koversik123 1 Opublikowano 17 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2015 (edytowane) Gdy posiadam te 2 itemy i chce otworzyć skrzynie piszę mi że potrzebuje klucza ale w eq go mam o co chodzi ? options: #Szansa na dropnięcie klucza chance: 5% #Nazwa klucza keyname: &4&lKlucz #Crafting skrzynki 1: oak plank 2: oak plank 3: oak plank 4: oak plank 5: enchanted golden apple 6: oak plank 7: oak plank 8: oak plank 9: oak plank #Nazwa skrzynki chestname: &4&lSkrzynka#=================## Kod ##=================#on death: if victim is a player: chance of {@chance}: give player a tripwire hook named "{@keyname}" on break of stone: chance of 1%: drop chest named "{@chestname}" at event-location on script load: register new shaped recipe for chest named "{@chestname}" using {@1}, {@2}, {@3}, {@4}, {@5}, {@6}, {@7}, {@8}, {@9} command /skrzynki [<text>] [<text>]: trigger: if player has permissions "Admin.sk": if arg 1 is "give": if arg 2 is "key" or "klucz": give player a tripwire hook named "{@keyname}" send "&aDodano klucz do twojego EQ" if arg 2 is "skrzynka" or "chest": give player a chest named "{@chestname}" send "&aDodano skrzynie do twojego EQ" else: send "Poprawne uzycie: '/skrzynki give key/klucz/skrzynka/chest'" to player else: send "&cNie masz permisji" on place of chest: if player has tripwire hook named "{@keyname}" and chest named "{@chestname}": cancel event remove 1 tripwire hook named "{@keyname}" from player's inventory remove 1 chest named "{@chestname}" from player's inventory give player a diamond sword of sharpness 7 or a diamond pickaxe of efficiency 7 or a diamond helmet of protection 6 give player a diamond sword of sharpness 7 or a diamond pickaxe of efficiency 7 or a diamond helmet of protection 6 else: cancel event if player is holding a chest named "{@chestname}": send "&cPotrzebujesz klucza" cancel event Edytowane 17 lipca 2015 przez koversik123 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/8810-mam-problem-z-tym-skryptem-na-magiczne-skrzynie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xSztixPL 14 Opublikowano 17 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2015 PRZESTAŃ SPAMIĆ TEMATAMI I WYKRZYKNIKAMI bo ktos stara ci sie pomoc a ty juz wykrzykniki. Co do bledu usun linijkę 57 i usuń po jednym tabie w linijce 58 i 59 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/8810-mam-problem-z-tym-skryptem-na-magiczne-skrzynie/#findComment-68430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DivLeD 0 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Spróbuj wszędzie zamiast: give playerWstaw: give 1 ... to the player np: give player a chest named "{@chestname}" -> give 1 a chest named "{@chestname}" to the player Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/8810-mam-problem-z-tym-skryptem-na-magiczne-skrzynie/#findComment-69612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WooMBO - CooMBO 14 Opublikowano 28 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2015 Zle. Give (item) with name "nazwa" to player Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/8810-mam-problem-z-tym-skryptem-na-magiczne-skrzynie/#findComment-69615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
koversik123 1
options:
#Szansa na dropnięcie klucza
chance: 5%
#Nazwa klucza
keyname: &4&lKlucz
#Crafting skrzynki
1: oak plank
2: oak plank
3: oak plank
4: oak plank
5: enchanted golden apple
6: oak plank
7: oak plank
8: oak plank
9: oak plank
#Nazwa skrzynki
chestname: &4&lSkrzynka
#=================#
# Kod #
#=================#
on death:
if victim is a player:
chance of {@chance}:
give player a tripwire hook named "{@keyname}"
on break of stone:
chance of 1%:
drop chest named "{@chestname}" at event-location
on script load:
register new shaped recipe for chest named "{@chestname}" using {@1}, {@2}, {@3}, {@4}, {@5}, {@6}, {@7}, {@8}, {@9}
command /skrzynki [<text>] [<text>]:
trigger:
if player has permissions "Admin.sk":
if arg 1 is "give":
if arg 2 is "key" or "klucz":
give player a tripwire hook named "{@keyname}"
send "&aDodano klucz do twojego EQ"
if arg 2 is "skrzynka" or "chest":
give player a chest named "{@chestname}"
send "&aDodano skrzynie do twojego EQ"
else:
send "Poprawne uzycie: '/skrzynki give key/klucz/skrzynka/chest'" to player
else:
send "&cNie masz permisji"
on place of chest:
if player has tripwire hook named "{@keyname}" and chest named "{@chestname}":
cancel event
remove 1 tripwire hook named "{@keyname}" from player's inventory
remove 1 chest named "{@chestname}" from player's inventory
give player a diamond sword of sharpness 7 or a diamond pickaxe of efficiency 7 or a diamond helmet of protection 6
give player a diamond sword of sharpness 7 or a diamond pickaxe of efficiency 7 or a diamond helmet of protection 6
else:
cancel event
if player is holding a chest named "{@chestname}":
send "&cPotrzebujesz klucza"
cancel event
Edytowane przez koversik123Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/8810-mam-problem-z-tym-skryptem-na-magiczne-skrzynie/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi