Skocz do zawartości

CustomNPC

PoweredDragon

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Komenda /cnpc custom jest wykonywalna tylko przez GUI, które otwieramy klikając PPM na stworzonego przez nas NPC, kucając przy tym. Można w nim łatwo zmienić:
  • ID naszego NPC*
  • Jego obrażenia
  • Jego śmiertelność
  • To, czy ma w ogóle zadawać obrażenia
  • Zasięg jego Movepoolu(0-20)
  • Usunąć go
  • Funkcję NPC**
* - Pamiętaj, że zmieniając ID zmieniasz również Imię, a jeśli NPC ma przypisane ID nie możesz zmienić mu imienia. Jest ono do ustawienia w pliku konfiguracyjnym!
** - Pamiętaj, że zmieniając funkcję NPC jego ID pozostaje takie samo, zatem od nowa pobierze on to, co ma robić(tj. gdy handlowiec miał ID 10 i zmienimy jego funkcję na Rozmówcę, to jako rozmówca będzie pobierał kwestie rozmówcy o ID 10!

TO DO LIST:

• Dodanie nowych funkcji NPC(Quester, Najemnik, Rzemieślnik*)
  • Dodanie nowych typów NPC(aby NPC'ami mogli być nie tylko Osadnicy, ale również inne moby z gry)
  • Dodanie SMSShopu odbywającego się za pośrednictwem NPC
  • Poprawienie wszelkich bydlących błędów

* - Kowal, Brońmistrz, etc.

Notatka od autora: Jest to wersja InDev, tj. błędy nie były sprawdzone. Dam Like osobie, która powie mi jakie są błędy i gdzie(zweryfikuję ich byt), a na pewno pięć lajków dostanie osoba, która da mi wszystkie błędy(screen/logi z konsoli). 

Notatka od autora: Jest to wersja InDev, tj. błędy nie były sprawdzone. Dam Like osobie, która powie mi jakie są błędy i gdzie(zweryfikuję ich byt), a na pewno pięć lajków dostanie osoba, która da mi wszystkie błędy(screen/logi z konsoli).

http://pastebin.com/raw.php?i=GgUZVDan

Dziś je limit, z resztą wcześniej dostałeś kilka. Jutro ci dam. Poprawione. Wersja 0.1.1 incame. Powinno działać ;_;

Doszło trochę zmian! Teraz do pobrania za pośrednictwem PDAPI: http://skript.pl/index.php?/topic/1394-pdapi-api-do-wszystkich-moich-skryptów/

Za pośrednictwem PDAPI. Teraz nasze NPC mogą w pliku konfiguracyjnym mieć zmienione ID. Poprawiłem usuwanie NPC oraz przystosowałem oferty pod najnowszą wersję RandomSK!!!!

v0.3.0 ALPHA

Plany na v0.4.0 ALPHA:
Dodanie Najemnika

Dodanie większej ilości typów NPC :D

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...