Skocz do zawartości
  • 0

Zmienna zmieniajaca.

Seekeer

Pytanie

Witam mam takie pytanie, cczy jest możliwe ustawienie w skrypcie że jeśli zmienne np. {zmienna::%player%} jest równa 0

To gdy zmienna ta będzie równała się 1 to w tym kawałku kodu zmieni mi opis ?

format slot 0 with 1 coal named "&7WEGIEL" with lore "&aSzansa: &c{@coal}||&aAby korzystać musisz mieć lvl 2||&7Twoj lvl: &c%{drops::%player%}%" to be unstealable

Mianowicie chodzi mi o to że w kodzie na drop mam ustawione że po wykopaniu odpowiedniej ilość wegla {zmienna:%player%} setuje się na 1 i właśnie po zsetowaniu tej zmiennej zmienia mi się ten kawałek kodu "&aAby korzystać musisz mieć lvl 2" 

CZy ten kawałek kodu zadziała poprawnie ?

command /drop [<text>] [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
			wait 1 tick
			open chest with 6 rows named "&8&lWorldOfSky &7- &eDROP" to player
			wait 2 tick
			format slot 0 of player with 1 player head named "&d%player% INFO" with lore "&aWykopane itemy &7: &2&l%{drop::%player%}% ||&7Twoj lvl : &a%{drops::%player%}%" to be unstealable
			format slot 1 of player with 1 coal named "&8&lWEGIEL" with lore "&7Szansa: &c{@coal}||&7Zdobyte: &c%{drop.coal::%player%}%" to be unstealable
			format slot 2 of player with 1 clay named "&8&lGLINA" with lore "&7Szansa: &c{@clay}||&7Zdobyte: &c%{drop.clay::%player%}%" to be unstealable
			if {drops::%player%} is 1:
				format slot 3 of player with 1 lapis named "&8&lLAPIS" with lore "&7Szansa: &c{@lapis}||&7Zdobyte: &c%{drop.lapis::%player%}%" to be unstealable
			else:
				format slot 3 of player with 1 lapis named "&8&lLAPIS" with lore "&7Szansa: &c{@lapis}||&7Aby odblokować musisz posiadać 2 lvl" to be unstealable

Edytowane przez Seekeer
https://skript.pl/temat/15862-zmienna-zmieniajaca/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...