Skocz do zawartości
  • 0

parsed as

Slupik98

Pytanie

Mam taką linijkę(niepozorną) kodu:

command /sklep [<text&gt] [<text&gt] [<player&gt] [<text&gt]:

Problem w tym, że ta linijka rozpoczyna kolejne 300(a będzie ich znacznie więcej) linijek. Przez co w pewnym momencie argument payer muszę użyć jako text a jak zmienie na tekst to wyskakuje mi błąd, przy tym jak używam to jako player...

Bawiłem się tak:

if arg 3 is set:		set {_kod.%player%} to "%arg 3%"

ale wtedy pokazywało że arg 3 jest nie ustawiony(gdy wpisywałem kod nie nazwę gracza), dodatkowo psuło to też tą linijkę:

if arg 4 is "1":

gdyż ta łaczyło arg 3 i arg 4, co pokazała mi ta linijka:

else:		send "&4%arg 4% to nie poprawny kod usługi!"

I pokzywało wtedy połączony tekst. Domyślam się, że powinienem wykorzystać parsed as, ale nie mam pojęcia jak to działa, a już trochę googlowałem(być może za mało, ale mam pomysłu za bardzo jakie hasła jeszcze wpisać), dlatego mam nadzieje że mi pomożecie.

PS: Kombinowałem coś z fragmentem od użytkownika PoweredDragon z tego tematu:

http://skript.pl/index.php?/topic/813-dodawanie-do-zmiennej/

Ale jakoś nie działa. Czekam na waszą pomoc, bo śpieszy mi się z projektem tym. :)

@1 EDIT:
Dodam że przyda mi się również w miarę możliwości opcja konwersji textu na liczbę, ablo ew wprowadzenie jakiejś opcji że może być i liczba i tekst bo przyda mi się to kolejnego podkomendy.

Edytowane przez Slupik98

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Niestety pokazuje że arg 3 nie jest ustawiony, dlatego mam sądzę że trzeba będzie użyć parsed as.

gdy dałem że jeżeli nie jest ustawiony arg 3, to znowu sytuacja się pwotórzyła i pokazało arg 4 jako połączenie arg 3 i arg 4. Więc to w zasadzie nic nie zmieniło.

Edytowane przez Slupik98

• 0
command /sklep [<text&gt] [<text&gt] [<text&gt] [<text&gt]:

Tam gdzie potrzebujesz tekst, używasz normalnie:

arg 3

Tam gdzie potrzebujesz gracza, używasz:

set {_p} to arg 3 parsed as player# i teraz zamiast do arg 3 odwołujesz się do:{_p}

Możesz też zrobić tak:

set {_p} to arg 3 parsed as offline player# i teraz masz możliwość sprawdzenia czy gracz jest online czy nie:if {_p} is a player:    send "gracz %{_p}% jest online"else:    send "gracza %{_p}% nie ma na serwerze"

• 0

Ok wielkie dzięki :)
Temat do zamknięcia z Editem z tematu już sobie też poradziłem tą samą metodą. Dla ciekawskich kod:

set {_przelew.kwota.%player%} to arg 2 parsed as number				set {_test.zmiennej.%player%} to 1000 - {_przelew.kwota.%player%}				send "%{_test.zmiennej.%player%}%"

// Zamykam ~ Parrot

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...