Problem w tym, że ta linijka rozpoczyna kolejne 300(a będzie ich znacznie więcej) linijek. Przez co w pewnym momencie argument payer muszę użyć jako text a jak zmienie na tekst to wyskakuje mi błąd, przy tym jak używam to jako player...
Bawiłem się tak:
if arg 3 is set: set {_kod.%player%} to "%arg 3%"
ale wtedy pokazywało że arg 3 jest nie ustawiony(gdy wpisywałem kod nie nazwę gracza), dodatkowo psuło to też tą linijkę:
if arg 4 is "1":
gdyż ta łaczyło arg 3 i arg 4, co pokazała mi ta linijka:
else: send "&4%arg 4% to nie poprawny kod usługi!"
I pokzywało wtedy połączony tekst. Domyślam się, że powinienem wykorzystać parsed as, ale nie mam pojęcia jak to działa, a już trochę googlowałem(być może za mało, ale mam pomysłu za bardzo jakie hasła jeszcze wpisać), dlatego mam nadzieje że mi pomożecie.
PS: Kombinowałem coś z fragmentem od użytkownika PoweredDragon z tego tematu:
Ale jakoś nie działa. Czekam na waszą pomoc, bo śpieszy mi się z projektem tym. :)
@1 EDIT:
Dodam że przyda mi się również w miarę możliwości opcja konwersji textu na liczbę, ablo ew wprowadzenie jakiejś opcji że może być i liczba i tekst bo przyda mi się to kolejnego podkomendy.
Pytanie
Slupik98 173
Mam taką linijkę(niepozorną) kodu:
Problem w tym, że ta linijka rozpoczyna kolejne 300(a będzie ich znacznie więcej) linijek. Przez co w pewnym momencie argument payer muszę użyć jako text a jak zmienie na tekst to wyskakuje mi błąd, przy tym jak używam to jako player...
Bawiłem się tak:
ale wtedy pokazywało że arg 3 jest nie ustawiony(gdy wpisywałem kod nie nazwę gracza), dodatkowo psuło to też tą linijkę:
gdyż ta łaczyło arg 3 i arg 4, co pokazała mi ta linijka:
I pokzywało wtedy połączony tekst. Domyślam się, że powinienem wykorzystać parsed as, ale nie mam pojęcia jak to działa, a już trochę googlowałem(być może za mało, ale mam pomysłu za bardzo jakie hasła jeszcze wpisać), dlatego mam nadzieje że mi pomożecie.
PS: Kombinowałem coś z fragmentem od użytkownika PoweredDragon z tego tematu:
http://skript.pl/index.php?/topic/813-dodawanie-do-zmiennej/
Ale jakoś nie działa. Czekam na waszą pomoc, bo śpieszy mi się z projektem tym. :)
@1 EDIT:
Edytowane przez Slupik98Dodam że przyda mi się również w miarę możliwości opcja konwersji textu na liczbę, ablo ew wprowadzenie jakiejś opcji że może być i liczba i tekst bo przyda mi się to kolejnego podkomendy.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi