TheDayderPL 1 Opublikowano 14 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 (edytowane) Siemka. Jestem w trakcie robienia Tools'ów (nowych komend) do serwera, ale nie wiem jak zrobić jedną komendę, którą jest /list.Chciałbym żeby wyglądała ona tak:Na serwerze jest (ileś tam graczy) z maksimum (iluś tam) online.Gracze: (tutaj wyświetla graczy)VIP'y: (tutaj wyświetla vipów)SuperVIP'y: (tutaj wyświetla supervipy)Administracja: (tutaj wyświetla administracje) Może to działać tak, że jeżeli gracz ma permisje np. lista.vip to jest pokazany jako vip, jako lista.admin to w administracji, itd... Prosiłbym o pomoc :) Pozdrawiam, będą lajki. PS Ewentualnie jakbyście chcieli więcej lajków to możecie też dać wszystkie aliasy komendy /msg oraz /gm. Edytowane 14 czerwca 2014 przez TheDayderPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xFreku 100 Opublikowano 14 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 Nie wiem czy zadziala <pisane na szybko>on join: player has permissions "cos.tam": add 1 to {csotam} add player to {gracze::*}on join: player has permissions "cos.tam.vip": add 1 to {csotam} add player to {vip::*}on join: player has permissions "cos.tam.svip": add 1 to {csotam} add player to {svip::*} on join: player has permissions "cos.tam.Admin": add 1 to {csotam} add player to {admin::*} on command /list: cance event message "&7Na serwerze jest %{csotam}% z maksimum [tu wpisz ile masz slotow] online." message "&7Gracze: %{gracze::*}%" message "&eVip: &b%{vip::*}%" message "&6SVip: %&d{svip::*}%" message "&cAdministracja: %&4{admin::*}%" TheDayderPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 14 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 on join: if player has permission "list.gracz": add player to {list.gracze::*} if player has permission "list.vip": add player to {list.vipy::*} if player has permission "list.admin": add player to {list.admini::*} command /list: send "gracze: {list.gracze::*}" to player send "vipy: {list.vipy::*}" to player send "adminostwo: {list.admini::*} TheDayderPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheDayderPL 1 Opublikowano 14 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 Dobra, dzięki. Wszystko działa ;) Chce się komuś napisać te aliasy komend /gm oraz /msg? ;) 1 temat -> 1 problem/zlecenie/pytanie. Zamykam ~Dragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
TheDayderPL 1
Siemka. Jestem w trakcie robienia Tools'ów (nowych komend) do serwera, ale nie wiem jak zrobić jedną komendę, którą jest /list.
Chciałbym żeby wyglądała ona tak:
Na serwerze jest (ileś tam graczy) z maksimum (iluś tam) online.
Gracze: (tutaj wyświetla graczy)
VIP'y: (tutaj wyświetla vipów)
SuperVIP'y: (tutaj wyświetla supervipy)
Administracja: (tutaj wyświetla administracje)
Może to działać tak, że jeżeli gracz ma permisje np. lista.vip to jest pokazany jako vip, jako lista.admin to w administracji, itd...
Prosiłbym o pomoc :)
Pozdrawiam, będą lajki.
PS Ewentualnie jakbyście chcieli więcej lajków to możecie też dać wszystkie aliasy komendy /msg oraz /gm.
Edytowane przez TheDayderPLOdnośnik do komentarza
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi