Skocz do zawartości

Przywrócenie kolorów rang mistrz, goldmember i zwyciężca.

Ankieta do tematu.  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ma zostać cofnięta decyzja dotycząca koloru rangi?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym tak, jak pewnie większa ilość osób, które już uczestniczą w życiu forum bardzo dużą ilość czasu i które owe rangi posiadają, aby przywrócono kolory rang takich jak: mistrz, goldmember, czy zwyciężca.

Jeśli sugerować się na odpowiedzi właściciela forum, która już niestety zamyka temat Usunięcie kolorów, można by przy tym podyskutować nad usunięciem koloru rangi "zasłużony". Tak samo jak rzekomo użytkownicy z rangami tematu, liczba osób online z rangą zasłużony, także wynosi "jeden, maksymalnie dwóch użytkowników", więc nie widzę sensu, aby ranga "zasłużony" posiadała wyróżniający ją kolor (...).

Patrząc na ostatnie zdanie odpowiedzi, o której mowa po wyżej, a brzmi ono tak "Dlatego trzymanie trzech dodatkowych i niespójnych kolorów nie na sensu", można się przyczepić jego sensowności. Nie każdy jest #NoLife i nie każdy ma, bądź musi z jakiegoś powodu wbić na forum. Rozumiem, że Moderacja, czy Administracja musi być 24/7, ale użytkownicy nie mają tego obowiązku. Każdy ma swoje życie rodzinne (...), więc jak wcześniej pisałem, ta wypowiedź, którą kierował się właściciel nie ma żadnego sensu.

Jeśli miałbym przyczepić się jeszcze do decyzji, którą podją właściciel, to owe rangi bez kolorów nie mają sensu istnienia. Ich celem jest odróżnianie osoby od zwykłego użytkownika tak samo, jak ranga Moderator/Administrator. Zatem ranga bez koloru jest zwykłą plakietką, którą tylko się ma i nic nie znaczy.

Podsumowując powyższe "żalenie się", jak pewnie ujmie to @ProgrammingWizzard, wnoszę o cofnięcie decyzji podjętej przez właściciela forum (@Libter). Zapewne ująłem małą część argumentów dotyczącą tego tematu, więc zapraszam do dyskusji.

https://skript.pl/temat/12735-przywr%C3%B3cenie-kolor%C3%B3w-rang-mistrz-goldmember-i-zwyci%C4%99%C5%BCca/

Przecież macie plakietki, chyba kolory to za dużo.
Poza tym kolory są dla rang,
A goldmember itp. to tylko plakietka/wyróżnienie.
Raczej nie trzeba się afiszować goldmemberem, mistrzem i tak dalej.

Teraz, Switsherker napisał:

można by przy tym podyskutować nad usunięciem koloru rangi "zasłużony"

Ranga zasłużony ma spójny (użytkownik - niebieski, zasłużony - ciemnoniebieski) kolor i wynagradza dawnych członków ekipy, więc nie będzie usuwana.

2 minuty temu, Switsherker napisał:

Patrząc na ostatnie zdanie odpowiedzi, o której mowa po wyżej, a brzmi ono tak "Dlatego trzymanie trzech dodatkowych i niespójnych kolorów nie na sensu", można się przyczepić jego sensowności. Nie każdy jest #NoLife i nie każdy ma, bądź musi z jakiegoś powodu wbić na forum. Rozumiem, że Moderacja, czy Administracja musi być 24/7, ale użytkownicy nie mają tego obowiązku. Każdy ma swoje życie rodzinne (...), więc jak wcześniej pisałem, ta wypowiedź, którą kierował się właściciel nie ma żadnego sensu.

Trzymanie trzech kolorów dla mniej niż 10% aktywnych użytkowników, którzy wygrali w konkursach nie ma żadnego sensu.

3 minuty temu, Switsherker napisał:

Jeśli miałbym przyczepić się jeszcze do decyzji, którą podją właściciel, to owe rangi bez kolorów nie mają sensu istnienia. Ich celem jest odróżnianie osoby od zwykłego użytkownika tak samo, jak ranga Moderator/Administrator. Zatem ranga bez koloru jest zwykłą plakietką, którą tylko się ma i nic nie znaczy.

Dlaczego mała grupa użytkowników miałaby wyróżniać się od innych użytkowników trzema różnymi kolorami?

4 minuty temu, Switsherker napisał:

Zapewne ująłem małą część argumentów dotyczącą tego tematu, więc zapraszam do dyskusji.

Widzę tylko czepianie się powodów decyzji, a nie argumenty za przywróceniem plakietek. Jeśli nie zostaną przedstawione sensowne argumenty propozycja zostanie szybko odrzucona.

4 minuty temu, Libter napisał:

Widzę tylko czepianie się powodów decyzji, a nie argumenty za przywróceniem plakietek. Jeśli nie zostaną przedstawione sensowne argumenty propozycja zostanie szybko odrzucona.

Uznałem, to za najlepszą podstawę do tematu, argumentów jako takich się nie doszukam, ale spróbuję w najbliższym czasie (zapewne jutro) dopisać.

7 minut temu, Libter napisał:

Trzymanie trzech kolorów dla mniej niż 10% aktywnych użytkowników, którzy wygrali w konkursach nie ma żadnego sensu.

Jeśli kolorki nie mają sensu, to plakietki też, a co do sensowności: - Jeśli robicie nadal konkursy i nadal rozdajecie te rangi/plakietki, to raczej musi mieć to sens... 

15 minut temu, Libter napisał:

Dlaczego mała grupa użytkowników miałaby wyróżniać się od innych użytkowników trzema różnymi kolorami?

Bo wygrali w konkursie i coś znaczą? Tak samo, jak ranga "zasłużony", czy "redaktor".

19 minut temu, Libter napisał:

Ranga zasłużony ma spójny (użytkownik - niebieski, zasłużony - ciemnoniebieski) kolor i wynagradza dawnych członków ekipy, więc nie będzie usuwana.

Na chwilę obecną nie widzę sensu tej rangi, zasłużony- raczej powinien czymś zasłużyć, a nie być byłym członkiem ekipy. W prawidłowy sposób ranga dla byłych członków ekipy powinna brzmieć mniej więcej tak: były członek ekipy, były admin, były mod (...)- już po przeczytaniu wiadomo, że to "były członek ekipy" (...), a zasłużony- ktoś zasłużył, więc albo to poprawisz (...).

2 minuty temu, Switsherker napisał:

Bo wygrali w konkursie i coś znaczą? Tak samo, jak ranga "zasłużony", czy "redaktor".

Wygrana w konkursie nie będzie nagradzana kolorem rangi. Redaktorzy piszą treści dla forum, zasłużeni kiedyś będąc w ekipie poświęcali swój czas dla forum.
Czekam nadal na argumenty zamiast czepiania się innych rang.

7 minut temu, Switsherker napisał:

więc albo to poprawisz (...)

Albo?

54 minuty temu, Switsherker napisał:

Podsumowując powyższe "żalenie się", jak pewnie ujmie to @ProgrammingWizzard

Bo to jest żalenie. Jak zabrali komuś pedalską róż z nicku, i robi z tego dramę na wszystkie 4 strony świata. Forum jest własnością prywatną, jak problem to możesz jak dla mnie (za przeproszeniem) stąd wypie*dalać. Tyle.

14 minut temu, Libter napisał:

zasłużeni kiedyś będąc w ekipie poświęcali swój czas dla forum.

Jak każdy użytkownik, czy inna osoba także poświęcam czas dla forum i jakoś rangi "zasłużony" nie posiadam, więc coś ze znaczeniem rangi nie pykło :). 

Wygrana w konkursie nie będzie nagradzana kolorem rangi.

Jest wynagradzana bezsensowną plakietką, która nic zapewne nie znaczy. Takie teraz mam wrażenie.

Redaktorzy piszą treści dla forum.

To przecież wiem :).

Albo?

Urwana myśl.

@edit

@ProgrammingWizzard Tutaj o @Savorski'ego nie chodzi, tylko o bezsensowność rang.

1 minutę temu, Switsherker napisał:

Jak każdy użytkownik, czy inna osoba także poświęcam czas dla forum i jakoś rangi "zasłużony" nie posiadam, więc coś ze znaczeniem rangi nie pykło :). 

Czekam nadal na argumenty zamiast czepiania się innych rang.

1 minutę temu, Switsherker napisał:

Jest wynagradzana bezsensowną plakietką, która nic zapewne nie znaczy. Takie teraz mam wrażenie.

Była wynagradzana bezsensowną plakietką i bezsensownym kolorem, który nic zapewne nie znaczy.

@Libter Dobra (...). Świadomość, że tutaj nie mam nic do gadania, którą uświadomił mi @ProgrammingWizzard i że możesz robić co chcesz, odpycha mnie od dalszego wypowiadania się na temat mojej propozycji, lecz jutro postaram się ją uargumentować.

9 minut temu, Switsherker napisał:

że możesz robić co chcesz

To akurat nic dziwnego, na każdym serwerze/forum/innym serwisie właściciel "może robić co chce".

9 minut temu, Switsherker napisał:

lecz jutro postaram się ją uargumentować.

Czekam na jutrzejszą argumentację o ile w ogóle można sensownie uargumentować wygrywanie kolorowych nicków w konkursach :P 

Skoro nie ma póki co sensownej argumentacji, to zwrócę uwagi na tuziny błędów popełnione przez Twoją osobę (z naciskiem na "tuziny" jako ogólnik, nie oznaczający wcale wielokrotności liczby dwanaście).

Przede wszystkim faktycznie miałeś rację - każdy użytkownik poświęca swój czas dla forum. Jednak nie w taki sposób jak robi to moderator czy administrator. Przede wszystkim poświęcają forum więcej czasu oraz wykonują nieodpłatną pracę, gdyż jeśli wydaje ci się, że to jest wejście, poklikanie i wyjście, to jesteś w grubym błędzie. Przede wszystkim przeglądanie tematów, zgłoszeń, argumentacja (czasem nawet bardzo rozwinięta) nadawanych ostrzeżeń, czynny udział w większych zmianach na forum. To nie jest "hop siup". On nie wchodzi na forum tylko dla rozrywki, wchodzi też po to, aby utrzymać na nim ład i porządek (tautologia celowa), a że ktoś kiedyś zajmował się tym przez długi czas (jak Ja czy Pirat), to nie wydaje mi się zbędnym drobne wynagrodzenie tego w postaci zmiany nazwy, przyciemnienia i pogrubienia rangi takiego użytkownika.

Następnie, muszę wspomnieć o faktycznym temacie, tj. o rangach "Mistrz", "Gold Member" i "Zwycięzca". Począwszy od plakietek - są one wynagrodzeniem, gdyż znajdują się obok każdego z twoich postów, toteż ludzie widzą, że czymś sobie na takową zasłużyłeś. Przechodząc przez kolory rang - tu sprawa jest znacznie bardziej skomplikowana. Jest to swego rodzaju wyróżnik, ale jak mniemam nie jestem jedynym, który nigdy nie zwróciłby na to uwagi, gdyby nie twoja irracjonalna propozycja przywrócenia im kolorów (ofc. irracjonalna tylko i wyłącznie [ponownie zamierzona tautologia] w mojej osobistej [pleonazm zamierzony] opinii) i nikt na to, z wyjątkiem odsetka posiadaczy, na liście użytkowników uwagi nie zwraca. Dlaczego ranga "redaktor" czy "zasłużony" ma kolor? Moim zdaniem, te rangi pracują i kolor jest wynagrodzeniem za ich pracę. Konkurs to nie praca, a raczej dodatkowa przyjemność, z której zwykliśmy czerpać profity bez reszty, toteż nie uważam, że ktoś, kto wygrał w lotka zasługuje na większy ukłon niż ktoś, kto ciężką pracą dorobił się milionów. I hope you get mine.

Swoje głupie wywody zakończę na twoim stosunku do sprawy jak i do właściciela forum. Przede wszystkim jesteś arogancki i bezczelny, bo przynajmniej z mojego punktu widzenia, wygląda to tak, jakbyś myślał, że właściciel jest na każde skinienie ww. rang i to one powinny mieć rzeczywisty wpływ na forum. Właściciel, jak to ładnie ująłeś, może robić co chce. Może nawet zbanować użytkownika bez powodu - oczywiście wpłynie to na opinię o nim, ale "WHO CARES?". Jeszcze wspomnę o "(...)". Urwane myśli w trakcie dyskusji to przede wszystkim grubiański sposób wyrażenia swojej opinii wymuszający jednocześnie domysły, które zważywszy na ton twoich wypowiedzi nie przynoszą nic dobrego. Tak samo HB (Hidden Blackmail, Ukryty szantaż; szantaż przedstawiony w postaci urwanej myśli bądź słowa każący domyśleć się konsekwencji niewykonania polecenia) jest przynajmniej aroganckim i bezczelnym pokazem szczeniactwa. 

A co do sprawy - piszesz, że plakietka bez kolorku nie jest żadną nagrodą, nie czujesz żadnego wynagrodzenia, ale z kolorkiem sprawa jest inna. Obie rzeczy są czysto kosmetyczne i szczerze mówiąc posiadając jedną z trzech ww. rang i nie posiadając zasłużonego nie czułbym się urażony ani nic w ten deseń. W tym momencie zachowujesz się jak dziecko, któremu rodzice pomalowali pokój na zielono, chociaż chciał niebieski (analogicznie rodzicem jest administrator lub właściciel) - chcesz czy nie chcesz; zaakceptuj ich (jego) decyzję, bo prędzej czy później dotrze do ciebie, że spory i kłótnie są bezcelowe.

Jeżeli poczułeś się wyrażony trzecim akapitem mojej wypowiedzi - nie wybaczaj, gdyż nie czuję się zobligowany do jakichkolwiek przeprosin z powodu, iż nie napisałem nic, co powinno cię obrazić, a dałem ci jedynie dawkę tekstu do przemyśleń.

Zapraszam @Switsherker
 @Libter

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...