powiedz jak zrobiłem te bloki tak:

apply invisibility to loop-player for 4 secondsset block in front of loop-player's head to stoneset {_block} to block under loop-playerset {_block2} to block above {_block}set block in front of {_block2} to stonewait 3 seconds

To jak zrobić aby po tych 3 sekundach te bloki znikały? 

• 0

Hmm Spróbuj czy to działa :]

apply invisibility to loop-player for 4 secondsset block in front of loop-player's head to stoneset {_block} to block under loop-playerset {_block2} to block above {_block}set block in front of {_block2} to stonewait 3 secondsset block in front of loop-player's head to airset {_block} to block under loop-playerset {_block2} to block above {_block}set block in front of {_block2} to air

• 0

Tylko chodzi o to że jeżeli tego używasz pojawiaja się te bloki i w tym czasie uciekasz i one znikają po tych 3 sekundach Po to jest ta niewidka dlatego trzeba jakoś to zrobić :x

Jak coś to już próbowałem tego:

set event-block/s to air

Ale nie działało.

• 0
apply invisibility to loop-player for 4 secondsset block in front of loop-player's head to stoneset {_block} to block under loop-playerset {_block2} to block above {_block}set block in front of {_block2} to stonewait 3 secondsset block in front of loop-player's head to airset block above block in front of {_block2} to airset block in front of {_block2} to air

• 0
apply invisibility to loop-player for 4 secondsset {_loc} to location of block in front of loop-player's headset block at {_loc} to stoneset {_loc2} to block under loop-playerset {_block} to block above {_loc2}set block in front of {_block} to stonewait 3 secondsset block at {_loc} to airset block in front of {_block} to air

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...