Mam moba. Ma określony typ, HP, EQ, nazwę i wszystkie inne takie indywidualne parametry. Chciałbym zapisać moba w całości ze wszystkimi jego parametrami do jednej zmiennej, w celu usunięcia go (coś w stylu żeby zniknął, ale później dało się go przywołać w takim stanie w jakim był przed zniknięciem).
Zależy mi na 1 zmiennej na moba, nie na rozpisywaniu się w stylu
Set{przyklad.nazwa} to name of event-entity
Set{przyklad.hp} health of event-entity
Set{przyklad.typ} to type of event-entity
Set...
bo mając do zapisania moba z zmienionymi wszystkimi opcjami trochę za długo to zajmuje a i niewygodne bardzo jest.
Próbowałem zapisać go czymś takim:
on damage:
(...)
set {przyklad.mob} to victim
(...)
ale wyrzuca to błąd polegający na tym ze zmienna sie usunie przy wyłączeniu serwera czy jakoś tak a mi zależy na trwałym zapisaniu moba z określonego momentu na trwałe. Tak żeby póżniej w dowolnym momencie móc go odtworzyć.
Pytanie
Sołtys™ 29
Sytuacja wygląda następująco.
Mam moba. Ma określony typ, HP, EQ, nazwę i wszystkie inne takie indywidualne parametry. Chciałbym zapisać moba w całości ze wszystkimi jego parametrami do jednej zmiennej, w celu usunięcia go (coś w stylu żeby zniknął, ale później dało się go przywołać w takim stanie w jakim był przed zniknięciem).
Zależy mi na 1 zmiennej na moba, nie na rozpisywaniu się w stylu
bo mając do zapisania moba z zmienionymi wszystkimi opcjami trochę za długo to zajmuje a i niewygodne bardzo jest.
Próbowałem zapisać go czymś takim:
on damage: (...) set {przyklad.mob} to victim (...)ale wyrzuca to błąd polegający na tym ze zmienna sie usunie przy wyłączeniu serwera czy jakoś tak a mi zależy na trwałym zapisaniu moba z określonego momentu na trwałe. Tak żeby póżniej w dowolnym momencie móc go odtworzyć.
Jakieś pomysły?
https://skript.pl/temat/9605-pytanie-zapisywanie-moba-do-zmiennej/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi