Gość gabixdev Opublikowano 16 października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 października 2016 (edytowane) Witam, mam kilka propozycji dotyczących paczki oraz serwera. Co do paczki: Mod Dynamic Lights jest zbędny - Optifine posiada już tą funkcję. Polecam zamienić JEI na NEI. Proponuję dodać plecaki: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Skoro mówimy o storage - można ulepszyć: Iron Chest, Storage Drawers Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Fajna modyfikacja na robienie schodów, drzwi, przycisków, doniczek i bloków pochyłych (?) [ang. slopes] - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Nie na 1.10 ;( Mod na sklepy: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Można dodać różnego rodzaju pierdoły z tekkita - Thermal Expansion, IndustrialCraft. Jak będą mody techniczne to ChickenChunks - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Mogę napisać instalator/updater - gracz ściąga sobie updater do versions, updater ściąga resztę - instalacja Forge, paczki podstawowej, ewentualnie można zrobić też tak aby wybrał sobie dodatkowe, dozwolone mody. Updater nie będzie też trzymał modów w mods Mogę napisać jakieś autorskie mody - aktualnie napisałem mod (niepubliczny na razie) na nieskończoną ilość kolorów na czacie, tabliczkach, etc. Co do serwera: Zabezpieczanie terenu... Zwiększenie mapy - 1000x1000 to za mało... Albo proponuję jej zregenerowanie lub stworzenie drugiej - na aktualnej jest za dużo terenu bagiennego... Nie próbowaliście uruchamiać Skripta i innych pluginów? Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Nie musicie wprowadzać wszystkich pomysłów - kilka starczy. Zapraszam do dyskusji. Edytowane 16 października 2016 przez gabixdev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopher 418 Opublikowano 16 października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 października 2016 Jestem za dodaniem plecaków, IC, zabezpieczeniem terenu oraz powiększeniem granicy mapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herhor67 916 Opublikowano 16 października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 października 2016 Popieram plecaki, sklepy, autorskie mody (pls, dodajcie jakieś lepsze łuki, wszystko co znalazłem to 1.6 - 1.8, nic na najnowszą ;___;), zabezpieczenie terenu by się przydało, owszem. A mapa? Obszedłem całą dookoła, znalazłem wszelakie cuda, i kupę struktur zaraz za barierą ;_; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuttingChipset 355 Opublikowano 16 października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 października 2016 6 godzin temu, gabixdev napisał: Mod Dynamic Lights jest zbędny - Optifine posiada już tą funkcję. funkcję jaką? 6 godzin temu, gabixdev napisał: Polecam zamienić JEI na NEI. A tego nie zauważyłem, że jest na 1.10. JEI Ci nie wystarcza? 6 godzin temu, gabixdev napisał: Proponuję dodać plecaki Skoro mówimy o storage - można ulepszyć: Iron Chest, Storage Drawers Możesz zrobić skrzynie z impregnowanego drewna. Zachowują zawartość po zniszczeniu wg mnie są zbyt OP jak na poziom trudności, który jest obecnie 6 godzin temu, gabixdev napisał: Można dodać różnego rodzaju pierdoły z tekkita - Thermal Expansion, IndustrialCraft. Jak będą mody techniczne to ChickenChunks TE nie ma na 1.10, IC2 średnio potrzebny jak ma się już IE Nie zlaguje serwera stale włączonymi chunkami? 6 godzin temu, gabixdev napisał: Mogę napisać instalator/updater - gracz ściąga sobie updater do versions, updater ściąga resztę - instalacja Forge, paczki podstawowej, ewentualnie można zrobić też tak aby wybrał sobie dodatkowe, dozwolone mody. Updater nie będzie też trzymał modów w mods Mogę napisać jakieś autorskie mody - aktualnie napisałem mod (niepubliczny na razie) na nieskończoną ilość kolorów na czacie, tabliczkach, etc. Libter już napisał launchera, możesz go pobrać z linku na Discordzie Nieskończoną ilość kolorów na czacie? Jak to działa? 6 godzin temu, gabixdev napisał: Zabezpieczanie terenu... Zwiększenie mapy - 1000x1000 to za mało... Albo proponuję jej zregenerowanie lub stworzenie drugiej - na aktualnej jest za dużo terenu bagiennego... Nie próbowaliście uruchamiać Skripta i innych pluginów? Teren oznaczony przez właściciela jest chroniony regulaminem serwera Regeneracja nie wchodzi w grę, jeśli już to prędzej mogłoby być powiększenie A na co miałby Skript działać (SkQuery, Umbaska itd.) skoro wszystko co trzeba jest w modach (i ew. pluginie na ochronę bloków z inventory)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1 602 Opublikowano 16 października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 października 2016 ThermalExpansion i NEI (w czym jest lepsze od JEI?) nie ma na 1.10, więc ChickenChunks opdada. "Industrial Craft 2 lub jeszcze inny mod techniczny (Mekanism?) będzie pewnie kiedyś wdrażany, ale na chwilę obecną całkowicie wystarczy aktualna paczka." Plecaków nie będzie, jest jednak kilka pośrednich rozwiązań zwiększających pojemność ekwipunku w przypadku konkretnych przedmiotów. Specjalnych modów na skrzynie również nie będzie, wystarczy to co napisał @Derpy Hooves. Twardych zabezpieczeń terenu (a wraz z nimi rozbudowanej administracji) pewnie w przyszłości nie unikniemy. Na razie wystarczy jednak regulaminowa ochrona własności. Bagien rzeczywiście jest dużo, ale nie wyklucza to większości mapy. Poszerzenie granicy też pewnie kiedyś będzie, jednak nie nastąpi to przy obecnej liczbie graczy i w tak krótkim czasie od otwarcia serwera. Tworzenie nowej mapy, a zwłaszcza regeneracja to absurdalny pomysł. Rozumiem, że nowy gracz = potrzeba nowej mapy, ale nie spodziewałem się tego po ledwie sześciu dniach działania serwera. Po co uruchamiać Skripta? Co do innych Bukkitowych pluginów - większość pewnie nie zadziała (zwłaszcza jeśli wykraczają poza Bukkit API) i nie ma sensu uruchamiać ich na siłę póki istnieją alternatywy dla Sponge. Teraz przechodząc do przyjemniejszej części: Jeśli OptiFine rzeczywiście zawiera taką funkcję, Dynamic Lights może zostać usunięty. Mod na sklepy ma całkiem duże szanse dostania się na serwer. Instalator/updater możesz napisać, a jakieś autorskie mody też się pewnie przydadzą, jednak to już do ustalenia na Discordowym PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1 602 Opublikowano 16 października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 października 2016 Dynamic Lights usunięty, mod na sklepy dodany. Reszta do ustalenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi