ShroN 112 Opublikowano 1 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 Tak jak w temacie, jak zrobić aby sprawdzało czy nick jest w grupowej zmiennej? if {zmienna.%player%::*} is arg 2: nie zadziała bo to sprawdza czy arg 2 jest tą zmienną. Pozdrawiam, z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość DonFallingCookie Opublikowano 1 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 if {zmienna.%player%} contains arg 2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 1 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 (edytowane) @UP nie dziala, tzn. nie ma errorów ale mogę cały czas dodawać gracza do zmiennej, jest tak samo jak z is Edytowane 1 stycznia 2016 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HeroseQ 33 Opublikowano 1 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 if {zmienna.%player%::*} contains "%arg 2%" U mnie tak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 1 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 Ta ale mi nie działa :/. if {baza.%player%.grupa.dom::*} contains "%arg 2%": send "{@tag} &2Gracz %arg 2% jest juz dodany!" stop else: add arg 2 to {baza.%player%.grupa.dom::*} send "{@tag} &2Gracz %arg 2% zostal dodany!" I nic, to samo, muszę dodać że w zmiennej może być kila innych nicków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shooterowy 356 Opublikowano 1 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 loop {baza.%player%.grupa.dom::*}: if loop-value is arg 2: send "Zmienna juz jest!" stop send "Nie ma zmiennej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 1 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 (edytowane) loop {baza.%player%.grupa.dom::*}: if loop-value contains arg 2: send "{@tag} &2Gracz %arg 2% jest juz dodany!" stop else: add arg 2 to {baza.%player%.grupa.dom::*} send "{@tag} &2Gracz %arg 2% zostal dodany!" nadal nie idzie xd, chyba że mam coś źle. A tam gdzie jest if loop-value contains arg 2: sprawdzalem również z is Edytowane 1 stycznia 2016 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shooterowy 356 Opublikowano 1 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 (edytowane) ŻADNE ELSE. Jeżeli warunek zostanie spelniony skrypt sie zatrzyma, jeżeli nie, pojdzie dalej. loop {baza.%player%.grupa.dom::*}: if loop-value is arg 2: send "{@tag} &2Gracz %arg 2% jest juz dodany!" stop add arg 2 to {baza.%player%.grupa.dom::*} send "{@tag} &2Gracz %arg 2% zostal dodany!" stop Edytowane 1 stycznia 2016 przez Shooterowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 1 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 Ja już nie wiem XD, to też nie dziala, pisze że dodaje ale nie dodaje if arg 1 is "dodaj": if arg 2 is set: loop {baza.%player%.grupa.dom::*}: if loop-value contains "%arg 2%": send "{@tag} &2Gracz %arg 2% jest juz dodany!" stop add arg 2 to {baza.%player%.grupa.dom::*} send "{@tag} &2Gracz %arg 2% zostal dodany!" Próbowałem próbowałem z is oraz bez % ale nic nie pomogło XD a błąd ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shooterowy 356 Opublikowano 1 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 (edytowane) if arg 1 is "dodaj": if arg 2 is set: loop {baza.%player%.grupa.dom::*}: if loop-value contains "%arg 2%": send "{@tag} &2Gracz %arg 2% jest juz dodany!" stop add arg 2 to {baza.%player%.grupa.dom::*} send "{@tag} &2Gracz %arg 2% zostal dodany!" Edytowane 1 stycznia 2016 przez Shooterowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 1 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2016 Ale tu nie chodzi o taby xd bo dobrze są, tylko tak mi się wkleiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ShroN 112
Tak jak w temacie, jak zrobić aby sprawdzało czy nick jest w grupowej zmiennej? if {zmienna.%player%::*} is arg 2: nie zadziała bo to sprawdza czy arg 2 jest tą zmienną.
Pozdrawiam, z góry dziękuje za pomoc
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi